غذا

طرز تهیه خاچاپوری غذای سنتی گرجستان رحله به مرحله

طرز تهیه خاچاپوری
طرز تهیه خاچاپوری
409بازدید

طرز تهیه خاچاپوری : امروز خاچاپورى درست کردم، که یک غذاى خمیرىِ گرجستانى، که البته بیشتر براى صبحانه درستش مى کنن و داخل فرهاى سنگى مى پزنش و در حد کله پاچه ى ما سنگینه، صبح بخوریدش تا شب دیگه سیر مى مونید. پس با من همراه باشید تا مرحله به مرحله این غذای خشومزه رو بهتون آموزش بدم.

مواد لازم برای تهیه خاچاپوری

این غذای خوشمزه گرجستانی از دو لایه تشکیل شده که یکی همیر و دیگری مواد میانی هست که در ادامه اونهارو به صورت جداگانه بیان میکنم.

مواد اولیه براى خمیر

آرد نان فانتزى ٣٠٠ گرم حدود دو پیمانه ى استاندارد
نمک ٧ گرم یا یک قاشق چای خوری (از قاشق هاى اندازه گیرى استاندارد استفاده کنید)
شکر ١٢ گرم یا یک قاشق غذاخوری
روغن ١٢ گرم یا یک قاشق غذاخوری
مایه خمیر خشک یا فورى ٧ گرم یا یک قاشق غذاخوری سرخالى
آب تازه حدود ١۵٠ میلى لیتر یا سه چهارم پیمانه

مواد میانی

مواد میانى، ترکیب پنیر موزارلا، پنیر لبنه یا پنیر خامه اى و پنیر لیقوان(به اندازه ى دلخواه) (توو گرجستان از پنیر مخصوصى استفاده مى کنن که طعمش نزدیک به پنیر لیقوان و پنیر موزارلاست که منم از همون پنیر داشتم و استفاده کردم) و تخم مرغ و کمى کره براى هر یک از خاچاپورى ها.

طرز تهیه خاچاپوری غذای سنتی گرجستان

مایه خمیرو با ١٢٠ میلی لیتر از آب و نوک قاشق شکر حدود ٨ تا ١٠ دقیقه فعال کنید، بعد به ترکیب آرد و نمک و شکر اضافه اش کنید و ورز بدید و روغن رو اضافه کنید و بقیه ى آب رو هم کم کم اضافه کنید و حدود ١۵ دقیقه ورز بدید تا یک خمیر کاملاً نرم و لطیف داشته باشید، اگر خمیرتون خیلی چسبناک بود نهایتاً تا یک قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید، و اگر به لطافت کافى نرسید تا دو قاشق غذاخوری آب اضافه کنید.

خمیر آماده شده
خمیر آماده شده

اگر خمیر یک کوچولو چسبندگى داشته باشه اشکالى نداره، بعد خمیرو داخل کاسه ى چرب قار بدید و روش رو کمى چرب کنید و سلفون بکشید و بذارید یکساعت تا یکساعت و ربع بمونه توو دماى آشپزخانه تا استراحت کنه

استراحت دادن به خمیر
استراحت دادن به خمیر

حالا از خمیر حاصل که استراحت کرده به تعداد ۴ عدد ازش چونه بگیرید.

چونه گرفتن از خمیر
چونه گرفتن از خمیر

و با وردنه یا دست به صورت بیضى بازش کنید ( موقع باز کردن براى زیر کار،کمى آرد بپاشید)

باز کردن خمیر با وردنه
باز کردن خمیر با وردنه

بعد لبه هارو رول کنید و به شکل یه قایق درش بیارید

شکل دهی خمیر خاچاپوری
شکل دهی خمیر خاچاپوری

و بذارید داخل سینى فر ( از کاغذ روغنى جنس خوب استفاده کنید یا فویل بذارید یا خود سینى رو یه کوچولو آردپاشى کنید)و بعد وسط قایق رو به اندازه ى دلخواهتون ترکیب پنیرهارو بریزید

ریختن پنیر پیتزا
ریختن پنیر پیتزا
مرحله پایانی تهیه خاچاوری

حالا بذارید داخل فر که حداقل یک ربع ،داغِ داغ شده(یک کاسه آب هم داخل فر بذارید) با دماى ١٩٠ درجه به مدت ١٨ تا ٢٠ دقیقه تا لبه هاى قایق رنگ بگیره، بعد از فر خارج کنید، روى پنیرها یک تخم مرغ بشکونید و دوباره بذارید توو فر به مدت ۴ تا ۶ دقیقه تا سفیده ى تخم مرغ ها بپزن. بعد که از فر خارج کردید همونطور داغ داغ روى لبه هاى خاچاپورى ها کره بمالید و روى تخم مرغ هم کمى کره بذارید. البته مى تونید کره هم نذارید. چون خودشون به این صورت سرو مى کنن منم انجام دادم.

خاچاپوری غذای سنتی گرجستان
خاچاپوری غذای سنتی گرجستان
جالب است بدانید :

طرفداران اصلی این غذا در کشور گرجستان سالمندان هستند، خاچاپوری به عنوان یکی از غذاهای اصلی این کشور،یکی از معیارهای اصلی برای سنجش گرانی و تورم در شهرهای مختلف گرجستان در نظر میگیرند. این غذای خوشمزه در ارمنستان یک غذای خیابانی محبوب است و در رستوران‌ها و مدارس هم عرضه می‌شود.

حتما مطالعه کنید
طرز تهیه ترشی شور خیلی آسون
مطالب مرتبط:

طرز تهیه کوفته بلغور

طرز تهیه تپسی کباب ترکیه

طرز تهیه فاصولیه یک غذای ترکیه ای

منبع : سایت گل من و تو - کانال گل من و تو

اینستاگرام گل من و تو

ارسال پاسخ