طرز تهیه نان اردک با 3 روش امتحان شده عالی، نان محلی زنجان

طرز تهیه نان اردک ، نان محلی زنجان
طرز تهیه نان اردک ، نان محلی زنجان

طرز تهیه نان اردک زنجان : توی جای جای مختلف کشورمان انواع نان محلی وجود داره که هر چقدر هم معرفی بشه باز هم نان هایی هستند که ناشناخته میمونن. یکی از این نان های بسیار خوشمزه نان اردک هست. نان اردک، یکی از نان‌های محلی شهر زنجان و برخی مناطق همدان است. در شهرهایی مانند استان مرکزی و نجف آباد اصفهان هم نوع دیگری از این نان خوشمزه پخت می شود.  نان اردک روغنی یکی از نان‌های پرطرفدار مردم به حساب می‌آید. اردک را می‌توانید به‌ راحتی در منزل خود در هر شهری که هستند درست کنید. فقط کافی است دستور پحت نان اردک را که در این مطلب به طور کامل توضیح داده شده عملی کنید.

مواد لازم برای تهیه نان اردک (با استفاده از چانه خمیر نان بربری)

1 عدد چانه خمیر نان بربری
1پیمانه شیر
1 پیمانه شکر
به میزان لازم آرد
به میزان لازم روغن

طرز تهیه نان اردک خانگی

طرز تهیه نان اردک
طرز تهیه نان اردک

1. در یک قابلمه مناسب شیر و شکر را بریزید و با هم مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود. دقت کنید که شیر نباید به نقطه جوش برسد، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا شیر خنک شود.

2. وقتی شیر کاملا خنک شد، آن را روی چانه نان بربری بریزید و به‌آرامی ورز دهید. حالا آرد را کم‌کم اضافه کرده و به ورز دادن ادامه دهید. تا جایی باید آرد را اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد. خمیر را در یک جای گرم قرار دهید تا حجمش دو برابر شود و به‌اصطلاح استراحت کند.

3. حالا از خمیر آماده شده به‌اندازه یک نارنگی بردارید، به کمک وردنه آن را باز کنید و با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید.

4. در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. حال دو طرف خمیرها را داخل آن سرخ کنید.

5. بعدازاینکه نان‌ها را از تابه درآوردید، در صورت تمایل مقداری شکر روی آنها بپاشیدو سپس سرو کنید.

* در صورت تمایل می تونید کمی زعفران به موادتون اضافه کنید تا نان اردک زعفرانی داشته باشید.

روش دوم نان اردک زنجان

این روش کمی با روش بالای تفاوت داره ولی خوشمزه هست.

مواد لازم برای تهیه خمیر نان اردک

  •  آرد ۱ کیلوگرم
  •  بیکینگ پودر ۱/۴ قاشق چای خوری
  •  زردچوبه ۱/۸ قاشق چای خوری
  •  تخم مرغ ۳ عدد
  •  خمیر مایه ۱ قاشق مربا خوری
  • کره ۲۰۰ گرم
  • شکر ۱ پیمانه
  • شیر ۲ پیمانه
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه نان اردک زنجان

طرز تهیه نان اردک زنجانی
طرز تهیه نان اردک زنجانی

1- ابتدا آرد را ۳مرتبه الك كرده و بعد با بیكینگ پودر مخلوط كرده و باز الك میكنیم و آن را با تخم‌مرغ، شیر، شكر، زردچوبه، روغن و مایه خمیر مخلوط می‌كنیم به طوری كه مایه مثل خمیر نان سفت باشد و به دست نچسبد.

2- روی مواد نایلون كشیده و به مدت یك ساعت كنار می‌گذاریم تا مایه خمیر عمل بیاید.

3- سپس مقداری از خمیر را برداشته و گرد میكنیم و در روغن بسیار داغ سرخ می‌كنیم.

* بهتر است به جای روغن جامد از كره استفاده شود.

نان اردک زنجان با خمیر بربری

برای اینکار شما باید چونه بربری داشته باشید پس خیلی سریع به نونوایی برین و تهیه کنید. راسی اگه خمیرمایه و شیر و ارد ندارین بهتون توصیه میکم بند آخر همین دستور رو سریعتر مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه اردک با خمیر بربری

  • چونه بربری 1 عدد
  • تخم مرغ 4 عدد
  • روغن مایع 1 لیوان
  • نمک 1 قاشق چای خوری
  • خمیرمایه 1 قاشق غذاخوری
  • شیر 500 گرم
  • آرد 1 کیلوگرم

طرز تهیه نان اردک با خمیر بربری

اول از همه باید خمیرمایه رو با مقداری شیر مخلوط کنید و به یک ربع بمونه.

سپس تخم مرغ هارو در ظرفی ریخته و خوب هم میزنیم.

حالا باقی مانده شیر و نمک رو به تخم مرغ ها اضافه می کنیم. خمیرمایه آماده شده رو هم به مواد اضافه کرده و هم می زنیم.

چونه بربری رو به مواد اضافه کرده و کامل مخلوط می کنیم.

وقت اضافه کردن آرد می رسه. این مرحله حساسه پس نباید کل آرد رو به مخلوط اضافه کنیم. کم کم در حدی که آرد گلوله گلوله نشه اضافه می کنیم و با دست ورز می دیم. این مرحلرو تا حدی ادامه می دیم که خمیری نرم و یکدست داشته باشیم.

خمیر یکدست و نرمی که بدست اوردیم رو باید حدود یک ساعت استرحت بدیم. بعد مقداری از خمیر رو برمیدار گرد میکنیم و توی روغن داغ می پذیم. اگر خواستید میتونید خمیر را رو جدا کنید و با وردنه پهن کنید و در اون حالت استراحت بدین و بعد از حدود یک ربع همشونو بپذید.

راسی میتونید از خمیر شیرمال استفاده کنید و فقط مرحله آخر رو اجرا کنید چون این خمیر شیر داره و دیگه نیازی به اضافه کردن شیر نداریم پس در مواقع ضروری بهترین روش برای تهیه اردک خانگی همین روش میتونه باشه.

جمع بندی

اردک رو هم میتونید به صورت شیرین و هم با نمک درست کنید. من خودم عاشق مزه شیرین اردک هستم. شما میتونید در دستور پخت اردک انواع سبزی خشک معطر هم اضافه کنید و ازش لذت ببرید. راسی اگر نان روغنی نمیتونید بخورید میتونید اردک رو بدون روغن و در فر هم بپذید. خوبی پختن نان های محلی همین تغییر دادن و خوشایند کردن مزه اون بر اساس دستخت خودتون هست. پس سریع دست به کار شید.

اگر تجربه ای در این زمینه دارید و یا در منطقه شما نان محلی خاصی وجود داره حتما با ما در میان بذارید تا معرفی کنیم و لذت پخت همه نان هارو بتونیم تجربه کنیم.

سایر رسپی های پخت نان :

فروشگاه اینترنتی EIG-SHOP