علت لکه قهوه ای روی کاکتوس چیست؟ کاکتوسی که تازه خریدین و یا مدتها بود ازش مراقبت میکردین الان روی اون لکههای قهوهای میبینین . نگرانین که نکنه کاکتوستون از دست بره؟ راه حلهای دوست و آشنا رو اجرا کردین ولی بازم نتیجه نگرفتین؟ توی این سری از مطالب میخوام دربارهی این صحبت کنم که چرا بدنهی کاکتوس قهوهای میشه و چهطور میشه حلش کرد. این مطلب رو تا اخر خوب بخونید و نکاتشو رعایت کنید و با مراقبت از کاکتوس میتونید قهوهای شدن بدنهی کاکتوس رو از بین ببرید. یادتون باشه این مطلب رو به کسایی که کاکتوس دارن معرفی کنید تا اونا هم گیاهی سالم و زیبا داشته باشن.
علت لکه قهوهای روی کاکتوس:
وقتی که شما یه گیاه تازهی کاکتوس رو میخرین و به خونه میارین اولین کاری که باید بکنین اینه که خاک خوبی برای اون تهیه کنین چون خاک خوب یعنی بستر خوب برای رشد گیاه (بهترین ترکیب خاک برای کاکتوس خاکی هست که زهکشی بالایی داشته باشه یعنی آب رو سریع از خودش عبور بده و در کنارش کمی موا مغذی داخل خودش داشته باشه و یا شما بعد از کاشت گیاه اون رو کوددهی کنید). برای این که بدونید کاکتوس چه خاکی نیاز داره و چه چیزی باید بخرید بهتره مطلبی که با عنوان خاک کاکتوس چگونه باید باشد؛ بهترین ترکیب خاک برای کاکتوس نوشته شده رو از سایت ما بخونید. بعد از این که از خاک مطمئن شدین باید شرایط دیگه رو هم بسنجید تا لکههای قهوهای از روی کاکتوس شما محو بشن.
قهوه ای شدن کاکتوس به معنی نابودی کامل گیاه نیست و این اتفاق دلایل مختلفی میتونه داشته باشه؛ مثلا اگر کاکتوس شما از بالا قهوه ای شده میتونه به دلیل افتاب سوختگی باشه. حالا اگه این قهوهای شدن از پایین اتفاق بافته، میتونه عاملش پوسیدگی ریشه باشه. در ضمن میتونید در خصوص قهوه ای شدن برگ گیاهان هم در مطلب دیگه که داخل سایت هست اسطلاعات بیشتری کسب کنید.
علت قهوه ای شدن کاکتوس به چند دسته طبقهبندی میشه که شامل:
- پوسیدگی در ناحیهی ریشه : این پوسیدگی میتونه به دلیل ابیاری زیاد یا وجود قارچ های مزاحم باشه
- حشرات و افتهای کوچک : این موجودات هم میتونن کاکتوس رو دچار این مشکل کنن مثلا کنه میتونه به کاکتوس اسیب بزنه
- سرما : در معرض سرما قرار دادن گیاه هم عاملی برای از بین رفتن شادابی گیاه هست
- گرما: گرما میتونه باعث خشک شدن بافتهای ضخیم و مومی کاکتوس بشه و بعدش بدنهی کاکتوس رو قهوهای کنه.
راه حلهایی برای از بین بردن لکههای قهوهای روی بدنهی کاکتوس:
همان طور که گفته شد اگه این لکههای قهوهای از پایین شروع شده باشه شما باید به وجود قارچ های مخرب شک کنید و برای حل این مشکل اولا ابیاری رو تا حد توان کم کنید (ولی گیاه رو از بی آبی ازبین نبرید لطفا) بعدش حتما تا دیر نشده قارچ کش بگیرید و به میزان لازم و توصیه شده ازش استفاده کنید. برای راحتر شدن کار هم میتونید به فروشگاه گل من و تو سر بزنید و خرید قارچ کش مورد نظر خودتون رو انجام بدید. بعد از زدن قارچ کش باید زهکشی گلدون رو چک کنید و میزان ابیاری رو تنظیم کنید توی کاکتوسها ابیاری زیاد خطرناک تر از کم اب دادن به گیاه هست. برای این که کاملا بدونید ابیاری کاکتوس چهطور انجام میشه و چه نکاتی رو باید رعایت کنید توصیه میکنم حتما مطلب آبیاری کاکتوس چطور و چقدر به کاکتوس آب بدیم + فوت کوزه گری رو بخونید.
بهترین راه استفاده از قارچ کش هست که عامل بیماری رو از بین میبره . بعد از این مرحله میتونید بافت هایی رو که علایم پوسیدگی دارن رو از بین ببرین این طوری که از یه چاقوی تمیز و تیز استفاده کنین و اون رو با الکل در بین هر بار برش، پاک کنین .بعد از تموم شدن کارتون مقداری پودر گوگرد را روی زخم ها بمالید تا به سالم شدن گیاه کمک کنه.
جای گیاه شما مهمه اون رو در معرض سرما یا گرما مثل کنار شوفاژ و غیره قرار ندین. و همچنین جایی باشه که گردش هوا و تهویه مناسبی داشته باشه
نور زیاد و شدید عامل قهوه ای شدن کاکتوس
دلیل بعدی میتونه افتاب سوختگی باشه البته اگه لکههای قهوهای از بالا ظاهر شده باشن. احتمالا شنیدن این حرف برای شمایی که تا الان فکر میکردین کاکتوس به آفتاب خیلی زیادی نیاز دارد سخته ولی باید بدونید که همه گونههای کاکتوس در زیر آفتاب شدید رشد خوبی ندارن (در خیلی از مواقع بخاطر پرورش اونها در گلخانه به نور مستقیم و شدید حساس هستند) . بعضی از آنها برای رشد نیاز به حداقل نور و سایه جزئی دارند. کاکتوس یا گیاهانی که تازه میخرید و از یه محیط وارد محیط جدیتری میشن احتمالا این مشکل بیشتر برای اونها پیش میاید چون گیاه از محیطی با شرایط ایده آل وارد محیط جدیدی با نور زیاد میشن که در اثر این سرعت جابجایی، احتمال آفتاب سوخته شدن گیاه وجود دارد. جالبه بدونید که اگه کاکتوس در معرض نور زیاد قرار بگیره برای مدت طولانی نور میتونه باعث ایجاد لکههای قرمز تا بنفش رنگ بشه. این لکه ها به خاطر اینه که در شرایط استرس محیطی مکانیسم دفاعی گیاه کاکتوس فعال میشه و مادهای رو تولید میکنه که به تولید این رنگ منجر میشه.
توی خیلی از موارد افتاب سوختگی با رنگ سفید شروع میشه و بعدش اگه کاری برای این شرایط نکنید به لکههای قهوهای تبدیل میشه . این نوع مشکل در بین کاکتوس ها رایج است و تقریبا کاری از دستمون بر نمیآید. اما ، اگر گیاه شما لکه های مایل به سفید دارد، با انتقال آن به یک منطقه سایه دار، میتوانید آن را نجات بدین کار دیگه ای که میتونید انجام بدین دونستن نیازهای دقیق گیاهتونه که برای راحتر شدن کار پیشنهاد میکنم یه سر به مطلب نحوه نگهداری کاکتوس در خانه (آبیاری، نور، تکثیر و بیماری) + نکات کلیدی که توی سایت گل من و تو هست بزنید و کامل اونو بخونید.
آفت و بیماری عامل قهوه ای شدن کاکتوس
برای مبارزه با حشرات و افتها باید اول گیاه کاکتوستون رو کاملا بررسی کنید و نوع افت رو مشخص کنید و بعدش با مشاوره گرفتن از فردی که تخصص داره سم مورد نظر رو مشخص کنید. اخرین کار هم گرفتن سم از فروشگاه گل من وتو هست. تازه میتونید توی قسمت سوالات عکس گیاه رو بزارید تا کارشناسای ما درشناخت نوع افت و همینطور انتخاب درست سم شما رو یاری کنن. پس برای مقابله با افتها میتونید از حشره کش استفاده کنید – شستن حشره و افت با محلول ضعیف شویینده- روش دیگر برای از بین بردن حشرات استفاده از پنبه های آغشته به روغن هست. این کار یه لایه روغنی در بالای گیاه ایجاد میکند که اکسیژن رسانی به حشرات را قطع میکنه ، با گذشت زمان، حشره خفه میشه و گیاه شما از دستش راحت میشه. این نکته رو حتما یادتون باشه که اگه قهوهای شدن کاکتوس به صورت لکههای ریز روی قسمت های جدید گیاه هست علتش میتونه افتهایی مثل کنه باشه و کنه کشهای مخصوص راه حل این مشکل هستن.
آیا لکه قهوه ای روی کاکتوس عادی هست؟
در اخر قهوهای شدن و سخت شدن پوسته بدنه کاکتوس از پایین میتونه یه روند طبیعی باشه چون گیاهتون داره پیر میشه و این علایم نشونهی سالخوردگی گیاهتونه. البته باید همهی موارد بالا رو رعایت کنید و گیاه رو به خوبی برسی کنید بعد از این که نشونه ای از افت نبود به این نتیجه برسید که گیاه پیر شده.
یادتون باشه گلدون کاکتوستون زیاد بزرگ یا کوچک نباشه. گلدون بزرگ اب بیشتری رو توی خودش نگه میداره که میتونه برای ریشهی گیاه مضر باشه.
جمع بندی قهوه ای شدن کاکتوس
علت لکه قهوه ای روی کاکتوس میتونه بیماری قارچی، آبیاری زیاد، دما خیلی زیاد و خیلی کم، نور زیاد و مستقیم و… دانست که در بالا کامل توضیح دادیم که با خوندن اون میتونید از پیشرفت مشکل جلوگیری کنید. همون طور که گفته شد علت قهوهای شدن بدن کاکتوس میتونه مربوط به بیماریهای مختلف مثل بیماریهای قارچی باشه یا میتونه به شرایط نگهداری بد برگرده و حتی نوع خاک هم توی این علایم بی تاثیر نیست. با فهمیدن مشکل و اجرای راه حلهای گفته شده میتونید کاکتوستون رو سلامت نگه داری. اگر سوال یا مشکلی در نگهداری کاکتوس و یا تجربه ای در لمه قهوه روی کاکتوس دارید حتما در بخش دیدگاه بنویسید تا کارشناسان ما شما رو راهنمایی کنند.
ارسال پاسخ