۳۱ از بهترین غذاهای مجلسی؛ لیست غذای مجلسی برای مهمانی

میخواهیم لیستی کامل از بهترین غذاهای مجلسی ایرانی رو به همراه غذای مجلسی که از سایر کشورها وارد شده و میشه برای مهمانی ها استفاده کرد را معرفی کنیم.
بهترین غذاهای مجلسی ایرانی برای مهمانی
بهترین غذاهای مجلسی ایرانی برای مهمانی

بهترین غذای مجلسی برای مهمانی و دورهمی : فرهنگ ما ایرانی ها برای مهمان توجه و ارزش ویژه ای قائل می باشد. به طوری که از گذشته ایرانیان به ملتی مهمان نواز شناخته شده اند که هر آنچه از بهترین ها را داشته باشند برای مهمان خود می آورند و به ویژه نسبت به غذایی که برای مهمان تهیه می کنند حساس اند چراکه باید خوشمزه و مورد پسند باشد. دنباله این فرهنگ مهمان نوازی در امروز ماهم تاثیر گذ ار بوده و ما هم همیشه به فکر تهیه غذاهای عالی برای مهمان هایمان هستیم. از بین لیست ۴۲۰ غذای ایرانی ما ۳۱ غذای مجلسی زیر را که خاص هستند را انتخاب کردیم.

پس در این مقاله سعی خواهیم داشت  انواع غذاهای متداول و مناسب برای مهمانی ها به همراه چند غذایی که شاید تا کنون امتحان نکردید را با هم مرور کنیم:

باقالی پلو باگوشت نوستالژی عروسی ها

این غذا که یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی می باشد همواره گزینه مناسبی برای مهمانی ها به ویژه مراسمات مهم مانند شب عید یا حتی بیشتر مراسم های عروسی و… می باشد.

این غذای لذیذ از دو بخش تشکیل می شود. پلو آن که تشکیل شده  از برنج ایرانی که با ترکیبی از شوید و باقالی و سبزی پخته می شود. و گوشت مخصوص که معمولا ماهیچه گوسفند یا گوساله می باشد و تکمیل کننده این غذای بی نظیر است.

البته امروزه باقالی پلو خارج از مجالس و به طور معمول در خانه های ایرانیان هم پخته می شود و به جای گوشت ماهیچه از مرغ و ماهی هم در کنار آن استفاده می کنند.

ما به شما نحوه درست کردن باقالی پلو با ماهیچه را به صورت تصویری آموزش دادیم که حتما مشاهده کنید.

باقالی پلو با ماهیچه غذای مجلسی ایرانی
باقالی پلو با ماهیچه غذای مجلسی ایرانی

غذای مجلسی خاص ایرانی ها : کباب کوبیده

انواع کباب از گذشته مخصوص سفره های ایرانی بوده است و طرفداران پرشماری هم بین ایرانیان دارد. به طوری که امروزه تا حدودی به یک جاذبه توریستی تبدیل شده و بسیاری از توریست های خارجی مشتاق امتحان انواع کباب های خوشمزه ایرانی هستند.

کباب کوبیده هم با توجه به طعم لذیذ و عامه پسندش همواره عضو ثابتی در انواع مجالس ما ایرانی ها بوده است.

رسپی و ویدیو آموزشی پخت کباب کوبیده مجلسی در خانه رو حتما ببینید.

کباب معروف ترین غذای مجلسی ایرانی
کباب معروف ترین غذای مجلسی ایرانی

کباب برگ جزو غذاهای مجلسی گران

در بین انواع کباب های مختلف کباب برگ یک غذای اعیانی و مناسب مهمانی های ویژه و مهم می باشد که طعم فوق العاده ای دارد.

این کباب از گوشت راسته گوسفند یا گوساله طبخ می شود. ومعمولا آن را مانند سایر کباب ها بر روی ذغال می پزند. اما روش جالب دیگری هم وجود دارد که می توان آن را درون ماهیتابه سرخ کرد و حتما پیشنهاد خوبی برای خانه های آپارتمانی است که بدون ایجاد دود بتوانند از مهمان های خود با این کباب خوشمزه پذیرایی کنند.

کباب برگ ایرانی
کباب برگ ایرانی

شیشلیک گران و خوشزه

قبول کنید که شیشلیک یک کباب بسیار اعیانی و در عین حال خوشمزه است که در مهمانی های بسیار ویژه سرو می شود. شیشلیک را از گوشت راسته استخوانی و یا گوشت دنده تهیه می کنند و روی ذغال کباب می نمایند. البته اگر به دنبال تهیه آن در خانه هستید و ذغال در دسترس ندارید می توانید آن را در فر هم تهیه کنید. برای این کار باید گوشت را چندساعت قبل در پیاز رنده شده و ماست یا آبلیمو و یا رب انار بخوابانید. و سپس آن را با ادویه ها و سبزیجات مختلف معطر کنید و در فر قرار دهید. این روش آسان را می توانید برای پذیرایی از مهمان های خود استفاده کنید.

شیشلیک غذای مجلسی ایرانی عالی
شیشلیک غذای مجلسی ایرانی عالی

غذای مجلسی جدید؛جوجه کباب رولی

جوجه کباب نوعی دیگر از کباب های محبوب ایرانی است که در مهمانی ها و دورهمی ها در فضای باز و پارک ها بسیار کاربرد دارد. اما علاوه بر روش معمول که در آن تکه های مرغ را از قبل با آبلیمو و ماست و زعفران و… مزه دار کرده و روی ذغال کباب می کنند، روش رولی آن نیز جالب و کاربردی است. در این روش سینه مرغ را به قطعات نازک خرد می کنیم و با آبلیمو و نمک و زعفران و پیاز آن را برای مدتی استراحت می دهیم. سپس تکه های مرغ را رول کرده و در سیخ های کوچک چوبی قرار می دهیم. روی آن هارا روغن زده درون ماهیتابه سرخ کرده یا روی باربیکیو کباب می کنیم. این روش پیشنهاد خوبی برای مهمانی های دوستانه و صمیمی می باشد.که می توان آن را به همراه برنج سرو کرد.

ماهی شکم پر جنوبی

این غذا که اصالت جنوبی دارد یک گزینه مناسب برای مهمانی های خانوادگی است. دستور پخت ویژه آن سبب طعم عالی می شود. چراکه از انواع سبزی های معطر ماننند شنبلیله و گشنیز برای طعم دار کردن آن استفاده می شود. و ماهی مورد استفاده نیز اغلب ماهی صبور می باشد و البته چاشنی اصلی آن هم تمر هندی است. مواد مختلف را درون شکم ماهی پاک شده ریخته و آن را در فر می پزند. این غذا به قدری عطر خوبی دارد که حتی افراد فراری از بوی ماهی هم با امتحان آن نظرشان را تغییر می دهند.

غذای مجلسی جنوبی ماهی شکم پر
غذای مجلسی جنوبی ماهی شکم پر

مرغ شکم پر غذای مجلسی شمالی

از جنوب کشور به سمت شمال حرکت می کنیم جایی که اصالت مرغ شکم پر به آن آب و خاک بر می گردد. البته امروزه مرغ شکم پر درنقاط مختلف به عنوان یک غذای مناسب برای انواع مهمانی ها شناخته می شود.

این غذا از یک مرغ درسته به همراه انواع سبزیجات مختلف در درون شکم مرغ پر می شوند، تهیه می شود. و واقعا طعمی عالی دارد.

اگر دوست دارید لیست بهترین غذاها با مرغ را بدانید مطلب آن را مطالعه کنید.

قلیه ماهی

غذایی هم جنوبی و هم شمالی.

این غذا در سواحل جنوب و شمال کشور که ماهی تازه فراوان در دسترس  قرار دارد پخته می شود. این غذا که می تواند یک پیشنهاد برای مهمانی ها باشد نوعی خورشت خوشمزه است که ترکیبی از ماهی و انواع سبزیجات و سیر و تمر هندی و رب انار است، که به همراه برنج سرو می شود.

سبزیجات معطر استفاده شده در این خورشت به قدری خوشمزه و خوش عطر است که در صورت اضافه نکردن ماهی هم به عنوان یک خورشت عالی می تواند کنار برنج نوش جان شود.

قلیه ماهی از غذاهای مجلسی جنوبی و شمالی
قلیه ماهی از غذاهای مجلسی جنوبی و شمالی

مرغ بریانی جدید و دوست داشتنی

مرغ بریانی یک نوع تهیه مرغ است که بسیار لذیذ و خوشمزه و مناسب مهمانی هایتان می باشد.

در این روش مرغ درسته را به وسیله مقداری زعفران و آبلیمو و ادویه مزه دار کرده و آن را درون فر بریان می کنند. که طعم فوق العاده ای دارد و بسیار لذیذ است.

غذاهای مجلسی ایرانی؛ زرشک پلو با مرغ

این غذای پرکاربرد که هم می تواند در مهمانی ها و هم در مواقع معمولی استفاده شود غذایی خوشمزه و باب طبع انواع سلیقه ها می باشد. روش پخت آن که حتما به آن آشنایی دارید  عبارت اند از پختن و سپس سرخ کردن مرغ ها و سپس برنج و استفاده از زرشک و زعفران و خلال پسته و بادام برای تزیین.

غذاهای برنجی - زرشک پلو با مرغ
غذاهای برنجی – زرشک پلو با مرغ

بوقلمون غذای خاص پسندها

بوقلمون به انواع مختلفی از جمله سرخ شده، ساندویج، خوراک و حتی آبگوشت تهیه می شود که انواع آن به ویژه شکل سرخ شده و بریانی آن  که همراه برنج سرو می شود،می تواند برای یک مهمانی گزینه خوشمزه و محبوبی برای مهمان ها باشد.

غذای مجلسی فصلی؛ آلبالو پلو

آلبالو پلو یک گزینه رنگارنگ و زیبا برای مهمانی های شما می باشد. این غذا که از ترکیب برنج و آلبالو با گوشت چرخ کرده قلقلی و یا تکه های مرغ پخته می شود، ترکیب زیبا و رنگینی به سفره شما می دهد.

آلبالو پلو را در فصل تابستان که آلبالو های تازه در بازار وجود دارد می پزند. و البته در فصل زمستان هم می توان آن را به وسیله مربای آلبالو و یا آلبالو های تابستانه که در فریزر نگه داری شده اند تهیه کرد. به طور کلی آلبالو پلو را می توان ملس یا شیرین طبخ کرد که بسته به سلیقه شما دارد.

آلبالو پلو با مرغ غذای مجلسی
آلبالو پلو با مرغ غذای مجلسی

غذاهای مجلسی نگین دار؛ مرصع پلو

مرصع پلو یا پلو نگین کار یک غذای مجلسی ایرانی است که به دلیل مخلفات مختلف و درخشانی که برای تزیین روی آن قرار می گیرد به این نام خوانده می شود.

مرصع پلو  با برنج ایرانی و زرشک، خلال پسته و بادام و خلال رنگی، کشکش و زعفران خوشرنگ ایرانی و ران مرغ پخته می شود. این غذا با جلوه زیبا و طعم خوبی که دارد می تواند سفره شما را  بسیار زیبا و جذاب جلوه دهد.

میگو پلو غذای خاص پسندها

میگو پلو یک غذای بوشهری است که از ترکیب مواد مختلف همراه با برنج پخته می شود.

معمولا میگو پلو بوشهری را با گیاهان معطر، میگو، سیر، پیاز داغ و شیره تمر هندی تهیه می کنند. اما در طبخ میگو پلو علاوه بر میگو و سیر و پیاز و سبزی استفاده از گردو و کشمش هم رواج دارد. این غذا در مهمانی ها می تواند مورد استفاده قرار گرفته و طعم متفاوت و جدیدی را به مهمانان شما هدیه دهد.

میگو پلو غذای مجلسی بوشهری
میگو پلو غذای مجلسی بوشهری

ته چین جذاب و دوست داشتنی

این غذای خوشمزه ایرانی در مهمانی ها به عنوان غذایی خوشمزه مورد استفاده قرارمی گیرد. ته چین ترکیبی از برنج زعفرانی به همراه کمی ماست و گوشت مرغ یا گوشت قرمز که به صورت لایه لایه با برنج چیده می شود است. ته چین قالبی می تواند در مهمانی های مختلف سفره شما را زیباتر کند.

غذای مجلسی و نذری؛ قیمه لپه

این خورشت اصیل و قدیمی ایرانی از گذشته در انواع مهمانی ها و مجالس سرو می شده و امروزه هم که پای ثابت نذری های ماه محرم ایرانیان است. می توان این خورشت را به همراه سیب زمینی یا بادمجان سرخ شده، در کنار برنج ایرانی خوشمزه برای یک مهمانی ساده سرو کرد.

طرز تهیه قیمه و نکات کلیدی که باید رعایت کنید رو میتونید از سایت گل من و تو مطالعه کنید.

نکات پخت قیمه مجلسی
نکات پخت قیمه مجلسی

خورشت بادمجان

بادمجان از جمله مواردی است که انواع سلیقه ها آن را می پسندند و برای مهمانی ها هم می تواند خورشتی  خوشمزه و پرهوادار باشد. این غذا که از ترکیب بادمجان سرخ شده و گوجه پخته و گوشت در کنار برنج سرو می شود می تواند در مهمانی های شما هم کاربرد داشته باشد.

خورشت کدو سبز

کدو با خاصیت چربی سوزی به عنوان یک غذای سالم و رژیمی شناخته می شود. که البته می توان از آن برای پخت یک غذای مجلسی هم استفاده کرد. خورشت کدو سبز شباهت زیادی به خورشت بادمجان دارد و با ترکیب کدو سرخ شده و گوشت پخته شده در کنار پلو سرو می شود. این غذا می تواند یک پیشنهاد برای سفره های دوستانه شما با عزیزانتان باشد.

قورمه سبزی؛ غذای مجلسی همه پسند

این خورشت محبوب خانواده های ایرانی که بسیار لذیذ و پرطرفدار است همواره در سفره های دورهمی های صمیمی ما جای ویژه ای داشته است. این خورشت از تر کیب لوبیا قرمز یا لوبیا چشم بلبلی به همراه انواع سبزی های ویژه و لیمو و گوشت پخته می شود و واقعا طعمی بهشتی دارد!

دوست دارید فوت و فن قورمه سبزی را یادبگیرید؟ حتما مطلب و نکات اون رو مطالعه کنید.

بهترین غذاهای مجلسی ایرانی قورمه سبزی
بهترین غذاهای مجلسی ایرانی قورمه سبزی

خورشت فسنجان اصیل و گران

فسنجان با اصالت شمالی خود طعم ویژه و مخصوصی دارد که می تواند باب میل مهمان های شما باشد.

در تهیه این خورشت از رب انار و گردو خرد شده استفاده می شود. و گوشت مورد استفاده هم می تواند گوشت گوساله چرخ شده یا تکه های مرغ باشد. هردو مورد طعم لذیذ و فوق العاده ای دارند.

خورشت فسنجان پرطرفدارترین غذای ایرانی
خورشت فسنجان پرطرفدارترین غذای ایرانی

خورشت کلم بروکلی

کلم بروکلی در انواع و اقسام غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. و اگر شما برای مهمانی خود به دنبال یک غذای مجلسی مقوی و سالم هستید حتما می توانید خورشت کلم بروکلی را استفاده کنید. برای تهیه خورشت کلم بروکلس از گوشت چرخ کرده، لپه، هویچ و کلم بروکلی به همراه رب و آبلیمو به عنوان طعم دهنده استفاده می کنند.

رشته پلو غذای مجلسی قدیمی ها

رشته پلو از جمله غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که در گذشته به عنوان شام شب عید تهیه می شده. و الان هم می تواند یک پیشنهاد سنتی برای مهمانی خودمانی شما باشد. رشته پلو را می توان به همراه کشمش و پیاز داغ و یا گوشت قلقلی سرو کرد.

استیک غذای آسان ولی گران

استیک برخلاف آنچه تصور می شود اصلا غذای سختی نیست و تهیه آن برای مهمانی می تواند بسیار آسان باشد. البته که بیش تر برای مهمانی های خودمانی و دوستانه توصیه می شود.

استیک را می توان از انواع مختلف گوشت از جمله فیله گوساله و گوسفند یا مرغ و حتی بوقلمون هم تهیه کرد. آنچه که در تهیه این غذا مهم است نحوه مزه دار کردن و مدت زمان پخت برای انواع مختلف آن است.

حالا به معرفی چند مورد جدید و کمتر شناخته شده غذاهای مجلسی می پردازیم:

خورشت داوود پاشا

این خورشت ترکی که می تواند گزینه جدیدی برای مهمان های شما باشد از گوشت چرخ کرده و رب انار و نعنا و پیاز و نمک و فلفل تهیه می شود و به فسنجان هم شباهتی دارد.

خورش داوود پاشا غذاهای مجلسی خارجی
خورش داوود پاشا غذاهای مجلسی خارجی

رتی مرغ در نان بریوش

رتی که یک غذای فرانسوی شیک و مجلسی است می تواند در مهمانی های شما هم راه پیدا کند.

برای تهیه این غذا فیله مرغ را در خمیری مخصوص پیچیده و پخته و سپس به شکل حلقه ای برش می زنند. سرو این غذا با سس مخصوص و سبزیجات پخته می تواند طعم فوق العاده ای به آن بدهد.

غذای مجلسی عربی؛ مجبوس مرغ عربی

این غذای عربی که پلو آن از ترکیب سبزیجات و ادویه های مختلف پخته می شود بسیار لذیذ و مورد پسند انواع سلیقه ها است. و برای شام یک مهمانی می تواند نوعی تنوع به وجود آورد. طرز تهیه این غذای خوشمزه و دوست داشتنی رو از اینجا مطالعه کنید.

طرز تهیه مجبوس گوشت مرغ

 رولت گوشت چرخ کرده

این مورد تاحدودی گمنام می تواند یک گزینه جدی برای دورهمی های شما باشد. این غذا ترکیبی از دو لایه مواد است. مواد بیرونی گوشت چرخ کرده و مواد درونی ترکیبی از انواع سبزیجات معطر و زرشک می باشد. رولت گوشت غذای خوشمزه و مورد علاقه بیش تر کودکان می باشد.

و حالا با آموزش برخی غذاهای مجلسی  و محلی مناطق مختلف آشنا می شویم.

آجیل پلو جرو غذاهای مجلسی خاص آذری

قصد معرفی یک غذای متفاوت مجلسی را داریم که از گذشته در سفره های مهمانی خطه آذربایجان جایگاه ویژه ای داشته است.

برای تهیه این غذا احتیاج داریم به برنج، مرغ، برگ زردآلو خشک شده، قیسی، زرشک و پیاز.

ابتدا قیسی و زرد آلو خشک و زرشک را حدود ۲ ساعت خیس می کنیم. سپس پیاز را خرد کرده و سرخ می کنیم. مواد خیسانده را آبکش می کنیم تا خشک شوند. و سپس قیسی و زردآلو را به طور جداگانه در ظرفی به همراه پیاز سرخ می کنیم. زرشک را هم جداگانه با کره تفت می دهیم. حالا برنج را پخته و سپس آبکش می کنیم  و مواد سرخ شده را لایه به لایه با برنج مخلوط می کنیم. مرغ ها را هم جداگانه در طرفی سرخ کرده و سپس خوب می پزیم و در انتها در کنار پلو آجیلی مان سرو می کنیم. این هم یک پیشنهاد ویژه و متفاوت برای مهمانی های شما!

آجیل پلو آذری
آجیل پلو آذری

قیمه نثار قزوین

یک غذای به شدت محبوب و متداول در مهمانی های خانواده های قزوینی است که قصد داریم روش پخت آن  را به طور مختصر با شما در میان بگذاریم.

برای پخت این غذا به گوشت گوساله یا گوسفندی که در ابعاد ریز و خورشتی خرد شده اند، برنج، خلال پسته و بادام، زرشک، خلال های پوست نارنج یا پرتقال،  پیاز و کمی کره  احتیاج داریم.

ابتدا گوشت هارا به همراه پیاز تفت داده و با افزودن آب کم به خوبی می پزیم. برنج را هم در آب جوش پخته و آبکش کرده و سپس اجازه می دهیم تا خوب دم بکشد. حالا خلال پسته و بادام و زرشک را با کره تفت می دهیم.

پوست پرتقال را چندبار می جوشانیم و آب آن را عوض می کنیم تا تلخی آن گرفته شود و به سایر مواد آجیلی اضافه می کنیم. در انتها غذا را به صورت لایه لایه سرو می کنیم. یک لایه برنج، سپس گوشت پخته شده و دوباره برنج و در انتها با خلال پسته و بادام وپرتقال و زرشک آن را تزیین می کنیم.

در مطلبی کامل به مراحل و نحوه تهیه قیمه نثار مجلسی در خانه پرداختیم که پیشنهاد میکنم حتما مطالعه کنید.

غذاهای مجلسی خوشمزه - قیمه نثار قزوین
غذاهای مجلسی خوشمزه – قیمه نثار قزوین

قیمه ترکی؛ طعمی متفاوت

قیمه ترکی یا پیچاق قیمه یک غذای سنتی اردبیلی است که با خلال بادام و تخم مرغ های تزیینی رویش می تواند سفره شما را رنگین کند.

برای تهیه قیمه ترکی گوشت گوساله یا گوسفندی خرد شده، پیاز، خلال بادام، تخم مرغ، رب گوجه فرنگی، آبغوره  یا لیموامانی، زردچوبه، زعفران و برنج نیاز داریم.

ابتدا پیازها را به همراه زردچوبه سرخ کرده و گوشت هارا با آن تفت می دهیم و مقداری زعفران اضافه می کنیم تا رنگ خوبی بگیرد  وسپس کمی آب افزوده  و اجازه می دهیم تا مقداری بپزد.

در ظرفی دیگر خلال بادام را همراه رب گوجه  فرنگی و پیاز تفت می دهیم و سپس به گوشت ها اضافه می کنیم و کمی هم آبغوره یا لیمو امانی را در این مرحله به خورشت اضافه می کنیم.

در این مرحله می توانید تخم مرغ هارا به خورشت اضافه کنید یا اینکه به طور جداگانه در ظرفی دیگر نیمرو کرده و روی خورشت قرار دهید تا جلوه بهتری به غذا دهد. در انتها خورشت خود را به همراه برنج سرو کرده و از مهمان هایتان پذیرایی کنید.

هویج پلو غذای تبریزی
هویج پلو غذاهای مجلسی تبریزی

غذاهای مجلسی؛ هویج پلو تبریزی

این غذا با طعم خوب خود می تواند یک پیشنهاد مناسب برای مهمانی های شما می باشد.

برای تهیه آن به گوشت خرد شده خورشتی، هویچ رنده شده، پیاز، رب گوجه فرنگی، ادویه، برنج،آلو و نمک و فلفل نیاز داریم.

ابتدا گوشت را به همراه پیاز و ادویه تفت می دهیم و سپس مقداری آب و رب را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا بپزد. در این فاصله هویج های رنده شده را در ماهیتابه تفت می دهیم و مقداری زعفران به آن اضافه می کنیم تا خوش رنگ تر شود. سپس هویج را به همراه آلو های شسته شده به گوشت در حال پخت اضافه می کنیم و منتظر می مانیم تا خوب جا بیفتد. خورشت هویج آماده شده را به همراه برنج سرو می کنیم.

آنچه معرفی شد تنها بخشی از انواع غذاهای مجلسی مختلفی است که می تواند برای یک مهمانی مناسب باشد. مطمئنا شما هم تجربیات مختلفی درباره مهمانی هایتان و غذاهای متفاوتی که امتحان کرده اید دارید. خوشحال می شویم این تجربیات را باما در میان بگذارید.

مطالب مرتبط با غذا :

چندش آورترین غذاهای ایرانی

انواع غذا با سیب زمینی

غذای نونی بدون گوشت

فروشگاه اینترنتی EIG-SHOP