سلام. خوبین؟ چند نکته در مورد فیبروم رحمی هست که فکر میکنم نیازه همه بهش توجه کنیم!
فیبروم چیه؟
فیبروم ها توده های عضلانی خوش خیم (یعنی غیرسرطانی) هستند که در رحم یا روی دیواره رحم رشد می کنند. انواع مختلفی دارن و سایز و گرید و علائم اونها روی اینکه چه برخوردی باهاشون داریم خیلی موثره.
منظور از علائم فیبروم چیست؟
وقتی می گیم علائم، منظورمون عمدتا پریودهای دردناک یا طولانی، احساس سنگینی یا درد در ناحیه شکم و لگن، نفخ و تکرر ادرار هست که از علائم فیبروم میتونه باشه! تشخیص قطعی فیبروم استفاده از سونوگرافیه!
و مهمترین نکته برای فیبروم اینه که اگر علائم بالا رو ندارن کاری به کارش نداریم. سعی می کنیم با سونوگرافیهای دوره ای وضعیتش رو زیرنظر بگیریم و اگر علائم خفیف میده اون علائم رو با دارو کنترل کنیم. اگر فیبروم زیاد رشد کرد تنها درمانش جراحی هست!
پس دوستان، نکته مهم اینکه اگر فیبروم تون علائم نداره نگران نباشید! فقط با سونوگرافی زیرنظرش داشته باشین!
فیبروم رحمی چطور بوجود میاد؟
بعضی از دوستان با اینکه هر ساله سونوگرافی میشن به یکباره متوجه فیبروم میشن. فیبرومی که تا حالا نبوده! راستش رو بخواهید هنوز معلوم نیست علت اصلی فیبروم چیه؟
تحقیقات علمی و آماری نشون دادن یه سری عوامل ریسک ابتلا رو بالا میبرن:
– سابقه خانوادگی در ابتلا به فیبروم
– اضافه وزن و فشار خون بالا
– کمبود ویتامین دی
– عدم توازن هورمونهای استروژن و پروژسترون
– استرس
– مصرف سیگار و دخانیات
در افرادی که ورزش می کنند و رژیم غذایی سالمی دارن هم کمتر فیبروم های رحمی مشاهده شده.
بعلاوه بارداری میتونه ریسک ابتلا به فیبروم رو تا حد زیادی کاهش بده.
از موارد دیگه استفاده از قرصهای ضدبارداری هست که افرادی که مدت طولانی از اونها استفاده کردن آمار ابتلا به فیبرومشون پایین بوده.
مطالب مرتبط: فیبروم چیست و از کجا بفهمیم فیبروم رحم داریم؟
راه درمان قطعی فیبروم
تنها راه درمان قطعی فیبروم، عمل جراحی و خارج کردن فیبرومه که از روشهای هیستروسکوپی، میومکتومی و اندومتر ابلیشن استفاده می کنیم! اینکه چه روشی رو استفاده کنیم به سایز، تعداد و محل فیبروم بستگی داره.
از اونجایی که فیبرومها معمولا رشد می کنند و برای بارداری مشکل سازن، به زوجهایی که قصد بچه دار شدن دارن توصیه میشه در صورت داشتن فیبروم هر چه زودتر اقدام کنند!
1دیدگاه