قهوه دالگونا چیست و طرز تهیه آن چگونست: سلیقه شما را نمی دانم اما من عاشق قهوه و امتحان انواع مختلف آن هستم. حتما ترکیب های مختلف با روش های متفاوت را می شود با این نوشیدنی محبوب و جذاب امتحان کرد.
این روزها با توجه به شیوع بیماری کرونا قهوه دالگونا طرفداران زیادی پیدا کرده و به یکی از ترند های محبوب قهوه در سال 2020 میلادی تبدیل شده. خوب بدیهی هم است که با توجه به قرنطینه و در خانه ماندن های طولانی مدت مردم دست به ابتکار بزنند و انواع طعم های جدید را امتحان کنند و استعدادهای نهفته خود را به نمایش بگذارند. در همین راستا مردم کره جنوبی که یکی از کانون های اولیه شیوع کوید19 بوده توجه ویژه ای به قهوه دالگونا کردند که سبب جهانی شدن این نوشیدنی و سرو صدای زیاد آن در فضای مجازی شد.
اگر شما هم علاقه مند به کسب اطلاعات بیش تر درباره این نوشیدنی بسیار خشمزه و طریقه درست کردن قهوه دالگونا و اصالت و ریشه و نظرات مختلف درباره اش هستید حتما در ادامه همراه ما شوید تا به بررسی آن بپردازیم.
چرا قهوه دالگونا (Dalgona coffee)؟
از آنجایی که یک فوم کف کرده جذاب روی دالگونا قرار می گیرد و باعث می شود به یک آب نبات سنتی کره جنوبی شباهت پیدا کند این عنوان را به آن داده اند. و این نامگذاری هم در یک برنامه تلوزیونی در ژانویه 2020 اتفاق افتاد که در آن جونگ ایل وو خواننده محبوب کره ای هنگامی که در شهر ماکائو این قهوه را امتحان کرد آن را دالگو نا صدا زد و این گونه بود که این نام شکل گرفت!
دالگونای قدیمی تر در هند
اما پیش از آن هم، این قهوه در هند و ماکائو رواج داشته و در آنجا با نام فنتی هوی یا کاپوچینوی هندی یا قهوه هم زده با حرکات سریع معرفی می شود.
تفاوت قهوه دالگونا ی هندی و کره ای
تفاوتی که قهوه دالگونا در 2020 با سبک گذشته هندی دارد در ترتیب منتاژ آن دو می باشد.
در سبک هندی مقدار مساوی قهوه و شکر و آب داغ را باهم ترکیب کرده خیلی سریع هم می زنند تا کف ایجاد شود و سپس مقدار کافی آب داغ را اضافه می کنند تا بافت خامه ای بهتری به دست آید و در نهایت کف را به لیوان مخصوص انتقال داده و شیر را اضافه می کنند.
اما در سبک دالگونای کره ای ابتدا پودر قهوه فوری را با شکر و آب داغ آرام آرام ترکیب می کنند و سپس با همزن دستی یا برقی آن را به خوبی هم می زنند تا بافت خامه ای ایجاد شود. سپس در یک لیوان مقداری یخ ریخته و شیر را تا نیمه لیوان اضافه می کنند و در نهایت بافت خامه ای را روی شیر و یخ می ریزند.
خواندنی ها: 14 خاصیت شگفت انگیز قهوه که باید بدانید
چه چیز سبب ماندگاری فوم قهوه دالگونا می شود؟
طبق گفته ها آنچه سبب ماندگاری این فوم می شود وجود ترکیب ملانوئیدین در قهوه فوری است که مشابه ترکیب موجود در اسپرسو که سبب ایجاد کریما در قهوه می شود است.
هنگامی که قهوه فوری با آب و شکر مخلوط شود حالت غلیظ و چسبناکی به خود می گیرد که موجب پایداری کف می شود. و هم زدن سریع حباب های مناسب هوا را در آن ایجاد می کند که باعث می شود بدون تخریب و ناپدید شدن روی دالگونا بماند و این طور است که هنگام درست کردن دالگونا فوم آن بعد از گذشت مدتی از بین نمی رود.
جایگزین ممنوع!
نکته مهم این که نباید قهوه دمی و اسپرسو را جایگزین قهوه فوری برای تهیه دالگونا کنیم. زیرا آن طعم و سبک مورد نظر را به ما نمی دهد.
طرز تهیه قهوه دالگونای خانگی
مواد لازم برای تهیه قهوه دالگونا خانگی:
- 2 قاشق غذاخوری پودر قهوه فوری (حتما قهوه فوری باشد!)
- 1 الی 2 قاشق غذاخوری شکر (بنابه سلیقه شما که قهوه شیرین دوست دارید یا نه)
- 2 قاشق غذاخوری آب داغ
- مقداری یخ
- 1 فنجان کوچک شیر
طرز تهیه قهوه دالگونا:
ابتدا پودر قهوه فوری را به همراه شکر و آب داغ مخلوط کرده به خوبی هم بزنید تا کف کند و فوم مناسبی به دست بیاید. در لیوان یا فنجان مورد نظر مقداری یخ به همراه شیر بریزید و فوم به دست آمده را روی شیر قرار دهید.
نکته: می توانید شکر را مرحله به مرحله اضافه کرده و آن را بچشید تا با سلیقه شما متناسب باشد.
نکته2: حتما از یک ظرف نسبتا بزرگ استفاده کنید تا فضای کافی برای فوم وجود داشته باشد.
نکته3: می توانید از هم زن دستی یا برقی استفاده کنید. هم زن برقی حدود 2 الی 3 دقیقه فوم مطلوب را به شما می دهد. اما در صورت استفاده از هم زن دستی حدود 18 الی 20 دقیقه باید به طور مداوم هم بزنید تا فوم ایجاد شود. فوم مناسب رنگ تافی مانند دارد.
نکته4: می توانید به جای شیر سرد و یخ از شیر گرم هم استفاده کنید.
نکته5: برای تزیین می توانید از پودر قهوه، پودر کاکائو یا شکلات رنده شده استفاده کنید.
خواندنی: چگونه لکه قهوه را از ماگ پاک کنیم؟
در زیر یک عکس کامل از مراحل درست کرن قهوه دالگونا رو مشاهده میکنید که با استفاده از مخلوط من بزرگ انجام میشه
متخصصان قهوه درباره قهوه دالگونا چه می گویند؟
وقتی صحبت از یک نوع قهوه خاص و جدید می شود حتما نظرات متفاوتی و گاه متضاد بین صاحب نظران این عرصه به وجود می آید.
ونسا به عنوان یک مشاور کافه و مشاور تخصصی قهوه در کشور هنگ کنگ می کوید:
«قهوه دالگونا ارزشی درحد سایر نوشیدنی های خلاقانه دارد و بسیار الهام بخش است. و این یک الهام عالی برای یک باریستا است که بتواند امکان ایجاد بافت های مختلف در قهوه را امتحان و بررسی کند و آن را به مشتریان عرضه نماید.»
برخی مانند جیمز هافمن معتقدند که آنچه بر روی کیفیت نهایی تاثیر می گذارد کیفیت مواد استفاده شده است. او که بخش مهمی از جذابیت یک نوشیدنی را سادگی آن می داند گوشزد می کند که قهوه دالگونا تنها یک روش آماده سازی قهوه است و آنچه که در نهایت شما به دست می آورید و نوش جان می کنید بستگی به کیفیت موادتان دارد.
ویدیو کامل از نحوه درست کردن قهوه دالگونا
کالری قهوه دالگونا چقدر است؟
بیاید کمی کاملتر این موضوع رو بررسی کنیم تا بتوانید میزان کالری هر نوع قهوه را محاسبه کنید :
قهوه دم کرده (دانه های قهوه + آب) = 2 تا 5 کالری در هر فنجان که با اضافه کردن موارد زیر به آن کالری اضافه تری دریافت خواهید کرد :
- + 1 قاشق غذا خوری شیر بدون چربی 5 کالری میشود
- + 1 قاشق غذا خوری شیر موجب اضافه شدن 9 کالری میشود
- + 1 قاشق غذا خوری شکر موجب اضافه شدن 50 کالری میشود
- + یک قاشق چای خوری شکر موجب اضافه شدن 15 کالری میشود
- + 1 قاشق غذا خوری خامه موجب اضافه شدن 52 کالری میشود
توصیه آخر
در نهایت آنچه می توان گفت این است که دالگونا یک روش تهیه جذاب و خلاقانه است که مطمئنا نمی تواند جایگزین دائمی قهوه اسپرسو یا دمی روزانه شما باشد. بلکه یک پیشنهاد است که در گوشه ذهنتان داشته باشید تا هنگامی که وقت آزاد کافی و حس خلاقانه دارید از آن استفاده کنید. و البته که کرونا و قرنطینه این دو امکان را فراهم کردند و دالگونا را مهمان خانه های مردم جهان نمودند!
من با این روش درست کردم عاااالی شد مرسی از آموزش خوب و مرحله به مرحله که قرار داده بودید