مشکلات رایج و نکات مهم پخت کیک خانگی(قسمت اول)

مشکلات رایج و نکات مهم پخت کیک خانگی
مشکلات رایج و نکات مهم پخت کیک خانگی

نکات مهم پخت کیک خانگی : سلام و وقتتون بخیر من نجمه السادات شریعتمداری هستم و دوستان در پیج اینستاگرام سوالات متعددی در خصوص مشکلات پخت کیک ازم میپرسن چون سوالات زیادی پرسیده میشه در مورد مشکلاتی که برای پخت کیک پیش میاد تصمیم گرفتم نکاتی رو در این زمینه براتون در قالب یک مقاله آموزشی قرار بدم ، بعضی از این نکات از تجربیات خودمه و بعضی رو از کانالها و نکاتی که دیگر عزیزان در پیج هاشون قرار دادن هستش. پس با ما همراه باشید با مشکلات رایج پخت کیک خانگی

نکات اولیه برای پخت کیک و نون

– دوستان قبل از اینکه بخواین از هر دستوری برای هر نوع غذا کیک و یا نون استفاده کنید لطفا رسپی رو چند بار با دقت بخونید.تا آخر هم بخونید.

– برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسونید.

بنر گل من و تو

– فر من برقیه اگه از فر گازی استفاده میکنید دما رو بین ۱۰_۲۰ درجه سانتی گراد بیشتر بذارین اما دمایی که گفته میشه باز به فر شما بستگی داره و باید قلق فر دستتون بیاد با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.(در مورد افزایش دمای فر گازی ممکنه برای همه فرها یکسان نباشه)

– یک ترازوی دیجیتال کوچک آشپزخونه و پیمانه های استاندارد آشپزی از لوازم مهمی هستند که اگه تصمیم دارید یه کیک خوب تهیه کنید حتما باید داشته باشید.

– همیشه زمان به همزدن تخم مرغ چندین بار همزن رو خاموش کنید و اطراف ظرف رو با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزین تا ذره ای از تخم مرغ بصورت هم نزده داخل کیک نباشه وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده میکنید باز کیک بوی تخم مرغ میگیره

– درِ فر رو قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید.

– مواد کیک رو در همه جای قالب بصورت یکنواخت پخش کنید.

– همیشه کیک از اطراف قالب شروع به پختن میکنه تا به وسط کیک برسه که اگه قالب کوچک باشه چاره ای جز برآمدن کیک و گاهی ترک خوردگی نداره.اما در بعضی کیکها و بعضی قالبها ترک خوردن و برآمدگی طبیعیه مثل قالب میان تهی.چون هم از اطراف قالب هم وسط شروع به پخت شده.

– اگه مایکروفر درجه پخت کانوکشن داره که مثل فر عمل میکنه و مثل دستور دما رو تنظیم کنید.

نکات اولیه برای پخت کیک و نون
نکات اولیه برای پخت کیک و نون

مشکلات پف نکردن کیک

بیشترین مشکل کیک پز ها پف نکردن کیک هست خیلی وقتا کیک حالت شیرینی به خودش میگیره و موادش به هم میچسبن و اصلا حالت پف دار ندارن چون که دلایل اونو میتونید در زیر مشاهده کنید

1) تخم مرغ مستقیم از یخچال خارج شده و داخل کیک استفاده شده(حتما باید برای همه نوع کیک تخم مرغ نیم ساعت داخل اتاق بمونه و بعد استفاده بشه).

2) مقدار مایعات مثل آب،شیر،ماست ،دوغ و …دقیق نبوده یا مایع خیلی خیلی رقیق شده یا غلیظ.3

3) میزان هم زدن خیلی کم بوده ولی در اواخر که نباید مواد هم بخوره زیاد هم خورده و از همه مهمتر مخلوط کردن دورانی در هم زدن رعایت نشده.

4)دمای فر یا خیلی زیاد بوده یا خیلی کم(اگر زیاد باشه کیک پف نمیکنه و بیشتر نپخته میمونه و اگر کم باشه کیک پف میکنه ولی به مرور پفش رو از دست میده و سفت میشه)

5)فر از قبل گرم نشده(اگر فر از قبل گرم نشه همه پف کیک میخوابه.

6)مواد رو بدون اولویت دستور مخلوط کردید یعنی هرچیزی رو هر وقت خواستید ریختیداین موضوع خیلی زیاد پیش میاد و خیلی روی پف کیک تاثیر منفی داره.

7)از کره یا روغن سرد و آب نشده استفاده کردید یا خیلی داغش کردید و به مواد اضافش کردید.

8)بیکینگ پودر یا جوش شیرین به نسبت آرد کم بوده یا خیلی کهنه بوده.9

9)روغن یا کره رو بیشتر از حد معمول ریختید یا ظرف رو زیاد چرب کردید.

10)اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ یا خیلی کوچیک بوده.

11)مواد خیلی کند آماده شده و فاصله بین تهیه مواد تا قرار گرفتن در فر خیلی خیلی زیاد بوده.

مشکلات چسبنده بودن روی کیک

یکی دیگر از مشکلات پخت کیک چسبنده بودن کیک هستش که دلایل اون میتونه از نکات زیر باشه

1)کیک داخل قالب خودش سرد نشده و خیلی زود خارج شده.

2)وقتی کیک داغ بوده روش چیزی قرار گرفته (مثلا بشقاب برای برگرداندن)

3)مایعات شما خیلی رقیق بوده یا زیادی از مایعات استفاده کردید.

4)زمان پخت کم و حرارت فر زیاد بوده.

مشکلات پف نکردن کیک
مشکلات پف نکردن کیک

کیک نم دارد!

1)کیک خیلی داخل قالب باقی مونده و فضاش هم گرم بوده و کیک عرق کرده.

2)کیک کامل نپخته ولی ظاهرش سفت بوده و از فر خارج شده(تست با خلال دندون انجام نشده و داخل کیک مغزپخت نیست)

3)مقدار یکی از سه ماده اولیه(شکر،مایعات و روغن)زیاد بوده یا روغن جامد استفاده شده که آب نشده و مقدارش بیش از دستور بوده!

کیک حفره حفره داره!

1)دلیل اصلیش دمای زیاد و مدت پخت کم هست.

2)میزان مخلوط کردن یا کم بوده یا زیاد مثلا شکر و کره خوب مخلوط نشده یا زیاد مخلوط شدن.

3)زیادی جوش شیرین یا بیکینگ پودر ریختید یا اینکه به جای بیکینگ پودر جوش شیرین اضافه کردید.

کیک جمع شده(چروک)

1)دلیل اصلی قالب خیلی بزرگ هست طوری که مواد انگار فقط ته قالب رو گرفتن

2)زیادی قالب رو چرب کردید طوری که وقتی مایه رو ریختید روغن اضافی همراهش بالا اومده3

3)مواد رو غیر دورانی زیاد هم زدید.

4)بیشتر از مقدار دستور مایعات ریختید.

5)حرارت فر کم بوده و کیک بیش از مقدار لازم پخته شده

6)حرارت فر خیلی زیاد بوده مدت پخت هم زیاد.

7)فر سرد بوده بنابراین مدت پخت زیاد شده.

8)مقدار سفیده زیاد بوده و خیلی هم پف داشته و بین مواد کیک هوا ایجاد شده.

9)میزان شکر و مایعات مناسب نبوده یا شکر زیادی دانه درشت بوده

10)قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک بوده و مواد خیلی فشرده بوده.

11)کیک موقع پخت تکون خورده یا بهش ضربه زدید!

12)در فر موقع پخت باز شده یا دماش کم بوده

13)بعد از اضافه کردن آرد خمیر زیاد مخلوط شده اونم به صوت غیر دورانی

مشکلات پخت کیک خانگی
مشکلات پخت کیک خانگی

کیک خیلی زبره یا وسطش گود رفته

1)فر شما از قبل داغ نشده یا دما خیلی کم بوده و کیک آرام پخته شده.

2)شکر کامل توی روغن یا کره حل نشده یا به عبارتی کم مخلوط شدن یا روغن سرد بوده.

3)بیکینگ پودر یا جوش شیرین خیلی زیاد بوده یا کهنه بوده.

4)آرد خیلی سنگین بوده یا مال نان بوده یا نامرغوب!

5)میزان مایعات خیلی کم بوده و مایه کیک خیلی غلیظ بوده.

6)مواد خوب داخل قالب ریخته نشدن یا اینکه سطح صافی برای کیک انتخاب نشده و روش هم کامل صاف نشده.

مشکلات پخت کیک خانگی قسمت اول به پایان رسید ادامه مطلب رو در قسمت دوم دنبال کنید.

مشکلات رایج و نکات مهم پخت کیک خانگی(قسمت دوم)