همیشه برای محصولات گران قیمت و ارزشمندی مثل زعفران، بدل هایی وجود دارد که موجب می شود مصرف کنندگان به اشتباه بیفتند و هزینه های بسیار بالایی را بابت آن ها پرداخت کنند و جنس خالص را دریافت نکنند. از جمله این مشکلات، می توان به زعفران اشاره کرد.
پتقلب در ارائه زعفران فقط مخلوط کردن یک گیاه شبیه زعفران نیست بلکه می توانند زعفران را با استفاده از چربی یا عسل و شکر سنگین کنند.
ظاهر زعفران اصل باید چگونه باشد؟
هرچند برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی آزمایش بهترین و سریعترین راه می باشدولی برای مصرف کننده امکان پذیر نمی باشد. پس به بررسی روش های تشخیص زعفران اصل از تقلبی برای مصرف کننده می پردازیم.
روش تشخیص زعفران روغنی یا عسلی
تشخیص زعفران خوب با آب جوش
اگر کمی زعفران را در آب جوش بیندازید، تا ۵ دقیقه صبر نمایید و متوجه شوید که رنگ شاخه ها به سفید متمایل نشده نشان از اصل بودن آن دارد. اگر زیر ۵ دقیقه شاخک ها سفید شوند یعنی زعفران مورد نظر تقلبی است.
رنگ مصنوعی، تقلبی خطرناک در زعفران
زعفران اصل سرعت رنگدهی پایینی دارد
زعفران اصل و مرغوب سرعت رنگدهی پایینی نسبت به زعفران تقلبی دارد. برخی سودجویان قسمت زرد رنگ رشته زعفران را که قیمت پایینی هم دارد را رنگ میکنند و با رشته های قرمز زعفران ترکیب میکنند. این بخش های رنگ شده هم خیلی سریع رنگ می دهند.
تقلبی که متقلبان میتوانند روی آن قسم بخورند!
کاکل ذرت به دلیل داشتن شباهت به دم زعفران گاهی رنگ آمیزی میشود و به جای زعفران فروخته میشود .
ارسال پاسخ