لوبیا لیما نوعی گیاه کوهی با نام علمی Phaseolus lunatus است. این گیاه در طول سال ها رشد می کند و معمولا به عنوان محصولات سالیانه است. دو نوع متفاوت لوبیا لیما وجود دارد که دارای اندازه مختلفی هستند. از نظر نوع رشد، دو نوع متفاوت لوبیا لیما می توانند به عنوان گونه بوش یا نوع وین رشد کنند. لوبیا لیما دارای خواص و فوایدی برای بدن می باشد. در این مطلب با گوشه ای از خواص لوبیا لیما آشنا می شویم.
نوع بوش به طور متوسط، دانه های کوچک را تولید می کنند و حدود سه سانتی متر رشد می کند و به عنوان لیما نوزاد هم خوانده می شوند. گاهی اوقات هم به عنوان لوبیای کره ای نامیده می شوند. نوع وین این گیاه دانه های بزرگ را تولید می کند که معمولا چهارسانتی متر ارتفاع دارد و به راحتی به عنوان لوبیا لیما طبقه بندی می شوند. اغلب دانه های لیما بزرگ به زمان بیشتری برای رشد و بالغ شدن نسبت به نوع کوچک نیاز دارند. هر دو نوع لوبیا لیما، حالتی چرب و کره ای دارند و با توجه به بافت کره ای خود، دانه های کره ای نامیده می شوند. لوبیا لیما دارای طعم خوشایند و شیرین می باشد.
دو روش برای استفاده از لوبیا وجود دارد که در روش اول، این لوبیا را زمانی که کال است می چینند و از آن استفاده میکنند و در روش دوم، آنها را رها می کنند تا خشک شوند. لوبیا لیما که در اصل از آمریکای مرکزی می آید به سه صورت مختلف یخ زده، کنسرو شده یا خشک شده در دسترس می باشد.
خواص لوبیا لیما:
– لوبیا لیما حاوی فیبر است که به هضم کمک می کند. این لوبیا برای حفظ سطح قند خون و پایین آوردن کلسترول نیز مناسب است.
– لوبیا لیما دارای سطح بالای منیزیم است و خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد.
– لوبیا لیما منبع عالی مولیبدن است که یک ترکیب معدنی برای سوزاندن سولفیت ها است. بنابراین لوبیا لیما به از بین رفتن حساسیت سولفیت کمک می کند.
– لوبیا لیما منبع خوبی از انرژی است.
– لوبیا لیما محتوای آهن را اضافه می کند.
– لوبیا لیما بدون چربی است و کالری بسیار کمی دارد. بنابراین یک ماده غذایی مفید برای افرادی است که به دنبال کاهش وزن هستند.
– لوبیا لیما یک منبع ضروری از منگنز معدنی است. منگنز سبب افزایش تولید آنتی اکسیدانها در بدن می شود، تولید رادیکال های آزاد را که به صورتی دیگر به بدن آسیب می رساند تخریب می کند و منجر به تولید انرژی بیشتر در بدن می شود.
– لوبیا لیما منبع خوب پروتئین است.
– لوبیا لیما یک منبع خوب فولات است که برای سنتز سلول و تقسیم سلولی لازم است. همچنین مقدار کافی فولات در طول بارداری، زایمان و شیردهی سبب پیشگیری از از پیشرفت نقایص لوله عصبی کودک می شود.
– لوبیا لیما دارای مقادیر کمی، اما مفید از ایزوفلاون ها است که ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد.
– لوبیا لیما خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.
– لوبیا لیما حاوی مس است. مس به عنوان یک آنتی اکسیدان کار می کند و بدن را از انواع بیماری ها، آسیب سلولی و مجموعه ای از مسائل مربوط به سلامت دیگر محافظت می کند.
ارسال پاسخ