تغذیهسلامتی

نگاهی به فواید و خواص تخم هندوانه

تخم هندوانه
تخم هندوانه
124بازدید

میوه ی خوشمزه و شیرین هندوانه، دانه‌هایی مغذی به نام تخم هندوانه دارد. معمولا تخم هندوانه در دو رنگ اصلی سفید و سیاه وجود دارد. در واقع تخم‌های نارس سفید رنگ و تخم‌های کاملا رسیده سیاه رنگ هستند. تخم هندوانه سرشار از ویتامین‌ ها و مواد معدنی از جمله ویتامین B، منیزیم، روی، مس، آهن و پتاسیم می باشد. تخم هندوانه معمولا به صورت بو داده و به عنوان میان وعده یا همراه آجیل مصرف می شود. این تخمه دارای طبع سرد و تر است و فواید و خواصی برای بدن دارد. در این مطلب با گوشه ای از خواص تخم هندوانه آشنا می شویم.

خواص تخم هندوانه:

– وجود آنتی اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا ۳ در تخم هندوانه به سلامت پوست کمک می کند.

– مقادیر قابل توجه پروتئین، آهن، منیزیم و مس در تخم هندوانه، برای حفظ سلامت مو مفید است.

– تخم هندوانه منبعی غنی از آمینواسیدها است که به تسهیل فرایند بازیابی و رشد نرمال ارگان‌های مختلف کمک می‌کنند.

– مقادیر قابل‌توجهی لیزین، اسید گلوتامیک و آرژینین در تخم هندوانه، سبب افزایش میل و توانایی جنسی در مردانی که دچار ناباروری و ناتوانی جنسی هستند، می شوند. تخم هندوانه همچنین حاوی کاروتنوئید که برای تولید اسپرم و افزایش شانس باروری در زوج‌هایی که برای بارداری اقدام می‌کنند، مفید است.

– تخم‌ هندوانه با دارابودن کالری بالا، به تأمین انرژی موردنیاز بدن و شروع سوخت‌وساز کمک می کند. اما زیاده روی در مصرف تخم هندوانه ممکن است سبب افزایش وزن شود.

حتما مطالعه کنید
چرا یک صبحانه کامل بهترین راه شروع روز است؟

 

تخم هندوانه
تخم هندوانه

 

– منیزیم موجود در تخم هندوانه، با منظم کردن سوخت‌وساز کربوهیدرات، میزان انتشار گلوکز را در جریان خون کاهش می‌دهد. همچنین تخم هندوانه سبب کنترل بهتر قند خون و کاهش حساسیت به انسولین می شود.

– تخم هندوانه به افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) و کاهش سطح کلسترول بد (LDL)کمک می کند.

– مواد مغذی موجود در تخم هندوانه از جمله کاروتنوئید، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌هایB، سبب بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می شوند.

– آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این تخمه به کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های مزمنی ازقبیل سرطان و بیماری قلبی کمک می کنند.

– وجود منیزیم، مس، آهن، پتاسیم و منگنز در این تخمه برای استحکام استخوان‌ها و افزایش توده‌ی استخوانی، مفید است. همچنین خطر ابتلا به پوکی استخوان زودرس را کاهش می‌دهد.

– منیزیم، پتاسیم و بعضی از آمینواسیدهای موجود در تخم هندوانه می‌توانند به بهبود سلامت قلب کمک کنند.

– وجود آرژینین، اسیدهای چرب امگا ۶ و پتاسیم در تخم هندوانه برای کاهش فشار خون مفید است.

– تخم هندوانه به تنظیم متابولیسم بدن و بهبود عملکرد سیستم عصبی کمک می‌کند.

منبع : سایت گل من و تو - کانال گل من و تو

اینستاگرام گل من و تو

ارسال پاسخ