راهکارهای عملی گلدهی کالانکوئه : علت گلدهی مجدد کلانکوئه چیست؟ چیکار کنیم که این گیاه به گل بشینه؟ شاید براتون سوال پیش اومده باشه که من چند ساله از این گیاه نگهداری میکنم ولی فقط یکبار گل داده و دیگه گلهای زیبای اون رو ندیدم حالا باید چیکار کنم کالانکوا گل بده؟ در ادامه به شما میگم که چرا این گیاه گل نمیده و چیکار کنید که گلدهی مجدد کالانکوا انجام بشه پس همراه ما باشید تا نکات کلیدی و ابتدایی که با رعایت اونها میتونید موفق بشید رو بهتون بگیم.
علت اصلی گل ندادن کالانکوئه چیست؟
یکی از دلایل اصلی که میتونه به گل ندادن کالانکوا کمک کنه نبودن نور کافی و یا کمبود مواد مغذی در خاک گلدان می باشد، این گیاه جزو گیاهان روز کوتاه هست که باید در فصل های پاییز و زمستان که گل ندارد بعد از غروب آفتاب در تاریکی مطلق قرار داشته باشه، برای گلدهی مجدد در فصل استراحت سعی کنید حدود 14 الی 15 ساعت بهش تاریکی مطلق بدید و یا اینکه با استفاده از نایلون مشکلی این شرایط رو براش فراهم کنید. این روند رو 8 الی 9 هفته ادامه بدید.
گلدهی کالانکوا بعد از 8 هفته
اگر شرایط تاریکی که در بالا گفته شد را فراهم کنید بعد از 8 هفته شاهد جوانه ها و شکوفه های ریز روی گیاه خواهید بود، اگر این روند خوب پیش بره شما بعد از 1 ماه گیاهی پر از گل خواهید داشت که میتونید از زیبایی اون لذت ببرید.
کالانکوا برای گلدهی نیاز به شوک تشنگی دارد
علاوه بر کوتاه کردن زمان روز برای این گیاه شما میتوانید با وارد کردن یک تشنگی طولانی مدت، گیاه را ترغیب به گلدهی نمایید. این تشنگی از دو هفته تا سه هفته باید به طول بیانجامد.
آیا بعد از گلدهی کالانکوئه نور زیاد براش فراهم کنیم؟
بله حالا میتوانید روزها رو برای این گیاه بلند کنید و حدود 13 الی 14 ساعت روشنایی براش فراهم کنید، توجه داشته باشید که این گیاه نور مستقیم خورشید رو دوست نداره و حتما باید پشت پنجره با نور فیلتر شده قرار داده شود چون نور زیاد باعث کم شدن گل ها و در بعضی مواقع خشک شدن سریع آنها خواهد شد.
زمان درست اصلی گلدهی کالانکوا
کالانکوا به طور طبیعی از اواخر پاییز تا اوایل بهار شروع به گلدهی میکند، در ایران گلفروشی ها سعی میکنند این زمان را به شب عید نزدیک کنند تا فروش این گل زیبا را به عنوان گیاهی برای سفره هفت سین بالا ببرند، پس میشه گفت زمان استراحت از اواخر تابستان شروع میشه و تا اواخر پاییز ادامه پیدا میکنه
چرخه گلدهی کالانکوا چگونه است؟
این گیاه در سال یکبار به گل میشینه پس با رعایت کردن چرخه رشد، استراحت و گلدهی میتوانید کاری کنید که هر سال در یک تایم مشخص گیاه شما گلدار باشه در برخی از منابع و گلخانه ها این گیاه رو با فراهم کردن شرایط و تاریکی درست 2 بار در سال به گلدهی مجبور میکنند که پیشنهاد میکنم شما این کار رو انجام ندید چون گیاه رو از روند طبیعی رشد خود دور میکنید.
آیا بعد از اتمام زمان گلدهی کالانکوئه شاخه ها را قطع کنیم؟
بله بهتر است خودتان بعد از ریزش گلها ساقه ها آنها را تا اونجا که برگ نداره به همراه یک الی 2 برگ قطع کنيد و بعد از آن گیاه را یکبار آبیاری کنید و تا بسته شدن زخم هاي شاخ هاي بريده شده آبياري نکنيد که حدودا چند روز طول میکشه، اگر این کار را به درستی انجام بدید مدتي بعد گياه شروع به سبز شدن خواهد کرد این آغاز سبز شدن همگام با استراحت گیاه خواهد بود.
این زمانی است که شما باید برای گیاه روز کوتاه فراهم کنید تا تحریک به غنچه دادن آغاز شود.
آیا کالانکوا را در فصل استراحت کوددهی کنیم؟
خیر این کار موجب می شود که گیاه استراحت کافی نداشته باشد و شما شاهد گلهای زیبایی اون نخواهید بود پس فقط گیاه را در فصل رشد اون هم هر دو الی سه هفته یکبار تغذیه کنید.
شرایط نگهداری کالانکوا (کالانکوئه) را میدانید؟
خب حالا که با نحوه گلدهی کالانکوئه اشنا شدید حتما باید بدانید که شرایط درست نگهداری از کالانکوئه چیست و چه نیازهایی را لازم داره، ما در مطلبی کامل به این موضوع پرداختیم که پیشنهاد میکنم آن را مطالعه کنید ولی در ادامه به صورت خلاصه نکاتی را بیان خواهیم کرد.
گیاهی است که در تابستان میتونید در تراس نگهداری کنید ولی در فصول سرد سال حتما در پشت پنجره که دمای خوبی داشته باشه و نور فیلتر شده به گیاه برسه نگهداری کنید.
نور مناسب برای نگهداری
کالانکوئه به حداقل 8 الی 10 ساعت نور فیلتر شده و غیر مستقیم برای نگهداری نیاز دارد که در فصل رشد این میزان به 13 ساعت افزایش پیدا خواهد کرد
میزان آبیاری مناسب
حتما اجازه بدید که بین دو آبیاری خاک گلدان خشک بشه و سپس اقدام به آبیاری مجدد کنید چون آبیاری زیاد و یا تجمع آب در زیر گلدان موجب پوسیدگی ساقه و ریشه و آفت خواهد شد.
دمای مناسب برای نگهداری
دمای 18 الی 22 درجه سانتی گراد را دوست داره ولی میتونه تا دمای 27 درجه سانتی گراد رو به خوبی تحمل کنه ولی در این زمان باید میزان آبیاری رو افزایش بدید.
خاک مناسب برای کالانکوا
سعی کنید از خاک های سبک آماده استفاده کنید، بالا بودن زهکشی در خاک بسایر مهم است چون به هیچ وجه خاک سنگین را دوست ندارد و خاک سنگین موجب کم شدن گلدهی گیاه خواهد شد، میتونید از ترکیب خاک برگ + پرلیت و مقدار خیلی کمی خاک باغچه استفاده کنید.
خیلی خوشحال میشیم که شما هم نظر و تجربه خودتون رو در خصوص گلدهی کالانکوئه و کارهایی که منجر به گلدهی مجدد کالانکوئه شده بهمون بگین. و اگر سوال یا مشکلی داشتید حتما در بخش دیدگاه مطرح کنید و برای مطالعه مشکلات احتمالی در نگهداری کالانکوا به مطلبی که در خصوص مشکلات کالانکوئه نوشته شده مراجعه کنید.
ارسال پاسخ