با خواص برنج قهوه ای آشنا شوید.

برنج قهوه ای

برنج یکی از مهم‌ترین غلات و مواد غذایی دنیا است. برنج غذای اصلی نیمی از جمعیت جهان، به شمار می رود. امروزه ده‌ها هزار نوع برنج در جهان وجود دارد که برنج قهوه ای یکی از آن هاست. برای تهیه برنج قهوه ای، برنج را به طور کامل تصفیه نمی کنند و فقط پوسته‌ی بیرونی آن را می گیرند. به همین دلیل برنج قهوه ای اجزای سالم و مغذی خود را حفظ کرده و بهتر از برنج سفید است. بنابراین این نوع برنج خواص و فواید زیادی دارد که در ادامه با گوشه ای از خواص برنج قهوه ای آشنا می شویم.

 

برنج قهوه‌ ای سرشار از مواد معدنی ضروری مانند: منگنز، آهن، روی، فسفر، کلسیم، سلنیم، منیزیم و پتاسیم است و منبع غنی ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6، فولیک اسید، ویتامین E (آلفا توکوفرول) و ویتامین K است. همچنین منبع پروتئین است و مقدار مفیدی فیبر دارد. این برنج اسیدهای چربی را که برای سلامتی حیاتی هستند نیز مهیا می‌کند.

 

برنج قهوه ای

 

خواص برنج قهوه ای:

– برنج قهوه ای عملکرد سیستم قلب و عروق را بهبود می‌بخشد.

– برنج قهوه ای دستگاه گوارش را تقویت می کند. در واقع فیبر موجود در برنج قهوه ای عملکرد روده‌ها را تنظیم می‌کند. مانع از یبوست و کولیت روده می‌شود. همچنین  پوسته‌ی سبوس برنج قهوه ای از جذب اسید معده و رطوبتی که باعث ورم می‌شود، جلوگیری می‌کند.

– برنج قهوه ای برای درمان بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس مفید است. همچنین مانع ریزش مو می‌شود.

– برنج قهوه ای غنی از فولات است که در دوران بارداری برای رشد سالم جنین بسیار ضروری است.

– برنج قهوه‌ ای شاخص گلیسمی پایینی دارد . بنابراین برای افراد دیابتی و دارای قند خون بالا مفید است.

– برنج قهوه ای حاوی منگنز است که به سنتز چربی بدن کمک می‌کند. بنابراین برای کنترل وزن مناسب است.

– برنج قهوه ای برای عملکرد بهتر مغز و سیستم عصبی مفید است.

– جوانه‌ی برنج قهوه ای دارای خاصیت ضدافسردگی است و با اختلالات اضطرابی مبارزه می‌کند.

– برنج قهوه ای منبع طبیعی ملاتونین یا همان هورمون خواب است.  با تمدد اعصاب باعث افزایش کیفیت خواب و درمان بی‌خوابی می‌شود.

– برنج قهوه ای دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین، مواد معدنی و ترکیبات فنلی ضروری است. بنابراین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

– برنج قهوه ای به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند.

– جوانه‌ی برنج قهوه ای به دلیل دارابودن منابع فراوان اسید گاما آمینوبوتیریک، از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می کند.

– جوانه‌ی برنج قهوه ای برای سلامت روان مادران شیرده مفید است.

– برنج قهوه ای برای سلامت قلب مفید است. این برنج خطر ابتلا به اختلالات قلبی مانند فشار خون بالا و بیماری‌های عروقی را کاهش می دهد.

– برنج قهوه ای برای پیشگیری از سرطان‌های مختلف مانند سرطان روده بزرگ، سرطان پستان و سرطان خون مفید است.

 

عوارض جانبی مصرف برنج قهوه ای:

– برنج قهوه ای ممکن است در مواردی، اندکی حساسیت‌زا باشد اما حاوی هیچ‌گونه عناصر مختل‌کننده‌ مثل پورین و اگزالات نیست.