بهترین روش کاشت چغندر در گلدان و خانه + (نکات کلیدی)

کاشت چغندر در گلدان و خانه
کاشت چغندر در گلدان و خانه

نحوه کاشت چغندر در گلدان و خانه : یکی از گیاهانی که خیلی توی خونه ها کاربرد داره چغندر هست که گونه های مختلفی داره شما بسته به نیاز خودتون میتویند بذر مورد نظر رو تهیه کنید و خیلی راحت با آموزشی که در ادامه میتیند مطالعه کنید این گیاه رو در گلدان و باغچه بکارید و با فراهم کردن شرایط مورد نیاز ازش نگهداری کنید. پس با من همراه باشید تا این چغندر رو توی خونه بکاریم.

مختصری در خصوص چغندر

نام علمی چغندر Beta Vulgaris و گیاهی دو ساله می باشد و اگر میخواهید که گیاه به گل بشینه باید یک دوره سرما رو پشت سر بگذارد. پس از رشد قطر ریشه این گیاه میتونه بین 3 الی 7 سانتی متر بزرگ بشه پس زمان کاشت دقت کنید که بذرها رو در فاصله مناسب از هم قرار بدید، برگهای این گیاه در گونه های مختلف میتونه رنگهای مختلفی داشته باشه

چه زمانی باید چغندر را کاشت؟

بهترین زمان برای کاشت این گیاه اوایل بهار تا اوایل تابستان در باغچه می باشد ولی اگر میخواهید که این گیاه رو در گلدان بکارید اگر بتونید شرایط نگهداری زیر رو براش فراهم کنید هر فصلی میشه اقدام به کاشت کرد. توجه داشته باشید که زمان برداشت این گیاه 55 روز می باشد پس با این وضعیت خودتون بهترین زمان رو میتویند تشخیص بدید.

بنر گل من و تو
شرایط نگهداری چغندر در گلدان:

چغندر در‌خاک های لومی شنی، پیت ماس و خاک باغچه به خوبی رشد می کند اما در رشد آن در خاک های متراکم که بافت سنگینی دارند، با مشکل روبه رو می شود. ولی اگر در باغچه گیاه رو میخواهید بکارید حتما سعی کنید از کود حیوانی پوسیده شده در ترکیب خاک استفاده کنید.

کاشت چغندر در خانه
کاشت چغندر در خانه
آبیاری:

بهتر است آبیاری گیاه چغندر به طور متوسط انجام شود و خاک آن همیشه مرطوب باشد. آبیاری زیاد باعث آسیب دیدن ریشه خواهد شد که در نهایت گیاه پوسیده می شود. پس بین دو آبیاری حتما اجازه بدین که خاک گلدان تا عمق 1 الی 2 سانتی متری خشک بشه

دما:

دمای بالا برای رشد چغندر مناسب نیست چون گیاهی است که هوای خنک را ترجیح می دهد. بهترین دما برای رشد چغندر، دمای ۱۵ تا ۲۴ درجه سانتی گراد می باشد. قرار دادن گلدان در دمای بالای ۲۵ درجه سانتی گراد، باعث تغییر رنگ برگ گیاه خواهد شد.

نور:

گلدان چغندر را در تراس منزل خود قرار دهید. چون این گیاه روزانه به ۸ ساعت نور مستقیم خورشید نیاز دارد.

کوددهی:

کودهی به گیاه هر دوهفته یک بار انجام می شود تا ریشه ی گیاه طعم خوبی داشته باشد. فقط دقت کنید که مقدار نیتروژن کود، کم باشد. همچنین استفاده از کودهای متعادل به منظور برداشت برگ های گیاه، مفید خواهد بود.

مراحل کاشت چغندر در گلدان :

برای کاشت چغندر در گلدان شما کار سختی در پیش ندارید فقط کافیه بذر مناسب (چغندر برگی، لبو، قند) رو تهیه کنید.

۱. انتخاب گلدان:

برای کاشت چغندر به گلدان بزرگی نیاز داریم که اندازه و عمق آن، سی سانتی متر باشد؛ تا رشد گیاه به بهترین نحو صورت بگیرد. بهتر است گلدانی انتخاب کنید که از جنس سفال باشد. کاشتن گیاه در گلدان بزرگ باعث میشود گیاه در فضای مناسب تری تنفس کرده و بهتر رشد کند. حداقل گلدان شما باید حدود 15 الی 20 سانتی متر عمق داشته باشد.

۲. انتخاب بذر مناسب:

بعد از تهیه ی بذر از مرکز فروش می توانید آن را در گلدان بکارید. برای انتخاب بذر از واریته های بلند و استوانه ای استفاده نکنید. چون به خوبی رشد نمی کنند. واریته های بالز بلاد، ایرلی وندر و دترویک دارک برای کاشت مناسب هستند.
لازم به ذکر است که وجه تمایز واریته های مختلف چغندر از نظر طعم، رنگ و طول دوره ی رشد می باشد. اگر میخواهید برای آش چغندر استفاده کنید بهتره چغندر برگی تهیه کنید.

کاشت چعندر در گلدان
کاشت چعندر در گلدان
۳. آماده کردن و کاشت بذر:

مخلوطی از خاک لومی و کود پوسیده را در گلدان بریزید. بعد از قرار دادن بذر در عمق ۳ سانتی متری خاک، روی آن را با خاک پر کنید. بذر چغندر، دیر جوانه می زند که به دلیل روکش ضخیم آن می باشد. برای نرم شدن روکش بذرها یک شب تا صبح آن ها را درون آب خیس کنید. فقط توجه کنید که آب ولرم باشد. خیس کردن بذرها باعث کوتاه شدن زمان جوانه زنی خواهد شد. همانطور که در قسمت های قبل هم گفتیم فاصله بین بذر ها بستگی به گونه گیاه شما دارد که حتما رعایت کنید.

۴. مراقبت‌های بعد از کاشت:

بذر های چغندر باید به طور مرتب آبیاری شوند و این آبیاری تا زمان جوانه زنی ادامه خواهد داشت. فقط مراقب باشید که آب اضافی از گلدان خارج شود. یکی دیگر از عوامل مهمی که باید رعایت شود، رسیدن نور کافی به گیاه است. بعد از گذشت مدت زمان ۸ هفته که گیاه چغندر قابل برداشت است. در این زمان قطر ریشه به ۵.۲ سانتی متر می رسد. برگ های گیاه نیز پس از رسیدن به اندازه ی ۱۵ سانتی متر، برداشت می شوند.

نحوه کاشت چغندر در باغچه

برای کاشت چغندر در باغچه ابتدا زمین را با عمق زیاد شخم بزنید و سپس آن را صاف کنید و سپس کرت هایی با فاصله حداق 5 سانتی متر از هم ایجاد کنید و سپس بذرها را با فاصله حداقل 5 سانتی متری ازهم بکارید و سپس روی بذرها را با استفاده از کود حیوانی و خاک بپوشانید و سپس آبیاری کنید.(چعندر برگی ر میتونید بدون فاصله از هم و به صورت پاشیدن روی خاک بکارید).

آبیاری را هر صبح و عصر تا زمانی که گیاه جوانه بزند انجام دهید و سپس میزان آبیاری را به روزی یکبار کاهش دهید.(البته اگر از روش پاشیدن آب روی خاک استفاده میکنید.)

کاشت چغندر در باغچه
کاشت چغندر در باغچه

آفات و بیماریها:

هجوم شته، سوسک و حشرات دیگری از این قبیل، باعث آسیب رسانی به ریشه ی چغندر خواهند شد. از مهمترین بیماری های آسیب رسان به چغندر، می توان به پوسیدگی ریشه، زنگ چغندر، سفیدک و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. درمان این آفات با استفاده از قارچ کش امکان پذیر است.

با وجود آفات و بیماری ها، هنگام کاشت چغندر از سموم استفاده نکنید.

آیا شما تجربه کاشت پعندر در خانه را داشتید؟ محصول خوبی برداشت کردید؟ حتما نظر و تجربیات خودتون رو در بخش دیدگاه ها با ما در میون بذارید.

مطالب مرتبط :

آموزش کاشت پیاز در گلدان و باغچه مرحله به مرحله تصویری

آموزش مرحله به مرحله کاشت تربچه در گلدان و خانه

آموزش کاشت شلغم در گلدان و خانه مرحله به مرحله