نحوه درست خشک کردن توت در خانه : خشک کردن میوه موجب حفظ مواد مغذی و استفاده اون در فصول مختلف میشه استفاده کرد، روش های مختلفی برای این کار مانند پهن کردن در آفتاب، استفاده از ماکروویو و… وجود دارد که در این مقاله سعی داریم شما را با نحوه خشک کردن توت ، فواید و خواص آن، مدت زمان نگهداری ، علت سیاه شدن توت خشک و نحوه نگهداری آن آشنا کنیم با ما همراه باشید.
چرا باید از میوه های خشک استفاده کنیم؟
میوه های خشک غنی از مواد مغذی هستند که میتوانند به وعده های غذایی اضافه شوند. عطر و طعم به آن ببخشند. میوه های خشک می توانند فیبر و مواد مغذی شما را تقویت کنند و مقداری زیاد آنتی اکسیدان در بدن شما تأمین کنند. همچنین سرشار از قند و کالری هستند و در صورت استفاده بیش از حد میتوانند مشکلاتی ایجاد کنند و ترجیحاً بایدبا سایر غذاهای مقوی خورده شوند.
۱۴ خواص توت خشک را بدانید
توت از جمله سالم ترین غذایی است که می توانید بخورید. آنها خوشمزه و مغذی هستند و سلامتی شما را فراهم می کنند. توت ها در فصل بهار و تابستان در اوج خود هستند ، آنها سریعتر از آنچه که می توانیم بخوریم رشد می کنند.
ابتدا در این مقاله خواص آن را خواهیم گفت توت غنی از آنتی اکسیدان است. این آنتی اکسیدان ها می توانند رادیکالهای آزاد را کنترل کنند.
- کمک به بهبود قند خون و پاسخ به انسولین
- دارای فیبر زیاد( تامین حداقل ۲۱ درصد فیبر غذایی)
- بسیاری از مواد مغذی را تامین می کند .
- کمک به مبارزه با التهاب
- کاهش سطح کلسترول
- مفید برای پوست
- محافظت در برابر سرطان
- مناسب برای تمامی رژیم ها
- کمک به سلامت عروق
- چاشنی خوشمزه برای وعدههای غذایی
- سرشار از ویتامین ث و کا
- منبع مهم منگنز و مواد معدنی از جمله مس منیزیم و روی
- منبع فولات و نیاسین
انواع روشهای خشک کردن توت
- خشک کردن با استفاده از نور آفتاب (از قدیم مورد استفاده است ولی باید توجه کنید که خیلی زیاد نور مستقیم نباید به توت ها برسه وگرنه کمی سیاه میشن)
- استفاده کردن از فر (دما در این روش خیلی مهم است چون موجب سوختگی توت ها خواهد شد)
- خشک کردن با میوه خشک کن (بهترین و گران ترین روش است چون باید دستگاه میوه خشک کند را تهیه کنید)
نحوه خشک کردن شاه توت( توت سیاه)
- توت سیاه را خیس کنید( در یک سوم محلول آب در سرکه) بعد از گذشت پنج دقیقه مطمئن میشویم که سرکه به خوبی عمل میکند یا نه.
- توت سیاه را بشویید و بهتر است که در آب کاملا خنک این کار را انجام دهید.
- سپس توت را خشک کنید . شما می توانید برای این کار از حوله استفاده کنید. زیرا پارچه های پارچه ای چون در صورت شکستن توت، میتوانند آب را لکه دار کند.
- دستگاه خشک کن را در ۱۳۵ F تنظیم کنید تا تقریباً برای ۱۸ الی ۳۰ ساعت خشک شود.
- اطمینان حاصل کنید که توتها کاملاً سرد و خنک شده باشند. هنگامی که شاه توت خشک شده را بین انگشتان بمالید خرد میشوند و مانند کاغذ های چین دار به نظر می رسند.
ویدیو خشک کردن توت سیاه و استفاده از آن
نکته مهم برای خشک کردن شاه توت
اگر میخواهید شاه توت های خود را مستقیماً با دستگاه خشک کن میوه، خشک کنید آنها را روی سینی قرار داده و به مدت یک ساعت روی ۱۴۵ درجه فارنهایت تنظیم کنید تا از رطوبت سطح خلاص شوید . سپس دوباره به ۱۲۵_ ۱۳۵ فارنهایت قرار دهید.
راستی اگر میخواهید با خواص شاه توت آشنا شوید مطلب اون رو حتما مطالعه کنید.
نحوه خشک کردن توت سفید
روش های بسیاری برای خشک کردن توت سفید وجود دارد. اما رایج ترین آن استفاده از نور آفتاب است
۱_ ابتدا توت ها را با آب خنک بشویید (برای اینکه توت ها بعد از خشک شدن سیاه نشوند شما می توانید برای جلوگیری از این امر مقداری آبلیمو اضافه کنید)
۲_ بعد از ۱۰ دقیقه توت را آبکشی کنید.
۳_ آنها را بر روی پارچه حوله ای با فاصله از هم بچینید.
۴_ توت ها را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید( حداقل ۳ یا ۴ روز)
۵_ سپس به مدت یک هفته در سایه پهن کنید.
حتما مطلب خواص توت سفید را مطالعه کنید.
علت سیاه شدن توت خشک چیست؟
یکی از دلایل سیاه شدن توت خشک آن است که در روش سنتی آن را مستقیماً در معرض آفتاب قرار میدهند . بعد از گذشت سه یا چهار روز قرار دادن در نور مستقیم آفتاب باید به مدت یک هفته آن را در سایه قرار داد. این کار مانع از سیاه شدن توت می شود و رطوبت نسبی کمتر از ۶۰ درجه توصیه میشود. اگر نور یا سایه کافی وجود نداشته باشد شما می توانید از روش های دیگر از جمله فر یا میوه خشک کن استفاده کنید.
نحوه نگهداری توت خشک چگونه است؟
بعد از خشک کردن کامل توت ها و خنک کردن آنها در دمای اتاق آنها را در درون ظرفی دربسته قرارداده و در یک مکان تاریک و خنک نگه دارید این کار باعث ماندگاری بیشتر آنها میشود . همچنین شما می توانید این توت های خشک شده را در فریزر نیز نگهداری کنید.
نحوه خشک کردن زغال اخته
- زغال اخته را بشویید و بگذارید کاملاً خشک شود.
- زغال اخته را با ورقه ای که با کاغذ روغنی انداخته شده پخش کنید.
- فر را با دمای ۲۲۵ درجه گرم کنید.
- زغال اخته را به مدت سه ساعت در دمای ۲۲۵ درجه بپزید.
- توت ها را قبل از قراردادن در ظرفی حتماً خنک کنید.
نکاتی راجب زغال اخته
شما میتوانید زغال اخته را خریداری کرده و آن را در کیسه های فریزر منجمد کنید.( روش آسان و خانگی).همچنین از آن میتوان به جای کشمش در وعدههای غذایی استفاده کرد. میتوان آن را به ماست، بلغور جو دوسر و غلات مخلوط کرد. معمولاً زغال اخته خشک نشده در دمای اتاق حدود یک ماه میتواند دوام بیاورد.
مدت زمان ماندگاری توت خشک
ماندگاری توت خشک به شرایط نگهداری آن بستگی دارد. مثلاً باید آن را در یک منطقه خشک و خنک نگه داشت و همچنین آن را در یک ظرف محکم و در بسته قرار داده تا ماندگاری زیادی داشته باشد .
در دمای طبیعی اتاق ۶ تا ۱۲ ماه
یخچال ۶ تا ۱۲ ماه
فریزر ۱۲ تا ۱۸ ماه
مصارف توت خشک
توت خشک را میتوان در بسیاری از وعده های غذایی استفاده کرد . زیرا سرشار از ماده مغذی و آنتی اکسیدان است و همچنین دارای فیبر زیادی هستند و حداقل تا ۲۱ درصد فیبر غذایی را تامین می کنند.
شما می توانید در این وعده ها از آن استفاده کنید:
- نان بلوبری
- پای کیک
- مافین( نوعی کاپ کیک)
- ژله
شما میتوانید با این روش های خانگی که در این مقاله اشاره شد خودتان در منزل توت خشک کنید و از خواص آن بهره مند شوید .اگر نظرات و تجربیاتی در این خصوص دارید میتوانید با ما به اشتراک بگذارید.
خیلیی ممنون اطلاعات مفیدی بود واقعا. بیشتر از اینا مطالب بنویسید لطفا
چقدر مطالب جالب و کاملی دارید از وقتی اومدن سایتتون فقط دارم مطلب میخونم تمومی نداره:)