دارابی یا پومیلو میوه ای با نام علمی cliturus maxima است. این میوه که از خانواده مرکبات است، بومی آسیای جنوبشرقی می باشد. دارابی دارای پوستی بسیار ضخیم و به رنگ سبز کم رنگ و گاهی هم زرد و گوشتی سفید و به ندرت صورتی و قرمز است. این میوه حاصل پیوند نارنج و پرتقال است. دارابی که دارای طبعی سرد و تر است، فواید و خواصی برای بدن دارد. در این مطلب با گوشه ای از خواص دارابی برای بدن آشنا می شویم.
خواص دارابی برای سلامتی:
– دارابی حاوی کارنیتین پالمیتوئیل ترانسفراز است که یک آنزیم چربی سوز کمیاب می باشد و به کاهش وزن کمک می کند.
– دارابی با دارابودن فیبر فراوان به کاهش اشتها و ایجاد سیری طولانی مدت و در نتیجه کاهش نشاسته و قند بدن کمک می کند.
– دارابی با دارابودن ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
– دارابی به کاهش تب و علائم آن از جمله تهوع و سردرد کمک می کند.
– ویتامین C موجود در دارابی و آب دارابی به افزایش سطح اسیدیته ادرار و جلوگیری از بروز عفونت های دستگاه ادراری کمک می کند.
– دارابی با دارابودن فیبر سبب بهبود عمل هضم می شود. همچنین با تنظیم حرکات روده، یبوست و اسهال را درمان می کند.
– آب دارابی به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، آترواسکلروز، حمله قلبی و سکته کمک می کند.
– دارابی با دارا بودن پکتین، برای پاکسازی عروق خونی و شریان ها مفید است.
– دارابی برای کاهش کلسترول بد خون و افزایش سطح کلسترول خوب مفید است.
– دارابی با دارا بودن پتاسیم، از سفتی و گرفتگی عضلات جلوگیری می کند.
– پتاسیم موجود در دارابی برای سلامت استخوان ها و افزایش تراکم مواد معدنی استخوانی مفید است. همچنین سبب کاهش خطر پوکی استخوان می شود.
– دارابی با دارابودن ویتامین C به پیشگیری از بیماری های دهان و دندان و خونریزی لثه کمک می کند.
– وجود ویتامین C در دارابی به درمان سریع تر زخم ها کمک می کند.
– ویتامین C موجود در دارابی سبب افزایش جذب آهن در بدن، بهبود گردش خون و درمان کم خونی می شود.
– ویتامین C موجود در دارابی برای کاهش علائم پیری زودرس از جمله چین و چروک و لکه های ناشی از پیری پوست مفید است.
– ویتامین A و C موجود در این میوه برای سلامت پوست مفید هستند.
– دارابی برای حفظ سلامت مو مفید است.
ارسال پاسخ