زالزالک، خَفجه،کیالک، یا کویج نوعی گیاه با نام علمی Crataegus aronia است. قسمت های مورد استفاده این گیاه شامل میوه، هسته، گل و برگ آن است که در طب سنتی کاربرد دارند. میوه زالزالک در سه نوع زرد، سیاه و قرمز (شغالی) وجود دارد. این میوه کوچک غنی از ویتامینهای A، B، C و کلسیم می باشد و علاوه بر مصارف آشپزی دارای مصارف دارویی نیز هست. در این مطلب با گوشه ای از خواص زالزالک برای سلامتی بدن آشنا می شویم.
خواص زالزالک برای بدن:
– این میوه به بهبود عملکرد قلب کمک می کند.
– زالزالک برای مبارزه با آنژین که در اثر جریان کم خون به قلب به وجود میآید، مفید است.
– زالزالک به کنترل فشار خون کمک می کند.
– زالزالک با دارابودن ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی و فعالیت سلولهای سفید خونی کمک می کند.
– زالزالک برای درمان استرس، اضطراب و حتی افسردگی مفید است.
– این میوه به بهبود هضم و گوارش و درمان یبوست، نفخ و درد کمک می کند.
– زالزالک برای رفع عفونتهای رودهای مانند کرمهای نواری مفید است.
– قراردادن موضعی زالزالک روی پوست میتواند خارش ناشی از درمان زخمها یا دیگر مشکلات پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس را کاهش دهد.
– زالزالک میتواند به کاهش کلسترول LDL (بد) و تری گلیسیرید کمک کند.
– این میوه به افزایش انرژی کمک می کند.
– این میوه، ضد خونریزی، تب بر و ضد تشنج می باشد.
– زالزالک با دارابودن مقدار زیادی تانن، قابض بوده و برای درمان اسهالهای خونی مفید است.
– زالزالک به کاهش وزن و لاغری کمک می کند.
– این میوه برای درمان بی خوابی مفید است.
– زالزالک ضد اسکلروز است و به تقویت معده کمک می کند.
عوارض جانبی زالزالک:
مصرف همزمان این گیاه با داروهای قلبی، فشارخون و گوارشی سبب تشدید بیماری میشود. زیاده روی در استفاده از آن سبب بروز عوارضی مانند سرگیجه، سردرد، تهوع، خواب آلودگی و تپش قلب در افراد می شود. زالزالک در دوران بارداری و شیردهی باید با احتیاط استفاده شود و استفاده از هسته این میوه به دلیل سمی بودن و بروز آسیب جدی به بدن، باید تحت نظر پزشک باشد.
ارسال پاسخ