سیب زمینی از جمله گیاهان غده ای و هم خانواده گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل محسوب می شود. علی رغم اینکه سیب زمینی متعلق به خانواده سبزیجات است، از نظر غذایی با دارابودن کربوهیدرات فراوان بیشتر شبیه برنج، ماکارونی و نان می باشد. سیب زمینی که طبعی سرد و تر دارد، دارای موادی نظیر فیبر، ویتامینها و موادمعدنی همچون ویتامین A و ویتامین C است. بنابراین فواید و خواصی برای بدن دارد که در ادامه با چند مورد از خواص سیب زمینی برای بدن آشنا می شویم.
خواص سیب زمینی برای بدن:
تقویت استخوان ها:
سیب زمینی با دارابودن منیزیم و پتاسیم به تقویت و حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند و از انحطاط استخوانی در زنان و مردان جلوگیری می کند.
کاهش التهاب:
سیب زمینی با دارابودن آنتوسیانین دارای خواص ضد التهابی است. بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های التهابی همچون آرتریت و روماتیسم و درمان التهاب روده مفید است. همچنین برای کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب روده در کولیت کمک کننده است.
درمان آلزایمر:
سیب زمینی با دارابودن اسید آلفا لیپوئیک برای سلامت مغز، درمان آلزایمر و بهبود حافظه مفید و کمک کننده است.
مفید برای کودکان:
سیب زمینی با دارابودن ویتامین C و آنتوسیانین به پیشگیری از بروز آنفلوآنزا در کودکان کمک می کند. همچنین برای بهبود هضم و گوارش در کودکان و سم زدایی از بدن آن ها مفید است.
درمان افسردگی:
سیب زمینی با دارابودن مقادیر بالای ویتامین C برای درمان افسردگی و جلوگیری از آسیب های سلولی در مغز مفید است و اثر خوبی روی انتقال دهنده های عصبی در مغز که مسئول تنظیم روحیه هستند می گذارد.
حفظ سلامت قلب:
علی رغم اینکه سیب زمینی بدون کلسترول است، دارای مواد مفیدی مانند فیبر، پتاسیم، ویتامین های C و B6 می باشد که برای سلامت قلب مفید هستند. در واقع فیبر موجود در سیب زمینی به کاهش کلسترول خون و پتاسیم به کاهش فشار خون بالا و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ایسکمیک کمک می کند.
پیشگیری از بروز سرطان:
سیب زمینی با دارابودن مقادیر بالای ویتامین C دارای خاصیت ضد سرطانی است و براساس یک مطالعه صورت گرفته مصرف دو عدد سیب زمینی سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان معده تا 8 درصد می شود. البته توجه د اشته باشید که سیب زمینی سرخ کرده تفاوت دارد و سرخ کردن سیب زمینی باعث سنتز شیمیایی به نام آکریلامید شده و در نهایت موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود.
درمان سنگ کلیه:
سیب زمینی با دارابودن فیبر و منیزیم برای درمان سنگ کلیه مفید است. در واقع فیبر موجود در آن به درمان و پیشگیری از عود سنگ کلیه کمک می کند و منیزیم موجود در آن از رسوب کلسیم در کلیه ها و بروز سنگ کلیه جلوگیری می کند.
ارسال پاسخ