عدس، مَرجو یا مَرجُمَک یکی از حبوبات با نام علمی Lens esculinaris است. انواع مختلفی عدس از جمله عدس سیاه، قرمز، قهوهای، سبز، نارنجی وجود دارد. عدس غنی از پروتئین گیاهی، پتاسیم، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین B9 و اسید فولیک است. بنابراین دارای فواید و خواص فراوانی برای سلامتی و تندرستی بدن است که در این مطلب با گوشه ای از خواص عدس آشنا می شویم.
خواص عدس برای بدن:
– عدس با دارابودن فیبر محلول به کاهش کلسترول خون کمک می کند.
– عدس دارای شاخص گلوکز پایینی (کمتر از ۵۵) است و میتواند به کاهش سطح قند خون کمک کند. همچنین می تواند از هایپرگلیسمی و ایجاد دیابت جلوگیری کند.
– فیبر غذایی موجود در عدس برای حفظ سلامت دستگاه گوارش و دفع مواد زائد مفید است.
– عدس دارای مقادیر بالای فیبر غذایی است. بنابراین به پیشگیری از یبوست کمک می کند.
– از دیگر خواص عدس می توان به حفظ سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی اشاره کرد.
– عدس با دارابودن فیتواستروژنها و آنتیاکسیدانها به پیشگیری از برخی انواع سرطانها کمک می کند.
– عدس با دارابودن اسید فولیک به حفظ سلامتی مادر در دوران بارداری، رشد جنین درون رحم، کاهش خطر نقصهای لولهی عصبی جنین مانند شکاف مهره در نوزادان کمک می کند.
– عدس بدون گلوتن است. بنابراین برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک مفید است.
– عدس با دارابودن مقادیر بالای آهن برای حفظ سلامت گلبولهای قرمز خون و پیشگیری از کمخونی مفید است.
– عدس با دارابودن پروتئین برای ترمیم سلولهای بدن مفید است.
– کمک به کاهش وزن یکی دیگر از خواص عدس است.
– عدس دارای ویتامینهای B مانند ویتامین B6 است که در سوخت و ساز بدن نقشی مهمی دارد. مصرف عدس به افزایش میزان سوخت و ساز بدن کمک می کند.
– عدس با دارابودن آنتیاکسیدان از پوست بدن در برابر تاثیرات مخرب رادیکالهای آزاد محافظت می کند و به داشتن پوستی سالم و جوان کمک می کند.
– پتاسیم موجود در عدس برای حفظ فشار طبیعی خون و کنترل فشار خون بالا مفید است.
– عدس با دارابودن مقادیر بالای منیزیوم به حفظ سلامت مغز و پیشگیری از بروز بیماریهای ذهنی مانند آلزایمر کمک می کند.
– عدس غنی از آنتیاکسیدان، ویتامین، و مواد معدنی است که میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند.
– از دیگر خواص عدس تامین انرژی بدن است.
1دیدگاه