مغز گردو یکی از خشکبار پرطرفدار و مغدی است. گردو دارای پوسته ای سخت است و مغز آن خوراکی می باشد و روغن فراوان دارد. گردو سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامینها، آنتیاکسیدانها و مواد معدنی است. مغز گردو و بذر کتان بیشترین اسید چرب امگا ۳ را در میان مواد غذایی گیاهی دارند. این مغز خوشمزه و پر فایده دارای خواصی برای سلامتی بدن است که در ادامه با گوشه ای از خواص گردو آشنا می شویم.
خواص گردو برای بدن:
– گردو با کاهش کلسترول بد خون (LDL)، کاهش التهابات و بهبود عملکرد رگهای خونی به سلامت قلب و پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک می کند.
– گردو دارای ترکیبات زیستفعال گیاهی مفیدی می باشد که خاصیت ضدسرطانی دارند.
– گردو تا اندازه ای افسردگی و زوال عقل ناشی از افزایش سن را متوقف می کند. همچنین سبب بهبود قوهی ادراک در افراد می شود.
– وجود چربیهای امگا3،منیزیم و اسید آمینهی آرژینین در گردو به کاهش التهابات کمک می کند.
– گردو با کمک به سلامت باکتریهای مفید دستگاه گوارش به تقویت دستگاه گوارش و سلامت کلی بدن کمک میکند.
– مصرف گردو به کنترل وزن کمک میکند.
– مصرف گردو به کنترل و کاهش خطر بروط دیابت نوع ۲ کمک می کند.
– گردو به کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا و افراد سالم دارای استرس کمک می کند.
– گردو به حفظ تواناییهای فیزیکی فرد در هنگام پیری کمک می کند.
– مصرف گردو به سلامت اسپرم و باروری مردان کمک می کند.
– گردو به کاهش کلسترول و بهبود وضعیت چربی خون کمک میکند.
– گردو با دارابودن مس، منیزیم و منگنز به سلامت استخوان ها کمک می کند.
– گردو دارای ویتامینهای گروه B است که برای رشد جنین ضروری هستند. بنابراین مصرف گردو برای خانم های باردار مفید است.
– گردو با دارابودن هورمون ملاتونین سبب تحریک فرد به خوابیدن و تنظیم چرخههای خواب می شود.
– مصرف گردو به بهبود خلق و خو کمک می کند. همچنین مصرف گردو برای افرادی که از اختلال استرس پس از سانحه رنج میبرند، مفید است.
– گردو سبب حفظ و مراقبت از پوست و جلوگیری از بروز لکههای پوستی و خشکی پوست می شود.
– روغن گردو با دارابودن خاصیت آسترینجنت به درمان حساسیت های پوستی و انقباض بافتها کمک میکند.
– گردو سبب تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز بسیاری بیماریها می شود.
– یکی دیگر از خواص گردو کمک به تقویت مو و درمان شوره سر است.
عوارض جانبی گردو:
بروز حساسیت
گردو جزء ۸ مادهی غذایی حساسیتزا می باشد. علائم حساسیت به گردو می توانند بسیار شدید باشند. گردو میتواند سبب بروز آنافیلاکسی (بیشدفاعی) در فرد شود که در صورت عدم درمان مناسب منجر به مرگ فرد می شود. افراد دارای حساسیت به گردو نباید اصلا گردو مصرف کنند.
کمبود جذب مواد معدنی
اسید فیتیک موجود در گردو میتواند جذب برخی مواد معدنی مانند روی و آهن را در دستگاه گوارشی مختل میکند. زمانی این پدیده روی می دهد که رژیم غذایی فرد دارای مقدار بالایی اسید فیتیک باشد.
میزان اسید فیتیک در رژیم غذاییِ افرادی که مقدار کمی روی و آهن مصرف میکنند بالاتر است، بنابراین بیشتر از دیگران در معرض کمبود مواد معدنی قرار دارند.
ارسال پاسخ