7 نکته کلیدی در آبیاری گیاهان آپارتمانی؛ روش آبیاری گیاهان

روش آبیاری گیاهان آپارتمانی
روش آبیاری گیاهان آپارتمانی

روش آبیاری گیاهان آپارتمانی : شاید برای شما هم پیش اومده که گیاهانتون ریزش برگ دارن و یا برگها زرد میشن و در برخی مواقع ساقه میپوسه و گیاه کلا از بین میره این نشانه ها آبیاری زیاد رو نشون میده پس برای داشتن یک گیاه شاداب و سرحال اول از همه باید یک آبیاری درست و اصولی داشته باشید. مشخص کردن زمان برای آبیاری یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که میشه انجام داد با من همراه باشید تا یک برنامه منظم و اصولی برای آبیاری گیاهان ۀپارتمانی خود داشته بشاید و دیگه شاهد از بین رفتن گیاهان خودتون نباشید.

 آب هم مانند نور یکی از نیازهای اصلی و مهم گیاهان به شمار می‌رود اما مهم‌ترین مسئله آگاهی از میزان نیاز گیاه شما به آب است.

چه نکاتی رو در آبیاری گیاهان باید رعایت کنیم؟

نکات و رشو های مختلفی برای آبیاری باید توجه داشه باشید از نوع آبی که استفاده میکنید گرفته تا میزان آبیاری که همه این موارد رو در ادامه مورد بررسی قرار میدم

بنر گل من و تو

استفاده از آب مناسب برای آبیاری

حتما برای آبیاری از آبی استفاده کنید که سرد نباشد و دمای آن با درجه حرارت اتاق یکسان بوده و کلر آن نیز خارج شده باشد(آب مناسب آبیاری گیاهان) . برای انجام این کار ظرفی را پر از آب کنید و به‌ مدت ۲۴ساعت در محلی قرار دهید تا بماند پس از این مدت کلر آن پریده و دمای آن با دمای محیط‌ نگهداری گلدان یکی خواهد شد. آن وقت با این آب، گلدان‌هایتان را آبیاری کنید.

نکات آبیاری گیاهان آپارتمانی
نکات آبیاری گیاهان آپارتمانی

بررسی زهکشی گلدان

هر چند‌ ماه یک‌بار کنترل کنید آب از سوراخ‌های زیر گلدان به‌آرامی خارج شود. زهکشی برای پوسیده نشدن گیاهان بسیار مهم است اگر شما به اندازه گیاه را آبیاری کنید ولی گلدان زهکشی مناسبی نداشته باشد مشکلات زیادی گیاه شما را تهدید میکند.چنانچه آب به سرعت از سوراخ گلدان بیرون بیاید نشانه این است که خاک گلدان جمع شده یا اصطلاحا چروک برداشته و از دیواره‌های گلدان جدا شده است. در این حالت مقداری خاک‌برگ به داخل گلدان ریخته و با انگشتان دست آن را با خاک قبلی کاملاً مخلوط کنید، یا به‌طور کلی خاک آن را عوض کنید. در حالت کلی بهتر است هر چند ماه که خاک گلدان نشست میکند مقداری خاک جدید به گلدان اضافه کنید.

نریختن آب روی برگها

برخی از گیاهان به ریختن آب روی برگها حساس هستند پس نیاز نیست همه گیاهان خود را غبار پاشی کنید چون باعث ایجاد لکه های قهوه ای روی برگهای آنها خواهد شد در ضمن اگر گیاهان خود را زمان ظهر آبیاری میکنید مراقب باشید که آب روی برگهای آنها نریزد چون قطرات باقی مانده روی برگ مانند ذره بین عمل کرده و باعث ایجاد لک روی برگها خواهد شد.

بهترین زمان برای آبیاری گیاهان آپارتمانی

خیلی از دوستان سوال میکنند که چه زمانی گیاه رو آبیاری کنم؟ صبح، ظهر و یا عصر در پاسخ باید گفت که بهترین زمان برای آبیاری گیاهان صبح قبل از طلوع خورشدی می باشد و هرچقدر که به طرف شب میرویم بدترین زمان خواهد بود چون در زمان شب میزان خیلی کمتری از آب گلدان تبخیر میشود و این خود باعث ایجاد مشکلات قارچی برای گیاه شما خواهد بود، ظهر هم چون نور مستقیم به گیاه میتابه حتما سعی کنید که آب روی برگها نریزه وگرنه باعث ایجاد لکه روی برگها خواهد شد.

آبیاری متناسب با گیاهان

هر گیاه به تناسب خود نیاز به آبیاری دارد مثلا کاکتوس ها و ساکولنت ها به آبیاری کمتری نسبت به سایر گیاهان نیاز دارند پس ابتدا نیاز آبی گیاه خود را بشناسید و سپس اقدام به آبیاری کنید.

برای مثال نخل مرداب عاشق آبیاری زیاد است و حسن یوسف، شمعدانی، سانسوریا، برگ بیدی و… نیاز به آبیاری متوسطی دارند. سبزیجات مثل : گوجه فرنگی، خیار، کدو… خاک مرطوب را دوست دارند ولی خاک باتلاقی موجب پوسیدگی ریشه خواهد شد و برخی گیاهیان دارویی مثل رزماری، ریحان، آویشن دوست دارند بین دو آبیاری خاکشان خشک شود.

پس مهمترین نکته اطلاع از نیاز آبی گیاه است که میتونید با جستسجو در سایت نیاز آبی هر گیاهی که مد نظر دارید رو به دست بیاورید.

چطور تشخیص بدم که زمان آبیاری گیاه شده یا نه؟ برای این کار میتونید خاک گلدان رو کنار بزنید و بسته به نیاز آبی گیاه (گیاهان متوسط : عمق 3 الی 4 سانتی متری، گیاهان کم آب : عمق 4 الی 5 سانتی متری بسته به گلدان) اگر تا این عمق خاک خشک شده بود اقدام به آبیاری مجدد کنید وی ا از وسایل مشخص کننده زمان دقیق آبیاری استفاده کنید.

آبیاری متناسب با نوع گیاه
آبیاری متناسب با نوع گیاه

کاهش آبیاری در فصول سرد سال

با سرد شدن سال برخی از گیاهان به خواب زمستانی میروند و نیاز آبی آنها کاهش پیدا میکند و برخی اصلا نیاز به آبیاری ندارد ولی در کل با سرد شدن هوا میزان تبخیر آب از خاک گلدان کاهش پیدا میکند و در نتیجه زمان طولانی تری برای خشک شدن خاک نیاز می باشد اگر شما از روش کنار زدن خاک و یا سنسور های هوشمند استفاده میکنید به راحتی میتوانید این زمان را تشخیص دهید.

روش آبیاری گیاهان آپارتمانی در زمان مسافرت

برای آبیاری گیاهان در زمان مسافرت کار روش های نختلفی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از بطری نوشابه هست برای این کار بعد از این گلدان را به خوبی آبیاری کردید یک بطری (آب معدنی یا نوشابه) را پر از آب کنید اندازه بطری بستگی به سایز گلدان شما دارد ، حالا در بطری رو با دست بگیرید و سپس آن را داخل خاک فرو کنید در این مدت هر زمانی که رطوبت خاک کم شود خود به خود گلدان آبیاری خواهد شد.

توجه داشته باشید که اگر خاک گل درصد زیادی شن در خود داشته باشد به هیچ وجه از این روش استفاده نکنید.

آبیایر گیاهان با بطری در مسافرت
آبیایر گیاهان با بطری در مسافرت

چرا آبیاری زیاد مضر است؟

جمع‌شدن آب در زیرگلدانی مضر است و بهتر است به‌منظور عدم‌تماس آب داخل زیرگلدانی با گیاه، آجری زیر گلدان قرار دهید. چون گیاه پس از یکی‌دو روز که خاکش کمی خشک شد آب داخل زیرگلدانی را به‌خود جذب می‌کند و موجب پوسیدگی ریشه و در نتیجه مرگ گیاه می‌شود. پس باید آبی را که در زیرگلدانی جمع شده بلافاصله تخلیه کنید زیرا ماندن آب در زیرگلدانی خطرات دیگری نظیر تجمع حشرات و آفات را در بر دارد که نه‌تنها به گیاهان بلکه حتی به ساکنین ‌آپارتمان نیز آسیب می‌رساند.

شاید خیلی‌ها توجه نداشته باشند که ریشه گیاهان همانگونه که نیازمند آب است به هوا هم نیاز دارد. حال چنانچه خاک گیاهان به‌طور مداوم خیس و چسبنده باشد بدیهی است هوای موجود در خاک بیرون رانده شده و در نتیجه عدم‌تنفس ریشه‌ها، پوسیده شده و موجب تلف شدن گیاه می‌شود.

استفاده از گلدان های خود آبیار

یکی از روش های آبیاری گیاهان آپارتمانی استفاده از گلدانی هایی هست که یک مخزن برای نگهداری آب در زیر گلدان دارند و به تدریج آب مورد نیاز بریا رشد گیاه را در طول زمان به گیاه میدهند فقط در اینگونه گلدانها باید توجه داشته باشید که خاک انتخاب شده بسیار حساس می باشد و حتما قبل از استفاده از آنها کاتالوگ را مطالعه فرمایید.

روش آبیاری گیاهان آپارتمانی
روش آبیاری گیاهان آپارتمانی

گیاهان پژمرده بهتر میشوند

اگر پژمردگی گیاهان از کم آبی باشد جای هیچ نگرانی نیست چون آنها پس از آبیاری کم کم جان گرفته و به حالت عادی خود بازخواهند گشت ولی اگر این پژمردگی و ریزش برگها بخاطر آبیایر زیاد باشد منتظر مرگ گیاهان خود باشید.

شاید با خواندن این مطلب این سوال برای شما ایجاد شده که پس من چه تایمی به گیاهان خود آب بدم و هر چند وقت یکبار آنها را آبیاری کنم ؟ هیچ نگران نباشید به مرور و با گذشت زمان میتوانید به این مهم دست پیدا کنید چون عامل زیادی برای مشخص کردن زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی تاثیر دارند مانند درجه حرارت محیط، اندازه و جنس گلدان (سفالی، لعابی، پلاستیکی، فایبرگلاس و غیره) و فصل در این امر مهم دخالت دارند.

مطالب مرتبط :

دلایل زرد شدن برگ های گیاهان

با گیاهان هوازی بیشتر آشنا بشیم

نیاز آبی گیاهان را بدانید