از رایج ترین مشکلات نگهداری کراسولا خرفه ای ریزش برگهای اون هست که میتونه بخاطر تغییر ناگهانی، آبیاری زیاد و یا کم و… اتفاق بیوفته که در ادامه تک تک موارد رو با هم بررسی میکنیم، اولین کاری که باید در مواجه با علت ریزش برگ کراسولا خرفه این است که بفهمیم چه عاملی باعث به وجود آمدن این مشکل شده تا بتونیم به راحتی مشکل رو رفع کنیم، یادتون باشه اگر ریزش برگ بخاطر تغییر ناگهانی یا کم آبی باشه کار شما آسون هست و میتونید گاهتون رو دوباره برگردونید ولی اگر مشکل از آبیاری زیاد و بیماری قارچی باشه باید خیلی مراقب باشید و گیاه رو درمان کنید.
تغییر ناگهانی شرایط محیطی
مانند بسیاری از ساکولنتها، کراسولا خرفه ای هم نمیتونه به خوبی به تغییرات ناگهانی مانند تغییر دما، تغییر نو و یا تغییر مکان پاسخ درستی بده. اگر گیاه خودتون رو یکدفعه به مکانی با شرایط دیگه منتقل کنید گیاه شروع به ریزش برگهای خودش خواهد کرد. تغییر ناگهانی دمای محیط و تغییر ناگهانی دما هم میتواند باعث ریزش برگهای کراسولا خرفه ای شود پس اگر در مناطق سردسیر هستید و گیاهتون خارج از خانه نگهداری میکنید با شروع فصل سرد گیاه را به داخل خانه منتقل کنید تا این تغییر دما و ریزش برگ به حداقل برسد یا گیاه را از مکانی با نور کم به مکانی با نور خیلی زیاد و همچنین از نور خیلی زیاد به کم هم باعث ریزش برگهای کراسولا خرفه ای خواهد شد، در حالت کلی ریزش برگ بخاطر تغییر ناگهانی محیط نگهداری نگران کننده نیست و فقط نشان دهنده این است که گیاه شما شوکه شده.
حتما مقاله نگهداری کراسولا خرفه ای را مطالعه کنید تا با شرایط ایده آل گیاه آشنا بشید.
تاثیر آبیاری بر ریزش برگ کراسولا خرفه ای
بعد از جابجایی و تغییر ناگهانی میتوان گفت که علت اصلی ریزش برگ های کراسولا خرفه ای آبیاری بیش از حد است. آبیاری بیش از حد و جمع شدن آب در گلدان مانع از رسیدن اکسیژن کافی به ریشه گیاه شده و به مرور باعث پوسیدگی ریشه و از دست دادن برگ ها خواهد شد، اگر به موقع این مشکل رو پیدا نکنید ریشه ها پوسیده و گیاه شما دچار بیماری قارچی خواهد شد، حتما قبل از آبیاری چک کنید که خاک گلدان تا عمق 3 الی 4 سانتی متری خشک شده باشه و سپس اقدام به آبیاری مجدد کنید، راستی زمانی که شما آبیاری را درست انجام میدید ولی آب اضافی از زیر گلدان خارج نمیشه هم دوباره ریشه پوسیده و گیاه شروع به زرد کردن و ریزش برگ میکنه، پس اگر مشاهده کردید که برگها ابتدا زرد میشن و سپس میریزن بدونید مشکل از ریشه گیاه هست.
همچنین اگر میزان آب دریافتی گیاه متناسب با ساقه و تعداد برگها نباشد دوباره ریشه توان رساندن انرژی کافی به برگها را ندارد و همین باعث ریزش برگها خواهد شد، به مرور و با کم شدن میزان آبیاری ریشه ها از بین خواهند رفت. البته آبیاری کم با نشانه چروک شدن برگ کراسولا خرفه ای همراه هست، حتما مقاله چروک شدن ساکولنت را مطالعه کنید.
انتخاب خاک نامناسب
حتما سعی کنید از خاک سبک با زهکشی بالا برای کراسولا خرفه ای استفاده کنید چون اگر خاکی که کراسولا خرفه ای خود را در ان کاشته اید زهکشی خوبی نداشته باشه (بعد از 10 ثانیه از آبیاری باید آب از زیر گلدان خارج بشه ) همچنین اگر خاک گلدان غنی نباشه گیاه انرژی کافی برای رشد و نگهداری برگها رو نخواهد داشت و شروع به ریزش برگها خواهد کرد. بهترین ترکیب خاک برای کرسولا خرفه ای میتونه از ترکیب خاک کاکتوس باشه (کوکوپیت + پرلیت + پیت ماس + خاک گلدان + کمی زغال)، همچنین هر دو الی سه هفته یکبار در فصل رشد که از ابتدای بهار تا اواخر تابستان هست گیاه را تغذیه کنید، هر سه ماه یکبار هم استفاده از هیومیک اسید متونه در رشد گیاه تاثیر چشم گیری داشته باشه.
آفت و بیماری
وجود آفت و بیماری میتونه باعث ریزش برگ گیاها شما بشه، شپشک آردآلود یکی از آفت های رایج گیاه هست چون آفت ها شیره گیاه را جذب میکنند انرژی کافی برای رشد برگها نمی ماند. افات دیگری که می توانند به کراسولا خرفه ای شما حمله کنند عبارتند از: ، کنه های عنکبوتی و لارو پشه قارچ. در خصوص بیماری قارچی هم که در بالا صحبت کردیم.
ریزش طبیعی برگهای کراسولا خرفه ای
گیاه کراسولا خرفه ای یک چرخه زندگی دارد که با رشد، ریزش برگ و مجدد رشد برگها پیگیری میشود، زمانی که گیاه به فصل استراحت خود نزدیک میشود شروع به ریزش برگ میکند و یا زمانی که برگها پیر میشوند نیاز هست تا انرژی گیاه صرف برگهای جوان شود و ریزش برگ اتفاق میوفته، اگر برگهای پایینی و پییر آرام آرام دچار ریزش میشوند اصلا نگران نباشید چون این یک کار طبیعی است که باید در روند رشد گیاه اتفاق بوفته این کار هم بخاطر صرفه جویی در انرژی و هدایت مواد مغذی به سمت رشد برگهای جدید میوفته.
کمبود مواد مغذی برای گیاه
کمبود مواد مغذی در گیاهان نشانه های مختلفی دارد که در مقاله علائم کمبود مواد مغذی بررسی کردیم ولی نبود یا کمبود مواد مغذی مورد نیاز رشد گیاه در خاک می تواند نقش مهمی در ریزش برگهای کراسولا خرفه ای داشته باشه. کمبود نیتروژن، پتاسیم و فسفر بیشتر مواقع در این گیاهان دیده شده که شما میتونید به کمک کوهای NPK آنها را رفع کنید (برای خرید کود گیاهان میتونید به فروشگاه گل من و تو مراجعه کنید). پتاسیم برای فتوسنتز و تنظیم آب حیاتی است، در حالی که نیتروژن برای رشد عمومی گیاهان و رشد برگ های انها ضروری است. برای انتقال انرژی، فسفر از اهمیت بالایی برخوردار است. هر یک از این کمبود مواد مغذی ممکن است باعث شود شاخ و برگ ضعیف تر شود و در نهایت برگ های کراسولای شما بریزد. همچنین اگر شما کوددهی را به درستی انجام بدید ولی آبیاری زیاد باشه و یا بیش از حد از آب قلیایی استفاده کنید جذب مواد مغذی کاهش پیدا خواهد کرد، به همین خاطر هر سه ماه یکبار گیاهان خود را با هیومیک اسید کوددهی کنید.
جمع بندی ریزش برگ کراسولا خرفه ای
در این مقاله سعی کردیم علت ریزش برگ کراسولا خرفه ای رو به همراه راه درمان به شما بگیم، تغییر ناگهانی و شوک اصلی ترین دلیل ریزش برگ های کراسولا خرفه است و بعد از آن آبیاری زیاد، بالا رفتن دما و نور دریافتی و کمبود مواد مغذی از دیگر دلایل به وجود آمدن این مشکل است، شما چه تجربه ای در نگهداری و ریزش برگ کراسولا خرفه ای دارید؟ حتما در دیدگاه برای ما بنویسید.
ارسال پاسخ