طرز تهیه شیرینی مشهدی : از شیرینی های سنتی کشور عزیزمون میتوان به شیرینی مشهدی اشاره کنیم که ترکیب ساده و آسونی داره. این شیرینی از دو لایه تشکیل شده است که با استفاده از مارمالا به هم متصل میشن، شما میتوانید از انواع مارماد میوه ای برای این شیرینی استفاده کنید که بسیار خوشمزه و پر طرفدار هست. در ادامه با نحوه درست کردن شیرینی مشهدی خوشمزه آشنا میشید.
مواد اولیه لازم برای شیرینی مشهدی
پودر قند: 100 گرم
روغن جامد: 300 گرم
شربت بار یا عسل گرم: 60 گرم
شیر: 60 گرم
وانیل: مقداری
تخم مرغ: یک عدد
آرد: 600 گرم
مارمالاد یا ژله مغزی: به مقدار لازم
پودر نارگیل و مغز پسته: به مقدار لازم (جهت تزیین)
طرز تهیه شیرینی مشهدی خومشزه
ابتدا روغن و پودر قند را بزنید تا نرم و سبک شود. به ترتیب شربت یا عسل، تخم مرغ، شیر و وانیل را اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید. (نباید مواد را زیاد هم بزنید. در حد مخلوط شدن و یکدست شدن)
سپس آرد را افزوده و با قاشق به آرامی فقط در حد یکدست شدن کامل هم بزنید نه بیشتر. خمیر کمی حالت چسبنده دارد که با قرار گرفتن در یخچال از حالت چسبندگی خارج می شود. خمیر را داخل نایلون ریخته و در یخچال به مدت دو تا سه ساعت گذاشته تا خنک شود. سپس خمیر را مابین دو نایلون به ضخامت 2 میلی متر باز کرده و کاتر بزنید.برای قالب زدن هم می توانید به مقدار خیلی کم آرد زیر خمیر بریزید (به مقدار خیلی کم).
در سینی خمیر کاتر زده شده چیده و با حرارت 150 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه داخل فر قرار دهید. البته با توجه به متفاوت بودن حرارت فرها این زمان ممکن است تغییر کند باید کمی تغییر رنگ بدهد.بعد از خنک شدن مابین شیرینی ها مارمالاد گذاشته و رویش را با مغز پسته و پودر نارگيل تزیین نمایید.در ضمن برای چسبیدن مواد به رویه از عسل گرم استفاده کنید.
نکات دستور شیرینی مشهدی
1- این دستور بسیار راحت تهیه می شود و نکته خاصی ندارد. جز اینکه خمیر ورز داده نشود و فقط در حد مخلوط شدن جمع شود. اگر این خمیر را ورز دهید سریع به روغن می افتد و شیرینی بی کیفیت می شود.
2- برای نگهداری این شیرینی می توان بیسکویت ها را آماده کرد و بدون مارمالاد میانی خیلی خوب و محفوظ بسته بندی کرد و در فریزر گذاشت. حداقل 12 ساعت قبل از سرو باید مارمالاد یا مغزی را بین شیرینی ها گذاشته تا مارمالاد یا مغزی به خورد بیسکویت ها برود.
3- با مارمالاد میانی هم می توان فریز کرد ولی روش بالا بهتر است. از هر نوع مارمالاد دلخواه می توان استفاده کرد.
4- شیرینی آلمانی معمولا دو سه روز بعد از پخت جاافتاده تر و خوشمزه تر می شود.
رسپی و عکس از elham.soo
1دیدگاه