طرز تهیه نان زیتون با خمیر ترش : وقتتون بخیر، از سری نان خمیرترش من اینبار نان زیتون درست کردم.شما از هر دستور نونی که راضی هستین میتونید استفاده کنید و مرحله آخر که پیچیدن نهایی خمیر هست زیتونها رو روی خمیر بریزین و بپیچین داخل سبد استراحت خمیر قرار بدین.من از دستور زیر استفاده کردم.حتما ویدیو که در انتهای مطلب قرار داده شده رو به دقت نگاه کنید تا سوالات احتمالی که میتونه براتون پیش بیاد رو جواب بگیرید.
موادی که شما برای نان زیتون نیاز دارید
آرد نان۵۰۰ گرم
آب تصفیه۳۵۰ گرم
خمیرترش سه روز تغذیه شده۵۰گرم
نمک ۹گرم
زیتون بدون هسته به میزان دلخواه.
طرز تهیه نان زیتون با خمیر ترش
خمیرترش رو به مدت سه روز و روزی دوبار تغذیه کنید بدین ترتیب که مقداری از خمیرترش رو(از مقدار کم شروع کنید مثلا پنج گرم خمیرترش ده گرم آب و ده گرم آرد) از یخچال بیرون بیارین با مقدار دوبرابرش آب و دوبرابر آرد تغذیه کنید.و مجددا برای تغذیه بعدی از همین خمیرترش مقدار معینی بردارین با دو برابر وزنش آب و آرد تغذیه کنید به همین ترتیب روز سوم نوبت آخر که تغذیه کردین اجازه بدین تا استارتر حبابدار بشه بعد ۵۰ گرمش رو با مقدار آبی که در دستوره مخلوط کنید آرد و نمک اضافه کنید روش بپوشونید و پس از یک ساعت فولد کنید.
دوباره پس از یک ساعت دیگه فولد رو انجام بدین بعد به مدت ۶_۸ ساعت دمای ۲۱ درجه استراحت بدین سپس شکل اولیه بدین بعد زمان انجام شکل نهایی خمیر رو که باز کردین روش زیتون قرار بدین بپیچین و در سبد استراحت. بذارین در یخچال حدود ۷-۸ ساعت هم در یخچال استراحت کنه سپس در فری که با ۲۶۰ سانتی گراد گرم شده داخل قابلمه با در قرار بدین پس از نیم ساعت در قابلمه رو بردارین و به مدت بیست دقیقه با دمای ۲۲۰ اجازه بدین تا نون رنگ بگیره.
میتونید بافت نان رو در عکس زیر ببنید که چطوری شده.
ویدیو طرز تهیه نان زیتون با خمیر ترش
نکات مهم در خصوص نان خمیر ترش
عزیزان این نانها نیاز به ممارست و تمرین زیادی داره کمی تجربه می خواد شما در حین کار خودتون متوجه خواهید شد که چه زمانی خمیرترش فعاله کی باید به خمیر اضافه بشه مدت استراحتش چقدره و دمای محیط چطور باشه که خمیرترش عمل کنه و …که همه اینها با تمرین مداوم متوجه خواهید شد.
یه سوال که خیلی از دوستان میپرسند در مورد تغذیه کردن خمیرترشه و اینکه چه نیازی هست که مثلا سه روز تغذیش کنیم و بعد استفاده بشه چطوری تغذی بشه و …
ببینید دوستان،خمیرترش تا مدتی در یخچال میتونه سالم باشه و از بین نره اون موجودات زنده ای که در خمیرترش هستند احتیاج به غذا دارن پس باید هر از مدتی با آب و آرد تغذیه بشن که من خودم هر از یک هفته اینکار رو انجام میدم گاهی ده روز هم شده.
اما اینکه زمان استفاده در خمیر ما نمی تونیم مستقیم اونو وارد خمیر کنیم البته برای این نوع نونای گرد و تپل. برای نونا تخت تابه ای شاید مشکلی پیش نیاد که همونم اگه تغذیه بشه بعد استفاده کنید خیلی بهتره.خیلی از دوستان میگن پس قدیم چطوری خمیر مایه روز قبل رو از یخچال بیرون میاوردن و استفاده میکردن.خب این همون تغذیه کردنه که هر روز انجام میدادن باهاش نون میپختن و کمی از خمیر رو برای روز بعد نگه میداشتن.اگه ما هم بخوایم هر روز نون درست کنیم خیلی هم خوبه و نیازی نیست که خمیرترش رو از سه روز قبل تغذیه کنیم و…
علت تغذیه کردن خمیر ترش
خب حالا چرا در بعضی دستورها گفته شده خمیرترش رو سه روز تغذیه کنید روزی دوبار و گاهی روزی سه بار؟
اگه تا حالا با خمیرترش خونگی کار کرده باشین متوجه شدین که خمیرترش بوی ترشی و گاهی الکلی میده اگه این بو برطرف نشه و خمیرترش وارد خمیر بشه اون خمیر هم همین بو رو میگیره و در نهایت نون هم مزه ترشی میده هم بوی خمیرترش رو میگیره و اصلا در خمیر خوب عمل نمیکنه .به همین خاطر هست که باید اونو تغذیه کنید تا این حالت برطرف بشه و در نهایت از خمیرترش یه استارتر خوب و فعال وارد خمیر کنیم تا خوب عمل کنه البته توجه داشته باشیم که در یه نون خوب تنها استارتر فعال شرط نیست اما مهمه.آرد و دمای محیط و مدت استراحت و خیلی چیزای دیگه هم نقش مهمی رو دارند که همه اینها فقط با تمرین،تجربه و حوصله بدست میاد.
حتما مطلب طرز تهیه نان خمیر ترش با دستور عالی رو مطالعه کنید تا توضیحات کامل در خصوص خمیر ترش رو داشته باشید.
رسپی نان زیتون با خمیر ترش از نجمه السادات شریعتمداری
ارسال پاسخ