نخود یکی از دانه های خوراکی با (نام علمی: Cicer arietinum) است. این گیاه در طبیعت به شکل بوتهای کوتاه با شاخههای نازک و برگهای ریز که دارای گل های به رنگ سفید است .
نخود معمولا در زمین های حاشیه دجله و فرات و بطور کلی شرق مدیترانه کشت می شد و از طریق بازرگانان راهی هند و کشورهای شرق آسیا گردید بطوریکه در حال حاضر یکی از اجراء اصلی غذایی مردم آسیای شرقی است، کشاورزان معمولا نخود را یکسال در میان بطور گردشی با گندم و جو در یک زمین کشت می کنند و این امر باعث تقویت نیتروژن موجود در خاک میگردد.
نخودآب تقویتکننده قوای جنسی است, مقوى بدنهای ضعیف است, تحلیلبرنده باد و بیماریهای ناشی از باد است، برای بیماریهای کلیه و مثانه همچنین برای بیماران مبتلا به بیماریهای مغزی ناشی از سردی و برای بیماران مالیخولیایی مفید است.
خواص درمانی نخودآب
-
-در دفع مواد بلغمی از بدن مفید است.
-
-ادرارآور است.
-
-تقویت کننده قوای جنسی است.
-
-مقوى بدنهای ضعیف است.
-
-تحلیل برنده باد(نفخ) و بیماریهای ناشی از باد است.
-
-در کل برای بیماریهای ناشی از بلغم و سودا و باد مفید است.
-
-برای بیماران مبتلا به بیماریهای مغزی ناشی از سردی و برای بیماران مالیخولیایی مفید است.
-
-برای بیماریهای کلیه و مثانه مفید است.
نکته: البته مصرف آن و بهویژه مداومت به آن برای صفراوىمزاجان مضر است.
نکته: مداومت بر این غذا یا مصرف آن بهقصد درمان نیازمند مشورت با درمانگر مجرب است.
طرز تهیه و پخت نخودآب:
برای تهیه نخودآب بهتر است, 200گرم نخود را شب قبل خیس کرده و صبح روز بعد آب آن را خالی کرده و نخودهای خیسخورده را همراه با یک قلم دارچین 10گرمی در مقدار زیادی آب بپزید؛ بهطوری که نخودها له شوند. هر زمان که آبش کم شد به آن بهقدری آب اضافه کنید که در پایان پخت سطح آب به همان میزان اولیه باشد.در ادامه ترکیب فوق را صاف کنید و مایع به دست آمده را دوباره بپزید تا کمی غلیظ شود به این ترتیب نخودآب آماده است.
پخت نخود نباید در دیگ زودپز انجام شود. روغن بادام، نمک و اندکی پیاز و زیره و میخک نیز میتوان برای تقویت آثار و افزایش درجه گرمی غذا به آن افزود.
نخودآب را کی بخوریم؟
نخودآب را بدون نان در ساعتهای:
-
8 صبح
-
12 ظهر
-
4 بعدازظهر
-
8 شب
به هر میزانی که میل داشتید و با کمی نمک مصرف کنید.
اگر با خوردن نخودآب نفخ می کنید:
در صورت بروز نفخ میتوانید در نوبتهای بعدی پخت به آن زیره سیاه نیز اضافه کنید.
منبع: seemorgh
ارسال پاسخ