لیست غذاهای سنتی ایرانی : کشورمان ایران سفری ای است گسترده که با انواع و اقسام خوراکی های خوشمزه و خوش رنگ رنگامیزی شده است. هر گوشه از این خاک آداب و رسوم گوناگون، آب و هوا و محصولات متنوع و شیوه زندگی منحصربه فرد خود را دارد. بنابراین با وجود چنین تنوع و گستردگی باید انتظار وجود غذاهای مختلف با دستورپخت های خاص و ویژه را داشته باشیم. آنچه از گذشته و سنت نیاکانمان باقی مانده سراسر رنگ و زیبایی و مهر است. پیروی از شیوه آنان و خوردن غذاهایی که آن ها استفاده می کردند حس نزدیکی خوشایندی با گذشته را در ما ایجاد و قبل هایمان را به عزیزانمان نزدیک تر می کند.
بنابراین و با نظر به آنچه گفته شد قصد داریم در این مقاله به معرفی برخی از این غذاهای سنتی و اصیل و در عین حال خوش طعم و دوست داشتنی بپردازیم. برای کامل شدن این لیست به کمک شما نیاز داریم.
ما در مطلبی جداگانه به معرفی 420 از بهترین غذاهای ایرانی به تفکیک استان های مختلف کشور پرداختیم که پیشنهاد میکنم حتما مطالعه کنید.
آبگوشت یا دیزی غذای سنتی پرطرفدار
بدون شک یکی از غذاهایی که در نگاه اول به کلمه سنت در خاطرمان تداعی می شود، آبگوشت لذیذ است. غذایی سنتی، قدیمی، ایرانی و بسیار خوشمزه. این غذای خوشمزه پایه ثابت مهمانی ها و جشن های گذشتگانمان بوده و در مراسمات جشن و عروسی و در سوگواری ها همیشه مورد استفاده قرار می گرفته است.
و حتی در مواقع عادی و به صورت روزانه بسیار متداول بوده است. این غذای سنتی امروزه هم طرفداران خاص خود را دارد و مخصوصا پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها علاقه خاصی به ان دارند. اگر ایرانی هستند، محال است که طعم خوشمزه این غذا را امتحان نکرده باشید. روزهای جمعه و دورهمی های خانواده فرصت بسیار خوبی برای تهیه آبگوشت و مخلفات مخصوص کناری آن است.
البته اگر این غذا را در کنار عزیزانتان در یک دیزی سرا میل نمایید نام آن دیزی می شود. در اصل آبگوشت و دیزی تفاوت چندانی در مواد تشکیل دهنده با یکدیگر ندارند و فقط در نحوه پخت متفاوت اند. آبگوشت در خانه و روی اجاق گاز پخت می شود و دیزی در رستوران های سنتی و درون تنور همین.
قورمه سبزی محاله کسی دوست نداشته باشه
قورمه سبزی از آن نام های آشنای همه ما ایرانیان است غذای سنتی ایرانی و در عین حال خشوشمزه و همه پسند. غذایی که از کودکی با آن انس گرفته ایم و در لیست علاقه مندی هایمان قرار گرفته. به ویژه اگر دست پخت بی نظیر و خاص مادر بزرگ مان باشد. این غذای جذاب و سنتی از ترکیب گوشت گوساله، لوبیا و سبزی مخصوص و لیمو امانی تهیه می شود.
که البته فوت کوزه گری در ترکیب سبزی های مورد استفاده است و همین طور کمی تجربه که مادرها و مادر بزرگ ها به خوبی از عهده پخت ان برمی آیند (اگر میخواهید نکات و فوت و فن قورمه سبزی رو یاد بگیرید حتما مطلب اون رو از سایت گل من و تو مطالعه کنید). جالب است بدانید به میمنت وجود چنین غذای خوشمزه ای در فرهنگ ما یک روز ویژه را با این نام نامگداری کرده اند. اولین شنبه از ماه آذر هرسال خورشیدی را روز جهانی قورمه سبزی می نامند.
انواع آشها از غذاهای سنتی ایرانی
آش یکی دیگر از اعضای اصلی لیست غذای ایرانی سنتی مااست. چرا که غذایی اصیل و سنتی بوده و از گذشته های دور در انواع مجالس و مناسبت های مختلف مانند بدرقه مسافر و عروسی و… تهیه می شده است. این غذا انواع مختلفی دارد و در مناطق گوناگون کشور با توجه به سبزیجات و مواد موجود در آن بخش و متناسب با سلیقه خانم های خانه دار به شیوه های مختلف و طعم های متفاوت تهیه می شود.
از جمله: آش دوغ، آش بلغور، آش ترش، آش شعله قلمکار، آش ماست، اش رشته و… یک نکته جالب توجه در خصوص آش وجود دارد و اون این است که خانم ها خیلی بیشتر از آقایان این نوع غذا را دوست دارند به نظر شما دلیل این موضوع چیست؟
باقالی پلو غذای مجلسی سنتی ایرانی
یکی از انواع پلوهای خوشمزه و سنتی که بیش تر مجلسی است باقالی پلو می باشد. این غذا از ترکیب برنج و سبزی و باقالی پخته می شود که اگر باقالی و سبزی تازه باسیند طعم بهتری هم خواهد داشت. باقالی پلو را می توان در کنار مرغ یا گوشت ماهیچه و گردن سرو کرد که ما ایرانی ها بیشتر عاشق باقالی پلو با ماهیچه هستیم.
درضمن در مطلبی جدا غذای مجلسی را برای شما لیست کردیم که میتوانید برای انواع مهمانی و دورهمی ها درست کنید.
کباب کوبیده غذای معروف سنتی
انواع کباب از گذشته مخصوص سفره های ایرانی بوده است و طرفداران پرشماری هم بین ایرانیان دارد. به طوری که امروزه تا حدودی به یک جاذبه توریستی تبدیل شده و بسیاری از توریست های خارجی مشتاق امتحان انواع کباب های خوشمزه ایرانی هستند.
کباب کوبیده هم با توجه به طعم لذیذ و عامه پسندش همواره عضو ثابتی در انواع مجالس ما ایرانی ها بوده است. و این غذای سنتی و اصیل ایرانی طرفداران بسیار داشته و طعم خاص و خوشمزه ای هم دارد. و به حق عضو ثابت سفره های ما ایرانیان شده است. این کباب رو میشه هم با گوشت قرمز و هم با گوشت سفید درست کرد که من خودم هر دو مدل رو درست کردم فوق العاده شده.
اگر دوست دارید یک طرز تهیه کوبیده خوشمزه و خانگی ولی با طعم بیرون داشته باشید حتما آموزش ما رو که با ویدیو برای شما قرار دادیم رو مشاهده کنید. در ضمن اگر رژیم دارید و نمیتونید از گوشت قرمز استفاده کنید آموزش پخت کباب کوبیده مرغ رو ببنید.
زرشک پلو با مرغ غذای سنتی مهمانی ها
این غذای سنتی و در عین حال پرکاربرد که هم می تواند در مهمانی ها و هم در مواقع معمولی استفاده شود بسیار خوشمزه و باب طبع انواع سلیقه ها می باشد. روش پخت آن که حتما به آن آشنایی دارید عبارت اند از پختن و سپس سرخ کردن مرغ ها و سپس برنج و استفاده از زرشک و زعفران و خلال پسته و بادام برای تزیین.
اگر به دنبال غذاهای برنجی (چلو و پلو) هستید حتما این مطلب رو مطالعه کنید.
ماهی شکم پر جنوبی
این غذا که اصالت جنوبی دارد یک غذای سنتی و خوش طعم و جذاب است. دستور پخت ویژه آن سبب طعم عالی می شود. چراکه از انواع سبزی های معطر ماننند شنبلیله و گشنیز برای طعم دار کردن آن استفاده می شود. و ماهی مورد استفاده نیز اغلب ماهی صبور می باشد و البته چاشنی اصلی آن هم تمر هندی است. مواد مختلف را درون شکم ماهی پاک شده ریخته و آن را در فر می پزند. این غذا به قدری عطر خوبی دارد که حتی افراد فراری از بوی ماهی هم با امتحان آن نظرشان را تغییر می دهند.
ته چین غذای سنتی لاکچری تور
این غذای پرطرفدار ایرانی در مهمانی ها به عنوان غذایی خوشمزه مورد استفاده قرارمی گیرد. و از گذشته ایرانیان برای میزبانی از مهمان این غذای خوش رنگ و زیبا را انتخاب کردند. ته چین ترکیبی از برنج زعفرانی به همراه کمی ماست و گوشت مرغ یا گوشت قرمز که به صورت لایه لایه با برنج چیده می شود است. ته چین قالبی می تواند در مهمانی های مختلف سفره شما را زیباتر کند.
در سایت گل من و تو دو مدل ته چین خوشمزه براتون آماده کردیم که میتونید مشاهده کنید : ته چین دو رنگ ماهی و ته چین کبابی
خورش قیمه لپه قدیمی اصیل
این خورشت اصیل و سنتی ایرانی از گذشته در انواع مهمانی ها و مجالس سرو می شده و امروزه هم که پای ثابت نذری های ماه محرم ایرانیان است. خورشتی خوشمزه که بسیار پرکاربرد هم هست. هم می تواند برای یک ناهار خانوادگی و هم جمع های دوستانه گزینه خوبی باشد.
می توان این خورشت را به همراه سیب زمینی یا بادمجان سرخ شده، در کنار برنج ایرانی خوشمزه برای یک مهمانی ساده سرو کرد. حتما نکات پخت قیمه رو مطالعه کنید.
غذای سنتی لاکچری خورشت فسنجان
فسنجان خورشتی سنتی است که با اصالت شمالی خود و طعم ویژه و مخصوصی ای که دارد که می تواند باب میل اکثر افراد باشد. در تهیه این خورشت از رب انار و گردو خرد شده استفاده می شود. و گوشت مورد استفاده هم می تواند گوشت گوساله چرخ شده یا تکه های مرغ باشد. هر دو مورد طعم لذیذ و فوق العاده ای دارند. چرا لاکچری؟ چون هم موادی استفاده میشه گرون قیمته و هم اینکه مراحل درست کردن حساسی داره تا خوب روغن بندازه
رشته پلو سنتی ترین غذای ایرانی
رشته پلو از جمله غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که در گذشته به عنوان شام شب عید تهیه می شده. و الان هم می تواند یک پیشنهاد سنتی برای علاقه مندان به سنت و غذاهای خوشمزه ایرانی هستند باشد. رشته پلو را می توان به همراه کشمش و پیاز داغ و یا گوشت قلقلی سرو کرد. در برخی از استان های کشور رشته پلو را با یک نوع قیمه هم سرو میکنند که فوق العاده خوشمزه هست درضمن روغن مورد استفاده هنگام سرو این غذا باید حیوانی باشه تا طعم اصیل اریانی رو داشته باشه
انواع دلمه اصیل ایرانی
دلمه غذای سنتی و اصیل ایرانی است که طعم متفاوت و خوشایندی داشته و مورد قبول انواع طبع هااست. این غذا را می توان به شیوه های مختلف و با انواع مواد تهیه کرد.
از جمله دلمه برگ مو، دلمه گوجه فرنگی، ولمه بادمجان و دلمه فلفل دلمه ای، دلمه کلم و دلمه پیاز. مواد تشکیل دهنده تمام انواع دلمه اغلب برنج و گوشت و انواع سبزیجات معطر است. البته این غذا به زمان و دقت زیادی برای پخت هم نیاز دارد و بهتر است روزهای تعطیل و ایامی که در خانه هستید را به پخت این غذای خوشمزه اختصاص دهید. در یک آموزش به شما طرز تهیه دلمه کلم و طرز تهیه دلمه مو رولی رو آموزش دادیم.
کوفته تبریزی یک غذای ایرانی با اصالت ترک
این غذای خوشمزه که اصالت آن به شهر تبریز و خطه آذربایجان برمی گردد یک غذای سنتی و اصیل است که از گدشته در سفره های مناطق مختلف ایران جای خود را باز کرده است. این غذا از ترکیب گوشت چرخ کرده و برنج و لپه و انواع سبزیجات معطر و آلو یا خرما و گردو تهیه می شود. کوفته ها در مناطق مختلف سایزهای متفاوتی دارند، یادم میاد مادر بزرگم داخل کوفته ها جایزه میذاشت.
لوبیا پلو غذای ایرانی با برنج
لوبیا پلو غذای اصیل ایرانی است که طرفداران بسیاری هم دارد. این غذا در زمان نسبتا کم و بسیار ساده و آسان تهیه می شود اما با این وجود طعمی فوق العاده و دوست داشتنی دارد. و بسیاری افراد طرفداران عاشق آن هستند. عطر و طعم لوبیا به همراه برنج ترکیب بسیار جذابی می سازد که برای اکثر افراد مطلوب و خواستنی است.
آلبالو پلو غذای ایرانی سنتی رنگی
آلبالو پلو به عنوان یک غذای سنتی و اصیل گزینه ای رنگارنگ و زیبا برای مهمانی های شما می باشد. این غذا که از ترکیب برنج و آلبالو با گوشت چرخ کرده قلقلی و یا تکه های مرغ پخته می شود، ترکیب زیبا و رنگینی به سفره شما می دهد.
آلبالو پلو را در فصل تابستان که آلبالو های تازه در بازار وجود دارد می پزند. و البته در فصل زمستان هم می توان آن را به وسیله مربای آلبالو و یا آلبالو های تابستانه که در فریزر نگه داری شده اند تهیه کرد. به طور کلی آلبالو پلو را می توان ملس یا شیرین طبخ کرد که بسته به سلیقه شما دارد.
اشکنه از غذاهای سنتی فصول سرد
اشکنه یک غذای سنتی و قدیمی ایرانی است که می تواند گزینه مناسبی برای یک روز سرد زمستانی باشد. برای پخت آن به سیب زمینی، پیاز، آرد، شنبلیله ، تخم مرغ نمک وفلفل و زرچوبه احتیاج داریم، اول پیازها را خرد کرده با روغن سرخ می کنیم و زردچوبه و شنبلیله را به آن اضافه می نماییم.
سپس در ظرفی آرد را با آب مخلوط کرده و به مواد اضافه می کنیم و بعد مقدری آب را به ترکیب اضافه می کنیم. حدودا تا نصف ظرف کافی است. حالا سیب زمینی هارا خرد کرده درون مواد می ریزیم.
در انتها هم که تا مواد خوب جا افتاد چند عدد تخم مرغ را به مواد اضافه کرده خوب هم می زنیم تا مخلوط شود. اشکنه ما آ ماده است! که البته ممکن است در مناطق مختلف کشورمان با تفاوت هایی در دستور پخت بالا نیز طبخ شود. (یک آموزش خوب از اشکنه گوجه فرنگی داریم که حتما توی خونه درست کنید)
قیمه نثار از غذاهای سنتی قزوین
قیمه نثار یک غذای سنتی و به شدت محبوب و متداول در مهمانی های خانواده های قزوینی است که قصد داریم روش پخت آن را به طور مختصر با شما در میان بگذاریم.
برای پخت این غذا به گوشت گوساله یا گوسفندی که در ابعاد ریز و خورشتی خرد شده اند، برنج، خلال پسته و بادام، زرشک، خلال های پوست نارنج یا پرتقال، پیاز و کمی کره احتیاج داریم.
ابتدا گوشت هارا به همراه پیاز تفت داده و با افزودن آب کم به خوبی می پزیم. برنج را هم در آب جوش پخته و آبکش کرده و سپس اجازه می دهیم تا خوب دم بکشد. حالا خلال پسته و بادام و زرشک را با کره تفت می دهیم.
پوست پرتقال را چندبار می جوشانیم و آب آن را عوض می کنیم تا تلخی آن گرفته شود و به سایر مواد آجیلی اضافه می کنیم. در انتها غذا را به صورت لایه لایه سرو می کنیم. یک لایه برنج، سپس گوشت پخته شده و دوباره برنج و در انتها با خلال پسته و بادام وپرتقال و زرشک آن را تزیین می کنیم.
ما در منطقه خود چه غذای سنتی دارید که میتونه در لیست بهترین غذاهای سنتی ایرانی قرار بگیره؟ حتما در بخش دیدگاه برای ما بنویسید تا به مرور این لیست را کاملتر کنیم.
مطالب مرتبط :
- لیست بهترین غذای نونی
- غذای نونی با مرغ
- پرطرفدارترین غذاهای ایرانی
ارسال پاسخ