تره یا گندنا گیاهی با نام علمی Allium schoenoprasum است. این گیاه کوچکترین عضو خانواده پیازهای خوراکی است. تره در آسیا(از جمله ایران)، اروپا و امریکای شمالی میروید. طعم تره تا حدودی زیادی با بقیه اعضای خانواده پیاز فرق دارد و تا حدود زیادی ملایمتر است و همین باعث میشود که برای استفاده در بسیاری از غذاها مفید و گزینهای خوب باشد. تره منبع بسیار خوبی برای منگنز، ویتامین ث، آهن، اسید فولیک و ویتامین ب6 است. این سبزی دارای خواص فراوانی در حفظ و ارتقای سلامت و پیگیری در برابر ابتلا به بیماریهای مختلفی است. در این مطلب با گوشه ای از فواید و خواص تره برای بدن آشنا می شویم.
خواص تره برای بدن:
– تره خاصیت مدر دارد. بنابراین برای درمان بیماری های دستگاه مجاری ادرار مانند حبس البول، آب آوردن بافت ها، دفع سنگ کلیه و تسکین قولنج مفید است.
– تره دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است و از بدن در برابر آلودگی و هرگونه عفونت محافظت می کند.
– تره به دلیل دارا بودن مواد آنتی اکسیدان، خاصیت ضد سرطان داشته و در جلوگیری و درمان سرطان پروستات در آقایان و سرطان تخمدان در خانم ها موثر است.
– تره سبب کاهش کلسترول بد خون می شود. بنابراین برای پیشگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی مفید است.
– تره برای درمان روماتیسم و بیماری های مفصلی مفید است.
– تره می تواند قند خون را در حد متعادل نگه دارد.
– تره حاوی کلسیم و پتاسیم است. پتاسیم موجود در تره برای كودكان رنجور و كماشتها بهترین داروست.
– مصرف تره سبب تقویت نیروی جنسی شده و خوردن آن همراه با عسل نوعی محرک جنسی به شمار می آید.
– تره برای درمان بیماری های تنفسی و تنگی نفس بسیار مفید است.
– به طورکی تره در ایجاد نیرو، قدرت و سلامتی بدن نقش مؤثری دارد و سبب تقویت عضلات بدن به ویژه عضله قلب می شود.
– مصرف موضعی ته تره برای تسکین جای گزیدگی نیش زنبور و حشرات موثر است.
– برای درمان زگیل، کهیر و رفع خارش میتوان مقداری آب تره را با سماق مخلوط نموده بر روی پوست قرار داد.
– تره به بهبود سلامت استخوان کمک می کند.
– تره سبب حفظ و بهبود قدرت دید می شود. این امر به دلیل داشتن موادی نظیر لوتین وزاکسنتین که مسئول کاهش استرس اکسیداتیو در چشم و تأخیر در پدیدار شدن پدیده مخرب آب مروارید در چشم است، حاصل میشود.
– تره حاوی فولیک اسید است که برای سلامت جنین مفید است.
– تره باعث سم زدایی از بدن می شود.
عوارض جانبی تره:
– مقدار اگزالات موجود در تره نسبتا بالا است. بنابراین مبتلایان به سنگ کلیه به ویژه سنگ کلسیمی بهتر است از زیاده روی در مصرف آن اجتناب کنند.
– در طب سنتی در مورد مضرات تره آمده است خوردن زیاد تره خون را میسوزاند و بینایی را كاهش میدهد و لثه را خراب میكند
لطفاً در باره کشت و رشد تره معلومات بدهید