پسته یکی از اجزای خوشمزه و مغذی آجیل محسوب می شود. درخت پسته در کشورهایی مانند ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان رشد میکند. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران محسوب می شوند. در ایران چهار نوع پسته فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی تولید می شود. پسته که دارای طبع گرم و خشک است، فواید و خواص فراوانی برای بدن دارد. در این مطلب با گوشه ای از خواص پسته آشنا می شویم.
خواص پسته:
– کاروتن و ویتامین E موجود در پسته از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد پیشگیری می کنند.
– پسته سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع است که به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.
– فیتواسترول موجود در پسته سبب کاهش کلسترول غذایی می شود.
– پسته به سلامت قلب کمک می کند.
– پسته با دارابودن مقادیر بالای ویتامینB6، مس و منیزیم برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن مفید است.
– پسته به بهبود بینایی کمک می کند. همچنین کاروتنوئیدهای موجود در پسته از اختلالات چشمی مرتبط با سن همانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا پیشگیری می کند.
– پسته سبب کاهش احتمال ابتلا به سرطان پوست، پروستات و سرطان ریه می شود.
– پسته با دارابودن سروتونین و ملاتونین سبب کاهش استرس و بهبود سیستم عصبی می شود.
– فیبر موجود در پسته سبب کاهش اشتها و احساس سیری می شود که به کاهش وزن کمک می کند. اما مصرف زیاد پسته به دلیل مقادیر بالای کالری، می تواند سبب چاقی شود.
– پسته درمان طبیعی برای ناتوانی جنسی و اختلال نعوظ است.
– پسته سبب کنترل قند خون، کاهش التهاب و بهبود گردش خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود.
– پسته می توان به بهبود عملکرد هضم و دستگاه گوارش کمک می کند.
– پسته برای درمان کم خونی موثر است.
– پسته با افزایش هموگلوبین خون و بهبود اکسیژن رسانی به مغز سبب افزایش فعالیت مغز می شود.
– پسته به سلامت غدد مختلف بدن مانند طحال و تیموس کمک می کند.
– پسته برای درمان آلرژی، آرتریت و سندرم متابولیک مفید است.
– مصرف پسته در دوران بارداری سبب کاهش کلسترول، بهبود سنتز گلبول های قرمز خون، پیشگیری از بروز عفونت، درمان یبوست و بهبود رشد ماهیچه و بافت های جنین می شود.
– پسته برای کاهش التهابات پوست، درمان زخم، جلوگیری از بروز آکنه و چین و چروک پوست موثر است.
– پسته سبب افزایش رشد و کاهش چشمگیر ریزش مو می شود.
– پسته برای افزایش هوش کودکان مفید است.
عوارض جانبی پسته:
– افرادی که به آجیل حساسیت دارند باید در مصرف پسته احتیاط کنند. چنانچه بعد از مصرف پسته با علائم حساسیت روبرو شدید با پزشک مشورت کنید.
– پسته شور یا برشته دارای مقادیر قابل توجهی سدیم است که ممکن است سبب افزایش فشار خون شود.
– زیاده روی در مصرف پسته ممکن است سبب افزایش وزن شود.
– پسته ممکن است سبب ایجاد مشکلات گوارشی شود. فروکتان موجود در پسته از ترکیباتی است که در بسیاری غذاها یافت شده و خطرناک نمی باشد اما گاهی می تواند سبب التهاب، اسهال، یبوست، گرفتگی و درد شکمی شود.
– علی رغم فواید فراوان پسته در دوران بارداری، به دلایلی که در بالا ذکر شد، خانم های باردار در مصرف پسته احتیاط کرده و در صورت بروز هر گونه آلرژی یا علائم مشکوک با پزشک خود مشورت کنند.
ارسال پاسخ