طرز تهیه نان کارامل و گردو : شاید بشه گفت یکی از نون های فوق العاده خوشمزه و جذاب که میشه توی خونه خیلی سریع درست کردم همین نان کارامل هست که در ادامه رسپی اون رو با تمام جزئیات براتون مینویسم، میدونم که فقط کافیه یکبار اونو ذرست کنید دیگه عاشقش میشید، راستی در کشورهای عربی زیاد از این نون درست میکنن، پس بریم که داشته باشیم
مواد لازم برای تهیه نان کارامل و گردو
خب عزیزای من برای درست کردن این نون باید مواد رو دو قسمت کنیم یکی برای نان و یکی برای کارامل پس مواد رو میگم و شما هم دونه دونه آماده کنید.
مواد لازم برای نان:
- ۱ و ۱/۴ پیمانه شیر ولرم
- ۱/۴ پیمانه کره آب شده
- ۲ قاشق چایخوری خمیر مایه فوری
- ۱ تخم مرغ
- ۱/۴ پیمانه شکر یا کمتر
- یک پنس نمک
- ۱ بسته پودرکرم شانتی(بجای کرم شانتی، میتونین ۲-۳ قاشق غذاخوری پودر شیرخشک بزنین یا کلا حذف کنین، اونموقع آرد بیشتری میخواد.)
- حدود ۳ونیم پیمانه آرد نانوایی (مقدار آرد تقریبیه)
مواد لازم برای کارامل :
- ۱ پیمانه شکر
- ۱۴۰ میلی لیتر خامه صبحانه
- ۷۰ گرم کره
- وانیل به مقدار دلخواه
- یک پنس نمک(اختیاری)
طرز تهیه نان مارامل و گردو در خانه
خب حالا که مواد لازم رو آماده کردید بریم برای دست کردنش اول از همه با درست کردن خمیر نون شروع میکنم.
برای خمیر: خمیر مایه، شیر و ۱ قاشق غذاخوری از شکر رو مخلوط کنین و روشو بپوشونین بذارین کنار حدود ۵-۱۰ دقیقه بمونه و خوب استراحت کنه، بعد بقیه مواد رو بجز آرد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
اگر دوست داشته باشید میتونین مقداری پودر گردو و ادویه هایی مثل پودر زنجبیل، دارچین، هل یا … هم اضافه کنین به دلخواه این کاملا اختیاری هست.
بعد آرد رو کم کم اضافه کنین و مخلوط کنین تا خمیر جمع شه، خمیر به دست باید بچسبه اگه از آرد قنادی استفاده کنین، خمیر باید به دست نچسبه
آرد نانوایی یا نان فانتزی عالی میشه.
بعد خمیر رو ۱۰-۱۵ دقیقه ورز بدین و روشو بپوشونین و ۱-۲ ساعت استراحت بدین تا کاملا جا بیوفته و پف کنه
مرحله پایانی درست کردن نان
خمیر رو به توپهای کوچک تقسیم کنین و با کمی فاصله داخل قالب بزرگ که فقط زیرش مقدار کمی آرد پاشیدین، بچینین و روشو بپوشونین تا ۱۵-۲۰ دقیقه استراحت کنه (این مراحل که به خمیر استراحت میدیم کار شما رو بی نقص میکنه پس عجله نکنید.)
حالا که خمیر خوب استراحت کرد روش زرده تخم مرغ بمالین و بذارین در فر که از قبل گرم شده در دمای ۱۸۰ درجه، بپزه و سرخ شه هر وقت روی نون سرخ شد میتونید اون فر رو خاموش کنید و اجازه بدید کمی خنک بشه و در این مدت شما کارامل رو درست کنید.
مراحل پایانی نان کارامل و گردو
برای کارامل: شکر رو داخل تابه استیل بریزین و با قاشق چوبی یا لیسک هم بزنین تا کاملا شکر حل شه، نذارین شکرهای حل شده بسوزن وگرنه آخر تلخ میشه، بعد کره رو اضافه کرده و هم بزنین بعد خامه همدمای اتاق رو اضافه و هم بزنین تا یکدست شه بعد از روی حرارت بردارید و نمک و وانیل رو اضافه کنید و از صافی رد کنید.
خب رسیدم به آخرین مرحله، روی نون که از داغی افتاده ولی هنوز گرمه، کارامل ولرم بریزین با گردو یا بادام بو داده کاملا تزیین کنید مثل عکس که مشاهده میکنید.
نظر شما در خصوص طرز تهیه نان کارامل و گردو چیه؟ حتما نظر و تجربتون رو برای ما بنویسید. شما چه نوع نونی دوست دارید؟
ارسال پاسخ