اگر شما هم جزو دسته ای از افراد هستید که بادمجان کاشته اید و تولید شما بیشتر از مصرف شما هست و یا عاشق بادمجان هستید و دوست دارید مقداری بادمجان را برای روزهای دیگر نگهداری کنید روشهای متعدد و زیادی برای طبخ بادمجان وجود دارد اما هیچ کدام از آنها نمیتواند سبب نگهداری طولانی مدت بادمجان شود. پس در ادمه روش هایی برای نگهداری طولانی مدت بادمجان را آموزش خواهم داد.
چه مکانهایی برای نگهداری بادمجان مناسب است؟
بادمجان را هیچگاه در کنار میوه هایی مثل خربزه، موز، سیب و دیگر میوههای تولید کننده اتیلن قرار ندهید. همینطور قرار دادن بادمجان در نور مستقیم خورشید ایده خوبی برای نگهداری دراز مدت نیست. اگر بادمجان را از بازار خریدید احتمالا در بسته بندی پلاستیکی یا سلفون کشیده شده قرار دارد. اگر میخواهید بادمجانهای شما تازهتر و زمان بیشتری بمانند از بسته پلاستیکی بیرون بیاورید. هرچند به نظر میرسد با این کار بادمجانها رطوبت خود را از دست میدهند اما از فساد زودهنگام و پوسیدگی جلوگیری میشود.
در طول فصل تابستان دمای آشپزخانه بسیار بالتر از حد انتظار میرود. شاید به نظر نیاید ولی دمای آشپزخانه در تابستان بالاتر از دمای بخشهای دیگر خانه مانند اتاق خواب است. در چنین مواقعی ذخیرهسازی بادمجانهایتان در کابینت و یا کمد ایده بهتری است. کابینت همیشه محیط تاریک و خنکی است. مخصوصا کابینتهای پایینی خنکتر هستند. در ذخیرهسازی بادمجان در کابینت دقت کنید که آنها را در محیط دربسته (بدون تهویه) قرار ندهید و کنار سیبزمینی و پیاز نگذارید.
بهترین مکان برای نگهداری بادمجان ، یخچال نیست. شاید عجیب باشد یا به نظر نرسد اما واقعیت این است. البته اگر خانه شما رطوبت و دمای بسیار بالایی دارد، مجبور هستید بادمجانها را در یخچال نگهداری کنید.
بادمجان در یخچال چند روز ماندگاری دارد؟
بادمجان در دمای خنک سالمتر است. اگر میخواهید بهترین دما برای نگهداری بادمجان را بدانید، دمای ۵۰-۵۴ درجه فارنهایت بهترین دمای ذخیره سازی بادمجان است. این دما تقریبا معادل ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتیگراد است. در دمای یخچال بادمجانها ۲ تا ۵ روز تازه میمانند. اما برای نگهداری طولانیتر بهتر است راه دیگری را انتخاب کنید. من یک کابینت تاریک و خنک را ترجیح میدهم.
چه روشهای دیگری برای نگهداری طولانی مدت بادمجان وجود دارد؟
ترشی بادمجان و بادمجان کبابی برای فریز کردن دو روش بسیار بسیار مناسب برای نگهداری طولانی مدت بادمجان است. به نظر من در روش کباب کردن بادمجان بعد از فریز حتی کیفیت طعم آن بهتر میشود.
روش فریز کردن بادمجان به صورت غیر کبابی نیز ایده خوبی است.
حال شما به یک قابلمه بزرگ که برای جوشاندن آب مناسب باشد نیاز دارید. آبلیمو به این آب اضافه کنید – در حدود نصف فنجان آبلیمو برای هر چهار لیتر آب. شما همچنین به یککاسه بزرگ که با آب و یخ پرشده نیاز دارید. بعد از جوشاندن بادمجانها، شما آنها را در ظرف آب و یخ خواهید گذاشت.
وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، بادمجانها را داخل آن بریزید و بگذارید به مدت پنج دقیقه در آب جوش بماند. وقتی این زمان به اتمام رسید به سرعت بادمجانها را از آب جوش خارج کرده و داخل کاسه آب یخ قرار دهید تا به سرعت سرد شود. بادمجانها را برای پنج دقیقه دیگر در آب یخ نگهدارید و سپس از آب خارج کرده و بگذارید تا خوب خشک شود.
حالا که بادمجانها را جوشانده، سرد و خشک کردهاید، میتوانید آنها را داخل پلاستیک فریزر قرار داده و در فریزر منجمد کنید. اگر بادمجانها بهخوبی آماده شوند تا مدت شش ماه در فریزر به خوبی حفظ میشوند.
عالی بود
من انجام دادم اما توی خورشت بدمزه شده
بود و دیر پخت