معرفی و نگهداری گل مینای چمنی : گل مینا چمنی از جمله گلهای زیبای بهاری است که میتوان هم در گلدان و هم در باغچه آن را کاشت. این گل جذاب با شکوفههای زیبایی که دارد بیشک جذابیت خاصی را به حال و هوای خانه شما میبخشد در این مطلب نحوه نگهداری و همچنین تکثیر گیاه رو به شما آموزش خواهیم داد. گل مینا در ماه تیر و شهریور به شکوفایی مینشیند. در صورتی که به خوبی از آنها مراقبت کنید، تا چندین ماهی از گلهای زیبایش لذت خواهید برد.
نام علمی این گیاه Bellis Perennis است که بومی اروپا می باشد، گل مینا در ایران در مناطق غربی، بروجرد، کرند غرب، ماهیدشت و صحنه میروید و گلهایی سفید، صورتی، قرمز و بنفش دارد.
نیازها و شرایط نگهداری از گل مینا:
گلهای مینای چوبی، سفید رنگ و مقاومند و مراقبت از آنها از گل مینای چینی سختتر است. در صورتی که از آنها بخوبی مراقبتکنید، میتوانید آنهها را از حشرات و بیماریها دور کرده و گلهای زیبایی داشته باشید.
مکان مناسب برای نگهدای
مکان گل مینا بهتر است آفتابگیر باشد تا نور کافی به گیاه برسد. بدین صورت گل مینا میتواند بخوبی به گل بنشیند. البته آفتاب مستقیم هم برای گل مینا مناسب نیست.
خاک مناسب گل مینا چمنی
خاک گل مینا باید خاکی غنی باشد. خاک باغچه نیز میتواند استفاده شود. در صورتی که خاک شن داشتهباشد، میتوانید به آن کود اضافه کنید.
نحوه آبیاری
گل مینا خشکی را تحمل نمیکند و نیازمند خاکی مرطوب است. در تابستان مرتب آنها را آبیاری کنید، اما برگها را زیاد از حد خیس نکنید. این گیاه در معرض و مستعد کپک زدن است و این مورد بخاطر برگهای خیس گیاه است.
کوددهی به گل مینا:
یک بار در فصل بهار به گل مینا کوددهید و آن را تقویت کنید تا رشد و شکوفهدهی آن را تحریک نمایید.
کاشت مینا چمنی:
راحتترین راه برای کاشت مینا چمنی از طریق کاشت بذر و در اوایل بهار است. به این شکل که بذرها باید در عمق 3سانتی خاک کاشتهشوند. باید در این دوران حداقل 4ساعت درروز در مقابل خورشید قرار بگیرد.
گل مینا گیاهی سه ساله است و حدود سه یا چهار سال پس از کاشت گل میدهد. فاصله بین گلها را رعایتکنید. حدود 30سانت فاصله مناسب است و باعثمیشود هوا بخوبی ردوبدل شود و خطر بیماریها و آفات کمتر شود.
هرسکردن:
هنگام هرس کردن مراقب قسمت قرمز سر گلهای مینا باشید. برش این قسمتها باعث میشود گلهای جدیدتری رشد کنند. هرس کردن را در فصل پاییز یا اوایل بهار انجامدهید.
تکثیر گل مینا
تکثیر گل مینا بسیار راحت است و میتوانید هر دو یا چهار سال یک بار گیاه را تکثیر نمایید. بدین شکل توان گلدهی را بالا میبرید. تکثیر را در اواخر پاییز و یا اوایل بهار انجامدهید. از قسمت ریشه با چاقویی تیز این کار را انجام دهید.
برش باید از گیاه مادر صورت گیرد و در حد ده سانت کافیست. این برش را به گلدان و خاک جدید برده و به آن شن بیفزایید. رطوبت لازم را برای گیاه فراهمکنید تا رشد گیاه تحریک شود.
بیماریها و آفات مینا چمنی
مشکلات متعددی میتونه این گیاه رو مورد حمله قرار بده که به صورت جداگانه تمامی اونها رو بررسی میکنیم
1. پژمردگی:
یکی از رایجترین بیماریهای این گیاه پژمردگی است. علائم پژمردگی گیاه به شرح زیر است:
- برگها آویزان و خشک شده و میمیرند. حتی اگر به آن آب داده باشید. علت این بیماری قارچ ورتی کولیوم است که از عبور آب در گیاه جلوگیری میکند.
- رنگ گیاه نزدیک به قهوهای میشود.
- ایجاد خطوط قرمز روی گیاه یکی دیگر از علائم است.
برای درمان این بیماری موارد زیر را رعایت نمایید:
- خاک استریل شده استفاده کنید.
- جای گیاه را هر چند سال یک بار عوض کنید.
- هر سه تا چهار سال یک بار گل مینا را تکثیر کنید.
2.کپک پودری:
کپک پودری به علت کمبود مراقبت رخ میدهد. مینای چمنی باید محیطی مرطوب داشتهباشد. علائم بیماری به قرار زیر است:
- ایجاد نقاط طوسی و سفید روی سطح برگها
- ایجاد این نقاط روی برگ، ساقه، گل و شکوفه
- قهوهای شدن قسمتهای درگیر مشکل و ریختن آنها
- کمتر شدن رشد گیاه به مرور
برای جلوگیری از این بیماری موارد زیر را رعایت نمایید:
- برگهای گیاه را موقع آبیاری خیس نکنید.
- از خشک شدن آنها جلوگیری کنید.
- کود زیاد به گیاه ندهید.
3. حشرات موذی:
حشرات موذی از دیگر آفات گل میناست. معمولاً این گیاه دچار شته میشود و در صورت شته گرفتن باید گیاه را شستشو کنید. باید به جاهایی که دچار بیماری شده اسپری ضد حشره بزنید.
خواص دارویی و درمانی گل مینا:
- گل مینا جزو گیاهان دارویی بوده و خاصیت مدر، معرق، قابض داشته و بسیار مقویست. گل مینا طبعی خنک داشته و تمام قسمتهای گیاه به ویژه سرشاخه گلدار آن در طب قابل استفاده است.
- گل مینا در تسکین سردرهای میگرنی و پیشگیری از آن مؤثر است.
- دم کرده گل مینا رگهای مغز را آرام کرده و انقباض را از بین میبرد. طبق تحقیقات به عمل آمده 16هفته درمان با این گیاه میتواند حملات میگرنی را به سه بار در ماه کاهش دهد.
- برای التیام زخمها از عصاره برگهای له شده گل مینا استفادهکنید.
- خاصیت ادرار آور داشته و به درمان سنگ کلیه و دفع آب اضافی در نسوج بدن کمکمیکند.
- برگهای گل مینا خاصیت ملین داشته و برای درمان یبوست مفید است.
- این گیاه برای رفع بیماریهای رحمی و قولنج با علت و منشأ عصبی و درمان ضعف اعصاب و هیستری مفید است.
- خاصیت ضد تشنج و ضد عفونی کننده و ضد اسهال دارد.
- پماد گل مینا برای تسکین ناراحتیهای سندروم قاعدگی و رفع ترشحات مفید بوده و آرامبخش است.
- کمپرس جوشانده گل مینا در رفع خون مردگی مفید است. برای رهایی از گرفتگی عضلات و دردهای موضعی کمپرس داغ جوشانده گل مینا مفید است.
طرز مصرف گل مینا:
گیاه را صورت دم کرده و موضعی میتوان استفاده کرد. گلهای خشک گیاه را از عطاریها تهیهکرده و دم کنید. کمپرس داغ آن نیز استفاده میشود. این گیاه بصورت پماد و کپسول نیز وجود دارد.
مضرات استفاده از گل مینا:
- زنان باردار نباید از دمنوش گل مینا استفاده کنند. مصرف دم کرده گل مینا باعث بروز انقباضات رحمی میشود.
- افرادی که دردهای شکمی یا زخم معده و یا مشکلات کیسه صفرا دارند بهتر است از دم کرده گل مینا مصرف نکنند.
- کسانی که سابقه حساسیت به گیاهانی مانند جعفری یا بابونه دارند، باید در مصرف گیاه احتیاط کنند.
- این گیاه در عملهای جراحی ایجاد تداخل میکند و باید قبل از عمل از مصرف آن پرهیز نمود.
آیا نگهداری این گیاه رو انجام دادید و یا از خواص دارویی آن استفاده کردید؟ حتما در بخش دیدگاه ها تجربیات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
ارسال پاسخ