همه ما انتظار داریم بعد از شکستن تخممرغ با سفیده شفاف و زرده روشن مواجه شویم.
گاهی اوقات لکه خون در تخم مرغ میبینیم. در این مواقع، لکه خون در تخم مرغ واقعا آزارمان میدهد و ما را نسبت به خوردن چنین تخممرغی نگران میکند.
لکه خون به علت های زیر در روند شکلگیری تخم مرغ ایجاد میشوند؛
✳️ پاره شدن یک رگ خونی در سطح زرده
✳️ بریده شدن رگ خونی در دیواره لوله تخمبر
✳️ کمبود ویتامین A در رژیم غذایی مرغ؛ به طوری که ممکن است این تخم مرغها وجود کمی لکه را پیش از توزیع نشان دهند.
برخلاف باور رایج، این لکهها اصلا نشاندهنده آلودگی یا مشکلات دیگر در تخممرغ نیستند. درواقع، این تخممرغها از نظر ارزش تغذیهای هیچ تفاوتی با تخممرغهای دیگر ندارند.
تخم مرغهایی که حاوی یک یا دو نقطهی خونی در خود میباشند، خواه روی زرده (بخش زرد تخم مرغ) و یا روی آلبومین (قسمت سفید تخم مرغ) و به طور طبیعی دیدنشان موجب دلواپسی و هراس خواهد شد، کافی است لکه خون را با قاشق یا چاقو از تخممرغ جدا کنید و بقیه تخممرغ را به راحتی بپزید. شکستن تخممرغ در ظرف جداگانه پیش از مخلوط کردن آن با مواد غذایی دیگر، این امکان را برای شما فراهم میکند تا لکههای خون یا پوست تخممرغ را کاملا جدا کنید.
لکه های خونی در تخم مرغ چگونه به وجود میآیند؟
تخم مرغهایی که حاوی یک یا دو نقطهی خونی در خود میباشند، خواه روی زرده (بخش زرد تخم مرغ) و یا روی آلبومین (قسمت سفید تخم مرغ)، به طور طبیعی با دیدنشان موجب دلواپسی و هراس خواهد شد، کافی است لکه خون را با قاشق یا وسیله ای نوک تیز چاقو از تخممرغ جدا کنید و بقیه تخممرغ را به راحتی بپزید.
علت به وجود آمدن این لکههای خونی بدین گونه است که در مراحل ابتدایی شکل گیری تخم مرغ، تخم در حال رشد در میان کیسهای که حاوی شبکهای از عروق خونی است احاطه میشود. زمانی که زرده به تدریج بالغ میشود، از کیسهی زرده به نام خط شکاف یا استیگما جدا و آزاد میشود.
گاهی کیسهی زرده میتواند در طول این فرآیند پاره شده و گسستگی رگه ای خونی را موجب گردد که به درون زرده نشت کرده و حتی موجب شود بخش آلبومین تخم مرغ حاوی لکههای خونی گردد. این لکهها با مرور زمان روشن میشوند، در حالی که لکههای خونی تیره نشان دهندهی تازگی تخم مرغ میباشند.
علت دیگری که باعث می شود این اتفاق رخ میدهد، کمبود ویتامین A در رژیم غذایی مرغ بوده به طوری که این تخم مرغها وجود کمی لکه را پیش از توزیع نشان میدهند.
آیا وجود لکه خون در تخم مرغ خطرناک است؟
چنانچه این اتفاق به طور مرتب دیده شد، میتوان از تولید بیشتر تخم مرغ، توسط آن مرغهای خاص جلوگیری کرد به این دلیل که این وضعیت ژنتیکی بوده و در صورتی که جوجههای این مرغها را به این منظور بزرگ کرده که در آینده تخم بگذارند، این وضعیت مجدداً تکرار خواهد شد. نوع دیگر لکه که در این بازه قرار میگیرد، لکههای گوشتی نامیده میشوند. تخم مرغها یا قهوهای مایل به قرمز، سفید، برنزه و یا خاکستری میباشند.
بعضی افراد عقیده دارند که لکههای خون ممکن است بدان معنا باشند که تخم وارد مرحلهی جنینی شده و به دلیل تخم گذاری در اواسط این فرآیند، این مرحله متوقف شده است که البته به لحاظ علمی این مورد عنوان نشده است. همانطور که پیش از این اشاره شد، میتوانید این لکهها را به راحتی برداشته و تخم مرغ را مصرف کنید.
دیدگاه علما متفاوته
بعضی علما میگن نمیشه خورد
هر کسی به مرجع تقلید خودش رجوع کنه لطفا