چطور از پیچک استرالیایی نگهداری کنیم؟ میتونم بگم بکی از زیباتری گیاهان رونده با برگهای جذاب و دوست داشتی پیچک استرالیایی است که جزو گیاهان تصفیه کننده هوا میتونه قرار بگیره و از خانواده بزرگ پاپیتال به حساب میاد، شما میتونید اون رو به راحتی در خارج از خانه نگهداری کنید و به عنوان گیاه پوششی برای دیوار کاربرد داره ولی رشد اون به اندازه موچسب زیاد نیست که سالانه رشد خیلی زیادی داشته باشه و دیوار شما رو پوشش بده ولی خب یکی از گزینه های عالی برای بالکن به حساب میاد.
پیچک استرالیایی میتونه گزینه بسیار جذابی برای قفسه های کتاب و کنار پنجره باشه که شادابی رو به خانه شما هیده میده، دقت داشته باشید که این گیاه رو در معرض وسایل گرمایشی و سرمایشی قرار ندید چون دچار اسیب میشه همچنین در فصول سرد سال هیچ وقت مکانی با دمای خیلی بالا برا فراهم نکنید. این گیاه عاشق رطوبت هست ولی خب میتونه رطوبت معمول اتاق رو به خوبی تحمل بکنه بریم و بیشتر با پیچک استرالیایی آشنا بشیم.
معرفی پیچک استرالیایی
نام انگلیسی اون Australian Ivy هست که در محیط خونه رشد بهتری نسبت به بیرون خواهد داشت، این گیاه با رشد و رسیدن به سن بلوغ در اوایل تابستان شروع به گلدهی خواهد کرد و با شروع فصل سرد از اوایل پاییز گلها تبدیل به میوه و بذر خواهند شد. همانطور که گفتیم رشد اون به اندازه گیاه موچسب نیست و هر سال با فراهم شدن شرایط نگهداری خوب میتونه تا 40 سانتی متر رشد داشته باشه.
نام گیاه شناسی | Muehlenbeckia complexa |
نام های رایج | Australian ivy, Mattress vine, Wire vine |
گلدهی و رنگ گلها | در تابستان گلهایی به رنگ سبز مایل به سفید |
PH مناسب خاک | خاک کمی اسیدی |
نور مناسب | نور زیاد ولی فیلتر شده |
خیلی مراقب باشید چون این گیاه اگر در کنار وسایل گرمایشی و یا سرمایشی قرار بگیره دچار مشکل خواهد شد، پس جایی که بخاری و یا کولر دارید این گیاه رو قرار ندید. راستی به اشتباه در سایت های دیگه عکس این گیاه رو قرار دادند.
پیچک استرالیایی نماد چیست؟
یکی از نماد های مهم گل پیچک تولدی دوباره است، این گیاه هم همانند سایر گیاهان که دارای برگهای سبز هستند نماد شروع مجدد و دوباره است. این گیاه رو نماد طبعیت و ازدواج هم میدونند ولی خب تا حالا کسی رو دیدید که برای ازدواج از این گیاه استفاده کند؟ پس این مورد رو بذارید کنار
پیچک استرالیایی چه ویژگی های مثبتی دارد؟
همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم این گیاه جزو گیاهان تصفیه کننده هوا است و اگر در بالکن و یا حیاط کاشته بشه میتونه هوای تازه و اکسیژن خالص برای شما به همراه داشته باشه، البته در طب سنتی از برگهای اون به عنوان مکمل قوی استفاده میشه، در کنار همه این موارد قط دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید چون جزو گیاهان سمی هست.
آیا پیچک استرالیایی رو میشه در گلدان کاشت؟
از آن جایی که ریشه های گیاه پیچک خیلی بلند نمی شود، این گیاه را در یک گلدان پهن و کم عمق و دارای سوراخ های زهکشی به منظور خروج آب اضافی خاک بکارید. به همین خاطر بهتون گتم که میتونیه گزینه خوبی برای بالکن و داخل خانه باشه، ار داخل خانه احساس کردید که گیاه خیلی زیاد بزرگ شده و شاخه و برگ اون بزرگ شده میتونید ازش قلمه بگیرید و تکثیر کنید.
شرایط درست نگهداری پیچ استرالیایی
یکی از گیاهانی است که نگهداری فوق العاده ساده ای دارد و شما با فراهم کردن نور خوب و فیلتر شده، آبیاری به موقع، تامین رطوبت مورد نظر گیاه میتونه رشد خوبی داشته بهتره برای این گیاه از گلدان سفالی استفاده کنید چون این گونه گلدان ها، رطوبت را سریعا از خاک خارج می کنند. اگر نور محل نگهداری کم هست میتونید از نور رشد استفاده کنید. بریم و نیازهای این گیاه رو با هم بررسی کنیم.
پیچک استرالیایی چقدر نور نیاز داره؟
این گیاه به محلی با نور زیاد ولی فیلتر شده نیاز دارد، تاکید میکنم حتما باید نور فیلتر شده باشه وگرنه گیاه شما دچار آفتاب سوختگی خواهد شد. در زمستان میتونید پشت پنجره ای که پرده نداره قرار بدید ولی تابستان شدت نور مخصوصا زمان ظهر خیلی بالا هست. اگر گیاه رو در بالکن نگهداری میکنید حتما جایی رو براش انتخاب کنید که هنگام ظهر در سایه باشه، راستی اگر از ابتدای بهار در بالکن قرا بدید چون گیاه به مرور در معرض افتاب هست میتونه به راحتی این شرایط رو تحمل بکنه
در کل پیچک استرالیایی روزانه حداقل 6 الی 8 ساعت نور خوب نیاز داره که اگر میزان نور دریافتی کم باشد رشد گیاه کم شده و فاصله برگها بیشتر خواهد شد. اگر داخل خانه از اون نگهداری میکنید و نور کافی ندارید براش از نور رشد استفاده کنید.
چقدر و چطور پیچک استرالیایی را آبیاری کنیم؟
گیاهانی که در گلدان کاشته میشوند به آبیاری زیاد بسایر حساس هستند، این گیاه خاک مرطوب رو دوست داره ولی به هیچ وجه نمیتونه خاکی که غرقاب شده رو تحمل بکنه چون آبیاری خیلی زیاد و یا جمع شدن آب در زیر گلدان باعث پوسیدگی ریشه خواهد شد، اگر زرد شدن پی در پی برگها رو مشاهده کردید اولین کار شما چک کردن میزان آبیاری یا زهکشی گلدان است. ولی این گیاه خاک کاملا خشک رو دوست نداره، اگر در گلدان گیاه رو کاشتید حتما قبل از آبیاری خاک رو چک کنید که تا عمق 2 الی 3 سانتی متری خشک شده باشه و بعد اقدام به آبیاری کنید.
اگر دوست دارید که برگهای گیاه به رنگ قرمز در پاییز در بیاد باید رطوبت خوبی براش فراهم کنید.
بهترین دما برای پیچک استرالیایی چقدر است؟
دمای مناسب برای پیچک استرالیایی 18 الی 21 درجه سانتی گراد است، در کل هوای معتدل رو دوست داره و با بالا رفتن دما باید میزان آبیاری و رطوبت نیز افزایش پدا کند، توجه کنید که این گیاه رو در مکانی که باد شدید وجود داره نکارید چون مانع رشد گیاه خواهد شد. میتونه سرمای زمستان رو تحمل بکنه ولی اگر در مناطق سردسیر زندگی میکنید سعی کنید گیاه ر با پلاستیک شفاف کاور کنید.
از گرمای خیلی زیاد رششد گیاه شما میتونه متوقف بشه پس اگر رشد گیاه کم شد یا نیاز به تغذیه داره، یا نور و دما شدید هست و یا گلدان گیاه کوچک شده و نیاز به تعویض دارد. اگر در داخل خانه نگهداری میکنید و رطوبت خوب برشا فراهم میکنید سعی کنید که هر روز 1 ساعت پنجره رو باز کنید تا تهویه محل نگهداری گیاه بالاتر بره
بهترین خاک برای کاشت و نگهداری پیچک استرالیایی چیست؟
اگر در داخل باغچه قصد کاشت این گیاه رو دارید نیاز نیست ترکیب خاصی برای اون استفاده کنید، فقط کافیه به خاک کمی کود حیوانی پوسیده اضافه کنید، برای کاشت در گلدان حتما باید از خاک با زهکشی بالا و غنی استفاده کنید. بهتره اگر تجربه ترکیب خاک در خانه رو ندارید از خاک های اماده که در اون از کوکوپیت و پیت ماس وجود داره استفاده کنید.
در غیر این صورت میتونید از ترکیب کوکوپیت + پرلیت + پیت ماس و کمی خاک باغچه یک ترکیب عالی برای گیاه خود استفاده کنید، برای کف گلدان هم سعی کنی از سنگ ریزه استفاده کنید تا زهکشی بالا تر بره
رطوبت مورد نیاز پیچک استرالیایی
پیچک استرالیایی میتونه رطوبت معمول اتاق رو تحمل بکنه ولی حداقل رطوبت مورد نیاز اون 50 درصد است که هرچقدر میزان رطوبت بیشتر بشه، رشد گیاه شما هم بهتر خواهد بود، البته توجه داشته باشید که در تابستان و با گرم شدن هوا باید میزان رطوبت هم افزایش پیدا کند. برای تامین رطوبت میتونید از روش های مختلف غبارپاشی، ساخت جزیره برای گلدان و دستگاه بخور سرد استفاده کنید، اگر گیاه رو در بیرن از خانه نگهداری میکنید عصر یا صبح زود روی برگها آب بپاشید.
چقدر و چطور پیچک استرالیایی کوددهی کنیم؟
این گیاه نیاز چندانی به کوددهی ندارد و میتونه با خاک غنی رشد خیلی خوبی داشته باشه، مخصوصا اگر گیاه رو در باغچه کاشته باشید مقداری بهش کود حیوانی پوسیده اضافه کنید. ولی اگر در گلدان گیاه رو کاشته باشید بهتره با استفاده از کودهایی که مقدار نیتروژن بالایی دارند هر ماه یکبار در فصل رشد که از ابتدای بهار تا انتهای تابستان گیاه رو تغذیه کنید. برای تغذیه کود رو در آب حل کنید و به شکل آبیاری به گیاه بدید. مراقب باشید که زمان کوددهی محلول آب و کود روی برگهای گیاه نریزه چون باعث سوختگی برگ خواهد شد.
آیا پیچک استرالیایی نیاز به هرس کردن دارد؟
اگر گیاه رو در گلدان کاشته و داخل خانه قرار داشته باشد برای کنترل رشد گیاه حتما برگهای اضافی و قدیمی رو هرس کنید و سعی کنید به گیاه یک شکل زیبا بدید ولی در غیر این صورت هرس چندانی نیاز نداره و میتونید با حذف شاخه و برگهای قدیمی و خشک شده گیاه رو هرس کنید.
پیچک استرالیایی نیاز به تعویض گلدان دارد؟
این گیاه نیاز چندانی به تعویض گلدان ندارد ولی هر وقت مشاهده کردید که خاک گلدان کم شده بهش خاک سبک اضافه کنید، بخاطر رشد کم گیاه هر 2 الی 3 سال یکبار میتونید عمل تعویض گلدان رو به شرط توقف رشد یا خارج شدن ریشه ها از کف گلدان انجام بدید.
آیا پیچک استرالیایی سمی است؟
در برخی منابع آمده است که خطر چندانی برای کودکان و حیوانات خانگی ندارد ولی باید بدانید که از خانواده پاپیتال ها هست و میشه گفت کمی سمی است پس مراقب باشید.
مشکلات و بیماری رایج پیچک استرالیایی
آفت هایی که خیلی به این گیاه حمله میکنند عبارتند از تخم عنکبوت، شپشک آرد آلود ، کنه عنکبوتی که برای رفع مشکل باید از حشره کش و یا صابون های آفت کش استفاده کنید. در کنار این آفت های باکتری زانتوموناس که نوع باکتری است که برگ ها رو تحت تاثیر قرار میده و قارچ ریزوکتونیا که بیشتر ریشه گیاه رو تحت تاثی قرار میده این گیاه رو مورد حمله و بیماری قرار میده.
اگر روی برگهای گیاه حفرات و لکه های قهوه ای و مشکی دیدید یعنی گیاهتون دچار باکتری شده و اگر باکتری خیلی پیشرفت کنه باعث پیچ خوردن و برگ و ساقه گیاه خواهد شد. یک راه حل خانگی برای از بین بردن باکتری زانتوموناس استفاده از محلول آب و سرکه هست. برای ترکیب میتونید در یک لیتر آب مقدار یک قاشق غذاخوری سرکه اضافه کرده و بعد روی برگها اسپری کنید.
اگر آبیاری زیاد باشه و یا گلدان زهکشی خوبی نداشته باشه بیماری قارچی به ریشه و ساقه گیاه حمله خواهد کرد، که به مرور باعث زرد و پژمرده شدن برگها خواهد شد. در این حالت از قارچ کش هایی مثل کاربندازیم و بنمومیل استفاده کنید.
پیچک استرالیایی در طب سنتی کاربرد دارد؟
در طب سنتی از برگهای این گیاه استفاده های فراوان میشود. برگها خیلی به ندرت به صورت مستقیم استفاده میشود بلکه عصاره برگها را گرفته و به عنوان یک دارای مکمل استفاده میشود. شما میتونید به شکل دمنوش، چای یا تنتور از اون استفاده کنید ولی مراقب باشید که در مصرف این دارو زیاده روی نکنید. برای التهاب بدن ، نقرس و روماتیسم هم کاربرد دارد.
از ویژگی های بارز برگهای پیچک استرالیایی میتوان به آنتی اکسیدان قوی اشاره کرد. در ساخت انواع صابون ها و پلی یین کاربرد دارد.
ارسال پاسخ