شیرینی

11 تا از بهترین شیرینی های عید به همراه دستور تهیه + عکس

انواع شیرینی عید خانگی
انواع شیرینی عید خانگی

بهترین شیرینی های عید : زمانی که به عید نوروز و یا سایر جشن ها نزدیک میشیم خانم ها به فکر درست کردن شیرینی توی خونه میوفتن که میتونه سلیقه و هنر خودشون رو به رخ مهمان ها بکشه، میخوام بهتون 11 نوع از بهترین شیرین های عید که میتونید توی خونه با کمی هنر درست کنید به همراه رسپی ها بهتون معرفی کنم پس با من همراه باشید تا کاری کنیم کارستون.

راستی خیلی از شیرینی ها رو میتویند به همراه ویدیو آموزشی در سایت گل من و تو مطالعه کنید.

1- شیرینی کشمشی نوستالژی

شیرینی کشمشی یکی از قدیمی ترین و نوستالژی ترین شیرینی های عید به حساب میاد و درست کردنش واقعا کار سختی نیست. مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی اصولا تو همه خونه ها پیدا میشه پس برای امتحان هم که شده درست کنید و با سلیقه بی نظیرتون تزیین کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی

قند 400 گرم
آرد 300 گرم
روغن جامد 200 گرم
تخم مرغ 3 عدد
کشمش 100 گرم
وانیل به مقدارکم

طرز تهیه شیرینی کشمشی

طرز تهیه شیرینی کشمشی مخصوص عید: پودر قند (یا پودر شکر) و روغن را مخلوط نموده و هم میزنیم تا سفید شود . سپس تخم مرغ ها را شکسته زرده و سفیده را جدا میکنیم. زرده تخم مرغ ها را با وانیل هم زده میزنیم.

حالا سفیده ها را با هم زن زده تا کاملا سفید و پفکی شود و سپس تمامی مواد را خوب با هم مخلوط کرده ودرپایان ، آرد و کشمش را اضافه می کنیم. یک سینی با کاغذ روغنی آماده نموده ، مواد را در قیف ریخته ، بر روی کاغذ قرار می دهیم و در فری که قبلاً با حرارت 180 – 200 درجه گرم شده ، به مدت 5 دقیقه قرار میدهیم.

انواع شیرینی عید، کشمشی
انواع شیرینی عید، کشمشی

نکته: نکته ی مهمی که وجود دارد این است که چون شیرینی درحین پخت ، پف می کند خمیرها را باید با فاصله روی سینی قرار دهیم و دیگر اینکه درجه حرارت فر نباید خیلی بالا باشد. درصورتی که حس کردید رنگ شیرینی به طلایی میزند از فر خارج کرده و پس از سرد شدن در ظرف دربسته ای نگهداری کنید.

2 – شیرینی عید؛ شیرینی مشهدی

این شیرینی از دو لایه تشکیل شده است که با استفاده از مارمالا به هم متصل میشن، شما میتوانید از انواع مارماد میوه ای برای این شیرینی استفاده کنید که بسیار خوشمزه و پر طرفدار هست راستی به این شرینی شیرینی آلمانی هم میگن

مواد لازم برای درست کردن این شرینی
  • کره یا روغن جامد 100 گرم
  • پودر قند نصف پیمانه
  • وانیل 1/2 قاشق چایخوری
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • شهد یا عسل 1 قاشق مربا خوری
  • شیر یا آب ولرم یک قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو 1 قاشق غذا خوری
  • آرد 1 و نیم پیمانه
  • مواد لازم برای تزیین شیرینی مشهدی
  • شکلات شیری و کاکائویی ذوب شده برای تزیین
  • مارمالاد و ژله مغزی به میزان لازم
  • پودر پسته به میزان دلخواه
  • پودر نارگیل به میزان دلخواه
طرز تهیه شیرینی مشهدی

کره یا روغن جامد نرم شده را همراه پودر قند و‌ وانیل هم زده تا کرمی شود. زرده تخم‌مرغ را اضافه کرده و هم میزنیم. یک قاشق عسل به همراه آب یا شیر به‌مواد اضافه میکنیم. پودر کاکائو را اضافه کرده و هم میزنیم تا مواد به صورت خمیر شود.
خمیر را نباید ورز دهید چون به روغن میفتد و برای این شیرینی مناسب نیست. خمیر اماده شده را به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت دهید. بعد از نیم ساعت خمیر را روی سطح کار پخش کرده به ضخامت نیم سانت سپس با قالب های مختلف روی خمیر قالب میزنیم.
کف سینی را روغن یا کاغذ روغنی انداخته و شیرینی ها را با فاصله قرار میدهیم. وسط شیرینی ها را هم با قالب کوچکتر یا سر ماسوله خالی می کنیم. شیرینی ها را در دمای 180 درجه به مدت 10 دقیقه پخت میکنیم. پس از سرد شدن شکلات شیری را روی شیرینی ها ریخته و تزیین میکنیم.

شیرینی مشهدی

3- طرز تهیه شیرینی زبان

برای تهیه این شیرینی خوشمزه و بی نظیر نیاز به خمیر هزارلا داریم که میتونید از این لینک طرز تهیه خمیر هزارلا رو یاد بگیرید.

مواد لازم برای خمیر هزار لایه

آرد سفید قنادی ۴۲۰ گرم(معادل ۳و۱/۳پیمانه سرصاف)
کره ۵۰ گرم
نمک ۱/۲قاشق چای خوری
آب یخ ۱پیمانه+۱قاشق غذاخوری

مواد لازم برای وسط خمیر:

کره رنده شده ۴۰۰گرم(قبل از استفاده درفریزر نگهداری شود)
آرد ۶۵ گرم (معادل۱/۲پیمانه)
نمک ۱/۲قاشق چای خوری
آبلیمو ۴قاشق چای خوری

پس از آماده سازی خمیر هزارلا میریم سراغ تهیه مواد میانی خمیر

برای تهیه مواد وسط خمیر:

کره رنده شده رو از فریزر بیرون بیارید و داخل یک کاسه سرد بریزید. نمک + آبلیمو رو افزوده و با دست مقداری کره رو ورزمیدیم تا منسجم شه سپس آرد سرد رو اضافه و ورز بدید تا کاملا مخلوط شن(این مرحله رو سریع کار کنید). روی سطح کاررو آرد پاشی کرده و کره رو روی آرد قرار بدید، روی کره آرد بپاشید و با نوک انگشتان شروع به منسجم کردن کره کنید.

کره رو بشکل یک مربع در بیارید و اونو داخل پلاستیک قرار بدید و داخل یخچال بزارید بمدت ۲۰دقیقه.

طرز تهیه شیرینی زبان

بعد از۳۰دقیقه خمیر هزارلا رو از یخچال بیرون بیارید روی سطح کار آرد بپاشید و شروع به باز کردن خمیر کنید سعی کنید خمیر و بصورت بعلاوه (+) باز کنید.

بعد از اینکه خمیرو باز کردید کره رو از یخچال خارج کنید و وسط این خمیر قرار بدید و بعد از اینکه لایه های خمیرو روی کره برگردوندید با استفاده از وردنه ابتدا حرکات ضربه ای روی خمیر بزنید تا خمیریکم بازشه و سپس وردنه بکشید و بازکنید.

بعداز باز کردن خمیر آردهای اضافه رو پاک کنید سمت چپ و راست خمیرو تا بزنید ورویز هم برگردونید اونو به یک سینی آردپاشی شده منتقل کنید و پلاستیک بکشید ،حالا بزارید یخچال بمدت ۲۰دقیقه.دوستان وردنه کشی و تازدن خمیر هزارلا رو باید هر ۲۰دقیقه یکبار بمدت ۴بار انجام بدید یعنی بعد از گذشت ۲۰دقیقه دوباره خمیرو از یخچال دربیارید و با حرکات ضربه ای بازکنید و دوباره تا کنید و دوباره بمدت ۲۰دقیقه تویخچال بزارید این عمل ۴بارتکرار میشه.

حالا با کاتر خمیرو به ضخامت ۵ الی ۷ میل کاتر زدم و داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختید کنار هم بچینید.

حالا  2 قاشق غذاخوری عسل رو با یک قاشق غذاخوری آب داغ و یک قاشق چای خوری زعفران دم کرده و۱ قاشق گلاب مخلوط کرده و روی شیرنی ها میمالیم و سپس بایک چاقوی تیز یک شکاف وسط خمیر ایجاد کنید و روشون کمی شکر و کنجد بپاشید و داخل فر از قبل گرم شده بادمای ۲۰۰درجه سانتی گراد بمدت ۷دقیقه تاوقتی پف کنه بزارید وبعد دما رو به ۱۸۰درجه کاهش داده و۲۰دقیقه بزارید بمونه تا روشون طلایی شه.و ازفر که خارج کردید کمی که خنک شدن دوباره بافرچه رومال بزنید ونوش جان کنید.

طرز تهیه شیرینی زبان
طرز تهیه شیرینی زبان

4- شیرینی عید : قطاب خانگی

قطاب (Qottab) یکی از شیرینی‌های سنتی ایران و مخصوص استان زیبای یزد هست طرفداران بسیاری زیادی دارد.

مواد لازم:
  • شیر : 1پیمانه
  • بیکینگ پودر: 1 قاشق چای خوری
  • آرد : به مقداری لازم
  • روغن جامد : 1 پیمانه
طرز تهیه قطاب خانگی:

برای تهیه قطاب خانگی حتما باید روغن را یا همزن زده تا پوک و سبک شود سپس یک پیمانه شیر را به روغن سبک اضافه کرده و هم می زنیم. حالا مواد خشک ( آرد و هل و پیکینگ پودر ) را با هم مخلوط کرده چندین بار الک کرده و به مواد اضافه میکنیم. با لیسک مواد را هم زده تا حالت چسبندگی از بین برود ولی نباید خمیر سفت شود. حالا خمیر آماده شده را داخل نایلون قرار داده و مدت ۱۵ دقیقه در محیط بیرون و ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید.

در این فاصله مواد میانی قطاب یعنی پودر بادام ، پودر گردو ، پودر شکر و هل را مخلط میکنیم. پس از گذشت نیم ساعت خمیر را روی سینی پهن کرده و قالب بزنید و مواد میانی را داخل خمیر گذاشته و 2 سر آن را به هم وصل کرده و داخل روغن داغ سرخ نمایید. برای تزیین قطاب نیز میتوان از همان مواد میانی استفاده کنید.

طرز تهیه قطاب یزدی خانگی
طرز تهیه قطاب یزدی خانگی

5 – طرز تهیه شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی یکی از سنتی ترین شیرینی های استان قزوین می باشد که طرفداران بسیار زیادی دارد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی :
  • پودر قند بسیار نرم 500 گرم
  • پودر نخودچی الک شده 500 گرم
  • روغن جامد 300 گرم
  • پودر پسته برای تزیین به میزان لازم
  • هل و وانیل به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی نان نخودچی

برای تهیه این شیرینی خوشمزه شما باید پودر نخودچی و پودر قند بسیار نرمی را تهیه کنید.

ابتدا پودر قند را با روغن خوب مخلوط کرده و با همزن برقی نی زنیم. سپس هل و وانیل را به آنها اضافه کرده و آرام آرام آرد نخودچی را بیافزایید. اگر احساس کردید مواد شما روغن زیادی دارد کمی آرد نخودچی به مواد اضافه کنید و اگر مواد شما خشک بود کمی روغن اضافه کنید تا خمیر خوبی اماده کنید. پس از ورز دادن حسابی خمیر ان را روی صفحه کار پهن کرده و با وردنه صاف کنید

قطر خمیر پهن شده باید یک سانتی متر باشد. حال با قالب های زیبا خمیر را قالب زده و در سینی فر قرار دهید. سینی فر را در طبقه وسط قرار داده و با حرارت 375 درجه ی فارینهایت به مدت 15 الی 21 دقیقه قرار دهید و پس از پخته شدن بگذارید کاملا سرد شود. حالا وقتشه که در ظرف مورد نظرتون قرار بدین و از خوردنش لذت ببرید.

حتما مطالعه کنید
طرز تهیه شیرینی زبان به همراه خمیر هزار لایه
شیرینی نخودچی
شیرینی نخودچی

6- شیرینی لطیفه

یکی دیگر از شیرینی عید که طرفداران زیادی داره لطیفه هست، اگر دوست دارید یک شیرینی لطیفه بازاری خوشمزه برای عید درست کنید حتما این آموزش رو ببینید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی لطیفه

آرد: 3/4لیوان
نشاسته ذرت : ۳ قاشق غذا خوری سرخالی
شکر:۳/۴ لیوان
تخم مرغ: 3 عدد
بکینگ پودر: 1/2 قاشق چای خوری
وانیل: 1/4 قاشق چای خوری
نمک :1 پنس
پودر قند به میزان لازم
پودر پسته برای تزیین
خامه فرم گرفته به میزان لازم
برای تهیه این شیرینی خوشمزه به این لینک مراجعه کنید.

طرز تهیه شیرینی لطیفه

ارد ، نشاسته ذرت ، نمک و بکینگ پودر را سه بار از الک رد میکنیم. زرده و سفیده را جدا کرده و سفیده را هم زده تا کاملا فرم گرفته و در یخچال قرار دهید.

زرده را با شکر و وانیل حداقل ۵ دقیقه بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. سفیده را از یخچال خارج کنید و زرده را به آن اضافه کنید و با لیسک به آرامی فولد کنید تا پف سفیده نخوابد

سپس مواد خشک الک شده را اضافه کنید و با لیسک فولد کنید. مواد را داخل قیف با سر ماسوره ساده ریخته سینی فر را چرب و کاغذ روغنی بیاندازید و به اندازه ای که تو تصویر میبینید با فاصله چند سانتی دایره های یکسان بزنید.

روی تمام دایره ها مقداری پودرقند الک کنید و سینی را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ بزارید (من ۱۸۰ درجه با فن گذاشتم ) برای حدود 10 دقیقه، دقت کنید که شیرینی اصلا تغییر رنگ ندهد وقتی پف کرد و احساس کردید یکم داره زیرش طلایی میشه کافیه.

بعد از پخت و خنک شدن با ماسوره شکوفه یکی از شیرینیها رو خامه زده و شیرینی دیگر را روش قرار دهید و داخل کپسول کاغذی بزارید و با پودر پسته تزیین کنید فوق العاده پوک ، سبک و خوشمزه تر از لطیفه بازاریه حتما امتحان کنید.

شیرینی لطیفه
شیرینی لطیفه

7- طرز تهیه شکلات‌ های قلبی خوشمزه

این شکلات‌ های قلبی خوشمزه را به  اسانی میتوانید با مواد بسیار ساده و در دسترس تهیه کنید و برای عید از میهمان‌ ها پذیرایی کنید و لذت ببرید.

مواد لازم

شکلات سفید: 200 گرم
بیسکویت «پودرشده»: 300 گرم
پسته «برشته شده و پودر شده»: 100 گرم
عسل: یک قاشق سوپ خوری
گلاب: 2 قاشق چای خوری
مربای زردآلو: 3 قاشق سوپ خوری
خامه صبحانه: 3 قاشق سوپ خوری
شکلات سیاه «آب شده»: 100 گرم
شکلات سیاه «آب شده اضافه»: 150 گرم
خرده بیسکوییت: 100 گرم

طرز تهیه شکلات قلبی :

شکلات سفید ذوب شده، بیسکویت پودر شده، پسته، عسل، گلاب، مربای زردآلو، خامه صبحانه و شکلات سیاه آب شده را مخلوط کنید تا یکدست شده به صورت خمیر نرمی درآید. سپس داخل قالب 20×20 سانتیمتری را که چرب کرده و با کاغذ پوشش داده اید ریخته و صاف کنید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید.

پس از گذشت دودساعت قالب را از یخچال خارج کرده و مواد را به شکل دلخواه برش بزنید. مواد را دوباره در یخچال قرار دهید. شکلات آب شده را در داخل بیسکوییت خورد شده ریخته و شیرینی های برش داده را در مواد اماده شده بغلطانید و روی توری قرار دهید تا شکلات اضافه آن بریزد. این شیرینی شکلاتی خوشمزه را باید در جای خنک نگهداری کنید.

8- طرز تهیه کوکی نوتلا؛ شیرینی با عطر و طعم فوق العاده

مواد لازم:

کره: 100 گرم
شکر: 150 گرم
آرد: 250 گرم
جوش شیرین: یک قاشق چای خوری
نوتلا: 100 گرم
شکلات چیپسی: یک پیمانه
تخم مرغ: 2 شماره
وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری

طرز تهیه

بعد از اماده سازی مورد لازم فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. حالا کره ، وانیل ، شکر را با همزن برقی می زنیم تا کاملا کرمی رنگ شده و شکر حل شود. حالا وقت اضافه کردن تخم مرغ هاست. یکی یکی اضافه کرده و همزدن را ادامه میدهیم تا موادی یکدست و صاف داشته باشیم.

سپس آرد و جوش شیرین را مخلوط کرده و دو بار از صافی رد میکنیم ودر دو مرحله به مواد کره ای اضافه میکنیم و با لیسک در یک جهت هم میزنیم. حالا به قسمت خوشمزه ماجرا یعنی اضافه کردن شکلات چیپسی میرسیم. از مواد اماده شده اندازه یک گردو برداشته و صاف کنید و وسط مواد را با نوتلا پر کنید.

حالا ان را جمع کرده و به صورت گرد در بیاورید و داخل سینی که کف ان را چرب کرده اید قرار دهید فقط یادتان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌باشد کوکی ها را با فاصله حداقل 3 سانتی متر قرار دهید. بعد از گذشت 12 ساعت کوکی های شما اماده است. حالا از فر خارج کرده و بعد از 5 دقیقه از سینی جدا کنید و بعد از خنک شدن کامل داخل ظرف بچینید. این کوکی را می توانید برای مدت طولانی داخل ظروف شیشه ای دردار در دمای محیط نگه‌داری کنید.

شیرینی های عید ، کوکی نوتلا
شیرینی های عید ، کوکی نوتلا

9- طرز تهیه شیرینی گردویی:

شیرینی گردویی جزو خوشمزه ترین شیرینی های پذیرایی می باشد که به دلیل استفاده زیاد از گردو در مواد به شیرینی گردویی معروف می باشد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی گردویی

کره ۸۰ گرم
پودر قند ۱۲۰ گرم
آرد برنج ۱۰۰ گرم
مغز گردو برای تزیین
زرده تخم مرغ ۱ عدد
پودر مغز گردو ۱۲۰ گرم
دارچین نصف قاشق مرباخوری

طرز تهیه شیرینی گردویی

ابتدا فر را روشن کرده در دمای 175 درجه سانتیگراد قرار میدهیم. کره ای که از قبل در دمای محیط قرار داده ایم را در کاسه قرار می دهیم و پودر قند را اضافه میکنیم و با همزن می زنیم تا یکدست و کرمی شود. زرده تخم مرغ را اضافه کرده و مواد را مخلوط میکنیم و دارچین را به مواد اضافه میکنیم اگر جزو کسانی هستید که مزه دارچین را دوست ندارید میتوانید وانیل اضافه کنید. حالا نوبت اضافه کردن پودر گردو می باشد. مواد را کامل مخلوط کرده و آرد برنج را اضافه می کنیم و با لیسک هم میزنیم تا کاملا مواد به خورد هم بروند.

سینی فر را چرب کرده و یا از کاغذ روغنی استفاده میکنیم. از مواد اماده شده به اندازه گردو برداشته و با دست به ان شکل داده و در سینی قرار می دهیم. این کار را تا زمان تمام شدن مواد انجام میدهیم فقط یادتان باشد با فاصله در سینی بچینید. رو مواد را با گروهای درشت تزیین کرده و در فر قرار میدهیم. به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه شیرینی ها اماده می باشند.

انواع شیرینی عید ، گردویی
انواع شیرینی عید ، گردویی

10- طرز تهیه قرابیه شکلاتی

مواد لازم:

کره: 200 گرم

پودر قند: یک پیمانه

روغن مایع: 3 قاشق سوپ خوری

نشاسته ذرت: یک چهارم پیمانه

وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری

تخم مرغ: یک عدد

شکلات چیپسی سفید یا کره ای: یک دوم پیمانه

فندق «خرد شده»: یک دوم پیمانه

آرد: حدود 400 گرم

پودر کاکائو: 30 گرم

طرز تهیه قرابیه شکلاتی برای نوروز

کره و پودر قند را با همزن زده تا کرمی شود.  تخم مرغ و روغن مایع و وانیل را اضافه کرده و هم میزنیم. آرد ، ‌‌‌‌‌‌‌پودر کاکائو و نشاسته ذرت را مخلوط کرده و به ارام ارام به مواد اضافه کرده و هم میزنیم. شکلات چیپسی و فندق خرد شده را نیز به مواد اضافه می کنیم. به اندازه گردو از مواد برداشته و در سینی فر قرار میدهیم. فقط با فاصله شیرینی ها را بچینید.

این شیرینی به استراحت ۲۰ دقیقه ای در یچخال نیاز دارد. سپس سینی را در فر که از قبل با دمای 180 درجه به مدت نیم ساعت گرم کرده ایم قرار میدهیم.

11- طرز تهیه شیرینی مارمالادی

مواد لازم:

  • کره نرم: 130 گرم
  • پودر قند: 60 گرم
  • تخم مرغ: یک شماره
  • پودر فندق: 20 گرم
  • آرد: 250 گرم
  • وانیل: یک هشتم قاشق چای خوری
  • مارمالاد توت فرنگی: به مقدار لازم
نحوه درست کردن شیرینی مارمالی برای عید

کره نرم شده و پودر قند را با همزن زده تا کرمی شود. تخم مرغ و وانیل را به مواد اضافه کرده و هم زدن را ادامه میدهیم. پودر فندق را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مواد به خورد هم بروند. آرد را الک کرده و به مواد اضافه میکنیم و با لیسک در یک جهت مخلوط میکنیم تا مواد به صورت خمیر نچسبی به دست آید. حالا مواد اماده را یک الی دو ساعت در یخچال قرار میدهیم.

بعد از دو ساعت خمیر را روی سطح کار با وردنه صاف کرده و با کاتر برش میدهیم. شیرینی ها را در فر از پیش گرم شده در درجه حرارت 180 درجه و به مدت 75 دقیقه. میپذیم. پس از پخت شیرینی ها دو عدد از آن ها زا با مارمالاد توت فرنگی به هم میچسبانیم.

در این مطلب به معرفی انواع شیرینی عید خانگی که میتویند خیلی راحت در خانه درست کنید رو گفتیم، حتما نظر و تجربه شخصی خودتون رو با ما در بخش دیدگاه ها در میان بگذارید.

مطالب مرتبط :

طرز تهیه شیرینی مغزدار مجلسی برای عید

طرز تهیه شیرینی شکر پاره خانگی

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی ترد 

۱ دیدگاه

ارسال پاسخ