سلام به دوستان عزیز گل من و تو
امروز میخوایم در مورد جابجایی گل های آپارتمانی به داخل منزل در فصل سرما نکاتی مهمی رو بگیم چون از الان باید به فکر گل های آپارتمانی تون باشید. خیلی از عزیزان گل های خودشون رو در تراس یا بیرون خونه نگهداری می کنند تا نور بیشتری به گل ها تابیده بشه ولی وقتی دما تقریبا به 15 درجه سانتیگراد برسه بهترین موقع برای جابجایی گل ها و گیاهان زیباتون هست تا از سرمای بیرون آسیب نبینند.
خیلی از گل هایی که در حیاط یا بالکن خونه نگهداری می کنید با رسیدن سرما ممکنه پژمرده و حتی خشک بشند در این جا لازمه تا گل و گیاهان به داخل خانه و یا یک محیط گرمتر انتقال داده بشن تا بتونند به ادامه حیات خود بپردازند.
در نگاه اول انتقال گل ها به داخل ساختمان یک کار ساده و راحتی به نظر می رسه ولی هارولد تیلور که یک باغبان حرفه ایه می گه:«نگهداری از گلها و گیاهان در یک فضای باز تابستان و با فضای معمولا بسته روزهای سرد سال بسیار تفاوت دارد.» پس در ادامه به نکاتی که برای نگهداری گل ها و گیاهات آپارتمانی در فصل سرد سال لازم هست اشاره می کنم. امیدوارم که استفاده کافی رو ببرید.
بهترین زمانی که در فصل سرما باید گل ها رو جابه جا کنید
از آنجایی که در ایران عزیز ما میزان کاهش دما در سراسر کشور مختلف هست پس نمی توان روز خاصی رو مشخص کرد همانطور که در بالا اشاره شد بهترین زمان برای انتقال گیاهان زمانی هست که دمای هوا به زیر 15 درجه سانتیگراد برسه.
انتقال گیاهانتان را اولویت بندی کنید.
قبل از اینکه گیاهان را جابهجا کنید، باید اولویت بندی کنید تا اول کدام گیاه را وارد منزل کنید. باید دقت کنید که بعد از جابجایی گیاه حتما میزان نور و رطوبت مورد نیاز گیاه را تامین نمایید. برخی گیاهان ممکن است درون فضای بسته بیماری های قارچی بگیرند قبل از انتقال گل ها حتما به این نکته دقت کنید. اولویت انتقال گیاهان با آنهایی است که از سلامت بیشتری برخوردار هستند. اگر میبینید برخی از گیاهانتان بیش از اندازه رشد کردهاند، بهترین زمان برای جدا کردن قسمتهایی از گیاه به یک گلدان جدید است. تیلور توصیه میکند که خاک گلدانهای جدیدتان حتما غنی از خاکهای مقوی برای گیاه جدیدتان باشد. این گلدانها باید داری سوراخهای زهکشی باشند تا از تجمع آب درون گلدان که بعضا در روزهای سرد، باعث پوسیده شدن ریشهها میشود جلوگیری کند. در ضمن حتما برای زیر گلدانهایتان ظرف پلاستیکی قرار دهید تا محیط داخلی خانهتان پس از آبیاری گلها و گیاهان خیس نشود.
گیاهان را برای جابهجایی آماده کنید
محیطی را که قرار است گلدان ها در آنجا قرار بگیرند مناسب سازی کنید. گیاهانتان را از نظر قارچی و علف های هرز حتما بررسی کنید همچنین خاک گلدان را قبل از انتقال کاملا بررسی کنید تا مورچه، حلزون و یا کرم های خاکی وارد محیط خانه نشود. در ضمن خاک گلدان را نیز خوب نگاه کنید، اگر از حاصلخیزی خوبی برخوردار نباشد، سعی کنید با احتیاط تمام خاکش را عوض کنید. سعی کنید مقداری سفید کننده ضعیف را پس از شستن گلدانها به کمک یک تکه پارچه به حاشیه گلدانها بمالید، تا جرم رویشان برطرف شود. دقت کنید که به هیچ عنوان حتی قطرهای از سفید کننده داخل گلدان نرود. چرا که میتوانید به گل و یا گیاهتان آسیب جدی وارد کند. شما حتی میتوانید گلدانهایتان را درون یک وان آب قرار دهید و به آرامی با یک پارچه و یا اسفنج، کنارههای گلدانها را تمیز کنید و پس از خشک کردن آن را سر جایی که از قبل آماده کردهاید، قرار دهید.
از بین بردن حشرات داخل خاک
اگر میخواهید از شر حشرات درون خاک راحت شوید، انتهای سوراخهای گلدان را به نحوی مسدود کنید. سپس درون گلدان آب بریزید تا سر ریز شود. با این روش حشرات برای رسیدن به هوا مجبور میشوند از گلدان خارج شوند. با این روش میتوانید به راحتی گلدانهایتان را از وجود حشرات مزاحم پاک کنید. البته پس از ریختن آب و لبریز شدن آن ۱۵ دقیقه صبر کنید تا این روش کارایی خود را نشان دهد. اگر ریشه گیاهتان به صورتی است که بتوان آن را به همراه ریشه از گلدان جدا کرد شما میتوانید گلدانها را با این روش بدون هیچ گونه محدودیتی به خوبی تمیز کنید. سپس بعد از خشک کردن گل و یا گیاهتان را با احتیاط دورن آن قرار دهید. یادتان نرود اگر احساس میکنید که گلدان فعلی فضای کافی برای ریشه گیاه شما ندارد، میتوانید از یک گلدان بزرگتر استفاده کنید.
آماده کردن داخل خانه برای ورود گیاهان
قبل از انتقال گیاهان به داخل خانه تصمیم بگیرید که هر کدام را در کجا قرار دهید. گیاهانی که آفتاب دوست هستند در کنار پنجره جنوبی و گیاهانی که به نور کمتری نیاز دارند را می توان کنار پنجره های شرقی و غربی قرار داد. اگر محیط خانه شما آفتاب گیر نیست از چراغ های رشد که قبلا مطالب کاملی در مورد آن ها در سایت گل من و تو گفته شده است کمک بگیرید. توجه داشته باشید که گلدانها را در محل پر رفت و آمد منزل قرار ندهید، چرا که این امر ممکن است باعث آسیب دیدگی شاخ و برگ آنها شود و همچنین گلدانها را در کنار در و یا پنجرهای که احتمال باز و بسته کردن آنها زیاد است، قرار ندهید تا هر بار مجبور نباشید برای باز و بسته کردن در یا پنجره موقعیت گلدان را تغییر دهید. از یاد نبرید گیاهان نیز از جابجایی زیاد ممکن است دچار شوک شوند و این شوک به گیاه ضرر میرساند و سلامتی آن را با خطر مواجه میکند.
جدا کردن گیاه آسیب دیده یا مریض
اگر میبینید گل و یا گیاه شما دچار آسیب و یا بیماری شده است، در اولین فرصت آن را از بقیه گلدانها جدا کنید. سپس گل بیمار خود به روش اصولی درمان کنید. این کار از گسترش بیماری بین دیگر گلدانها جلوگیری میکند و در ضمن باعث میشود شما میزان مراقبت از گیاه آسیب دیده را بیشتر کنید. نهایتا پس از برطرف شدن بیماری گل و یا گیاه مربط، میتوانید آن را در کنار بقیه گلدانهای خود قرار دهید.
آبیاری گیاهانتان را تنظیم کنید
گیاهان در فصل گرم سال میزان آبیاری بیشتری را نیاز دارند. ولی در فصل سرما به آب کمتری نیاز دارند. هر گاه خاک گلدانتان خشک شد آبیاری را انجام دهید. آبیاری بیش از حد گیاهان در فصول و روزهای سرد سال باعث پوسیده شدن ریشه و در نتیجه مرگ گیاهان میشود. همچنین به یاد داشته باشید که کاکتوسها نیاز به آب خیلی کمتری نسبت به گیاهان شاخ و برگدار دارند.
ارسال پاسخ