انجیر میوه ای با نام علمی Ficus carica است. این میوه در دو حالت خشک و تازه مصرف می شود و در هر دو حالت پرفایده و مغذی است. انجیر در رنگ های مختلف از جمله زرد، بنفش، قرمز، سیاه و سبز یافت می شود. این میوه خوش طعم دارای گوشت آبدار و دانههای کوچک ترد است. میوه انجیر که فاقد چربی است، دارای فواید و خواصی برای سلامتی و تندرستی بدن است. در ادامه با گوشه ای از خواص انجیر آشنا می شویم.
خواص انجیر برای سلامتی بدن:
– انجیر دارای پتاسیم است که برای کنترل سطح فشار خون مفید است.
– وجود فیبر محلول، پکتین، در انجیر به کاهش کلسترول کمک میکند.
– وجود فنول، اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ در انجیر خشک، سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر می شود.
– انجیر برای حفظ سلامت قلب و کبد مفید است.
– انجیر دارای خاصیت ملین است.
– انجیر با دارابودن فیبر می تواند به کاهش وزن کمک کند. اما توجه داشته باشید که زیادهروی در مصرف انجیر میتواند منجر به افزایش وزن شود.
– انجیر به پیشگیری از بروز سرطان به خصوص سرطان رودهی بزرگ کمک می کند. همچنین از بروز سرطان پستان پس از یائسگی جلوگیری می کند.
– مقادیر بالایی از آنتیاکسیدانها، کاروتنوئیدها و ویتامینهای آ، ث وای موجود در انجیر سبب بهبود بینایی میشوند. همچنین مصرف مرتب انجیر سبب کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای وابسته به سن می شود.
– وجود پتاسیم در انجیر برای تنظیم مقدار قند جذب شده بعد از وعدههای غذایی مفید است. علاوه بر این برگ انجیر سبب کاهش مقدار انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی می شود.
– کلسیم، فسفر و پتاسیم موجود در نجیر برای حفظ سلامت استخوان ها مفید هستند.
– دم نوش برگ انجیر برای تسکین بیماریهای تنفسی مانند برونشیت و کاهش علائم بیماران مبتلا به آسم مفید است.
– مصرف انجیر به پیشگیری از بیماری تباهی لکهی زردِ چشم در سالخوردگی کمک می کند.
– وجود میزان بالای لعاب در انجیر برای درمان و تسکین گلودرد مفید است.
– میوهی انجیر به عنوان یک عامل ضد التهاب عمل می کند.
– تریپتوفان موجود در انجیر به درمان بیخوابی کمک می کند.
– مصرف روزانهی انجیر برای دفع سنگ کلیه مفید است.
– انجیر سرشار از آهن است. بنابراین به پیشگیری از کم خونی کمک میکند.
– انجیر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
– انجیر به حفظ سلامت پوست و مو کمک می کند.
عوارض جانبی انجیر:
– زیادهروی در مصرف انجیر می تواند سبب بروز اسهال شود.
– انجیر خشک سرشار از قند است. بنابراین میتواند سبب پوسیدگی دندانها شود.
– علی رغم خواص انجیر ممکن است برخی افراد به این میوه یا برخی از ترکیبات خاص موجود در آن حساسیت داشته باشند.
– از زیادهروی در مصرف انجیر در یک یا دو هفتهی منتهی به عمل جراحی اجتناب کنید، زیرا بعضی اوقات ممکن است سبب خونریزی در مجاری گوارشی برخی افراد شود.
ارسال پاسخ