برگ انجیری کنتیایی (decursiva)؛ شرایط نگهداری، تکثیر و بررسی مشکلات

شرایط نگهداری برگ انجیری کنتیایی
شرایط نگهداری برگ انجیری کنتیایی

شرایط نگهداری برگ انجیری کنتیایی : برگ انجیری بخاطر برگهای جذاب و دوست داشتنی طرفداران خیلی زیادی داره ولی برگ انجیری کنتیایی یکی از گونه های خاص و بالا رونده از این گیاه است که نگهداری فوق العاده راحتی داره و میتونید اون رو در خانه و محل کار به راحتی نگهداری کنید، در این مطلب میخوام تمام نکات از کاشت تا نگهداری اون رو به شما بگم، پس تا آخر مطلب همراه من باشید.

با برگ انجیری کنتیایی بیشتر آشنا بشیم

نام علمی این گیاه Rhaphidophora decursiva هست که از خانواده آراسه (Araceae) به حساب میاد و بومی بومی چین، شبه قاره هند است و بهش لقب کوه نورد استوایی دادن چون میتونه به راحتی به درختان بچسبه واز اونها بالا بره و در کنارشون رشد داشته باشه، این گیاه به خاطر برگ های پهن خود که با بلوغ گیاه تغییر شکل می دهند، در بین طرفداران گل و گیاه شناخته میشه. زمانی که گیاه جوان هست برگ ها به رنگ سبز آبی و بیضی شکل هستند، اما بعد از بلوغ گیاه، برگها دارای شایر های عمیق و بزرگ میشوند. اندازه برگهای یک گیاه کاملا بالغ در برخی موارد به 100 سانتی متر طول و 50 سانتی متر عرض میرسد. (البته این مورد در مناطق بومی گیاه امکان بپذیر هست).

برگ انجیری کنتیایی در طبیعت و محل زندگی خود به دور درختان میپیچه (با استفاده از ریشه های هوایی که داره) و به راحتی از درخت ها بالا میره و به همین خاطر بهش کوه نورد استوایی میگن، در طبیعت، ارتفاع این گیاه می تواند بیش از 15 متر (50 فوت) هم میرسه ، نگران نباشید در خانه و به عنوان گیاه آپارتمانی ارتفاع اون در شرایط ایده آل به 150 سانتی متر میرسه. همانطور که گفتم گیاه مقاومی هست و نگهداری راحتی داره که در ادامه شرایط نگهداری رو به شما میگم. راستی یک گونه دیگه از برگ انجیری به نام برگ انجیری فر هست که میتونید شرایط نگهداری اون رو در سایت گل من و تو مطالعه کنید.

بنر گل من و تو
برگ انجیری کنتیایی در طبیعت
برگ انجیری کنتیایی در طبیعت

شرایط درست نگهداری برگ انجیری کنتیایی

این گیاه برای مناطق گرمسیری است و نمیتونه دمای خیلی پایین رو تحمل بکنه، براش رطوبت خوب و آبیاری متوسط فراهم کنید و در دما ی 18 الی 25 درجه سانتی گراد قرار بدید تا رشد خوبی داشته باشه، در ادامه تک تک موارد رو بررسی میکنیم.

گیاه برگ انجیری کنتیایی چقدر نور نیاز داره؟

نور خوب و کافی میتونه رشد گیاه رو چند برابر بکنه پس انتخاب محل خوب برای نگهداری این گیاه بسیار مهم هست که نور خوبی داشته باشه، البته توجه کنید که محلی با نور زیاد، شدید و مستقیم به اندازه نور کم میتونه باعث کم شدن رشد گیاه شما بشه. روزانه حداقل 6 الی 8 ساعت نور فیلتر شده لازم داره که میتونید پشت پنجره جنوبی با فاصله 1 متری، پشت پرده و یا پشت شیشه مات قرار داشته باشه
اگر در خانه نور کافی ندارید میتونید از نورهای مخصوص رشد برای رشد گیاه استفاده کنید.

برگ انجیری کنتیایی چقدر آب نیاز داره؟

این گیاه اگر به خوبی آبیاری بشه رشد ریشه اون خوب انجام میشه و میتونه رشد خوبی داشته باشه، سعی کنید زمانی گیاه رو آبیاری کنید خاک تا عمق 3 الی 4 سانتی متری خشک شده باشه، بعد از آبیاری حتما چک کنید که آب اضافی از زیر گلدان خارج بشه وگرنه باعث پوسیدگی ریشه گیاه خواهد شد که به مرور این مشکل باعث مرگ گیاه شما میشه، پس نه زیاد بهش آب بدید و نه کم آبیاری متناسبی داشته باشید.

با بالا رفتن دما باید میزان آبیاری و رطوبت محیط افزایش پیدا کنه وگرنه گیاه شما علائم آبیاری کم رو نشان خواهد داد.

بهترین خاک برای نگهداری کنتیایی چیست؟

این گیاه زیاد به خاک حساس نیست ولی خب دوست داره ریشه هاش در خاک سبک با زهکشی بالا رشد کنند. در کنار این موارد غنی بودن خاک از اهمیت بالایی برخودار هست. برای این کار میتونید از خاک های سبک که داخل اونها از پیت ماس و یا کوپوپیت وجود دارد برای این گیاه استفاده کنید ولی یک پیشنهاد خوب برای شما میتونه ای باشه که ترکیبی از قسمت های مساوی پیت ماس، اسفاگنوم، پرلیت، ورمیکولیت وکوکوپیت برای خاک اون استفاده کنید (تک تک مواد رو در مطلب خاک ارکیده توضیح دادم).

بهترین دما و رطوبت برای کنتیایی چیست؟

گیاه کنتیایی بومی استوا هست و بریا رشد به رطوبت و دمای خوبی نیاز داره که میتونه در دمای معمول اتاق یعنی 18 الی 25 درجه سانتی گراد رشد خوبی داشته باشه و به هیچ وجه دمای پایین رو دوست نداره و در دمای پایین دچار خشک شدن برگ خواهد شد، اگر مناطق سردسیر زندگی میکنید حتما گیاه رو اگر بیرون هست کاور کنید و یا داخل خونه بیارید.
رطوبت حداقل 50 الی 70 درصد نیاز داره و میتونید با استفاده ازساخت جزیره، دستگاه بخور سرد یا غبارپاشی اصولی رطوبت مورد نیاز گیاه رو براش فراهم کنید.

چقدر و چه زمانی کنتیای رو کوددهی کنیم؟

گیاه برای داشتن برگهای شاداب و رشد خوب نیاز به تغذیه در فصول رشد خودش یعنی از ابتدای بهار تا اواخر تابستان هر دو الی سه هفته یکبار با استفاده از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی مانند سه بیست و 121236 داره بتونه رشد گیاه رو افزایش بده و شادابی برگها رو بالا ببره، فقط توجه داشته باشید که گیاه در فصول سرد سال نیاز به استراحت داره و باید میزان کوددهی به صفر نزدیک بشه، برای خرید کود NPK میتونید به فروشگاه اینترنتی گل من و تو مراجعه کنید.

حتما براش قیم درست کنید.

این گیاه یک گیاه بالا رونده هست و در محل زندگی خودش با استفاده از درخت ها رشد خودش رو انجام میداد برای اینکه محل زدگی براش فراهم بشه میتونید یک قیم با استفاده از چوب یا خزه فراهم کنید تا گیاه بتونه ریشه های هوایی خود رو دور اون بپیچه و رشد کنه، اگر براش قیم فراهم نکنید بعد از مدتی احتمال افتادن ساقه ها وجود داره

نگهداری گیاه کنتیایی
نگهداری گیاه کنتیایی

برگ انجیری کنتیایی رو چطور تکثیر کنیم؟

تکثیر برگ انجیری کنتیایی همانند تکثیر برگ انجیری است که ویدیو و مراحل اون رو در مطلبی جداگانه به شما آموزش دادم که میتونید مطالعه کنید، برای این کار میتونید با استفاده از قلمه های ساقه که جوان و شاداب هستند در فصل بهار عمل تکثیر و قلمه زدن رو انجام بدید برای این کار کافیه شما یکی از قسمت های بالارونده گیاه را که حداقل دو ریشه هوایی داره رو برش بزنید (حتما از چاقوی تیز و استریل شده استفاده کنید) و بلافاصله قلمه را در هورمون ریشه زایی قرار بدید تا درصد موفقیت کار شما بالا بره. سپس قلمه را در مخلوط گلدانی که به خوبی مرطوب شده است قرار دهید تا ریشه بزنه، بعد از حدود یک ماه قلمه ها ریشه خواهند زد. روش دیگر برای تکثیر این گیاهان وجود داره مثل قرار دادن ریشه هوایی در خام و یا برش زدن ساقه و قرار دادن خاک دور اون تا زمانی که ریشه بزنه و سپس ساقه رو از گیاه جدا کنید.

مشکلات رایج برگ انجیری کنتیایی

گیاه کنتیایی گیاه سرسختی هست و مشکلات و بیماری های کمی داره ولی اگر شما شرایط خوبی براش فراهم نکنید میتونه دچار بیماری و مشکلات متعددی بشه که در ادامه بررسی میکنیم، راستی یک مطلب جدا در خصوص بیماری و مشکلات برگ انجیری قرار دادم که تا حدودی با این گیاه هم مشابه هست حتما مطالعه کنید.

علت زرد شدن برگهای گیاه کنتیایی چست؟

این مشکل نشون میده که گیاه شما درست آبیاری نمیشه یعنی میزان آبیاری بسیار زیاد هست که موجب زرد شدن برگهای این گیاه میشه، فواصل آبیاری رو کم کنید و همچنین چک کنید که گلدان زهکشی خوبی داشته باشه و بعد از آبیاری آب اضافی از زیر گلدان خارج بشه وگرنه این مورد هم باعث زرد شدن برگهای کنتیایی خواهد شد.

علت سفید و قهوه ای شدن برگهای کنتیایی چیست؟

اگر گیاه در معرض نور زیاد قرار داده بشه (یعنی شدت و میزان نور خیلی زیاد بوده باشه) این نشانه رو روی برگهای اون خواهید دید. گیاه رو به محلی با نور خوب ولی فیلتر شده منتقل کنید به مرور مشکل رفع خواهد شد.

دلیل نرم شدن ساقه برگ انجیری کنتیایی چیست؟

این مشکل نشون میده که گیاه شما داره کم کم از ریشه و ساقه پوسیده میشه، این مشکل از آبیاری زیاد و نداشتن زهکشی مناسب هست، حتما آبیاری رو کم کنید و چند آبیاری بعدی رو با قارچ کش انجام بدید. اگر میزان پوسیدگی خیلی شدید باشه حتما از گیاه قلمه تهیه کنید.

علت کوچک شدن و ماندن برگهای گیاه کنتیایی چست؟

این مشکل نشون میده که گلدان گیاه کوچک شده و باید عمل تعویض گلدان رو انجام بدید، هرچند کمبود مواد مغذی در خاک هم چنین میشکلی رو برای گیا شما پیش خواهد آورد.

آفت و بیماری های رایج گیاه کنتیایی

این گیاه معمولا دچار بیماری و مشکل نمیشه و بهتره فقط مراقب میزان آبیاری گیاه باشید تا مدتها دچار مشکل نشه، آفات رایجی که ممکنه به این گیاه حمله ککنه عبارتند از: شپشک آردآلود، شته ها و کنه های عنکبوتی، کاهش آبیاری به جلوگیری از هجوم آفات کمک می کند. برای از بین بردن این آفات می توانید از روغن چریش، الکل یا حشره کش های تجاری استفاده کنید.

آیا برگهای گیاه کنتیایی رو تمیز کنیم؟

بله اگر بتونید هر چند ماه یکبار با ساتفاده از دستمال مرطوبت و نسبتا خیس برگهای این گیاه رو تمیز کنید، گیاه عمل فتوسنتز رو به خوبی انجام میده و رشد گیاه خوب خواهد شد. فقط یادتون باشه از مواد شیمایی و براق کننده برای این کار استفاده نکنید.

بهترین زمان برای تعویض گلدان گیاه کنتیایی

این گیاه رو میشه به صورت دوره ای و هر دو الی سه سال یکبار تعویض گلدان کرد، حتما از گلدانی که فقط یک سایز از گلدان قبلی بزرگتر است استفاده کنید، بهترین فصل برای این کار بهار و تابستان است ولی داخل خونه با فراهم کردن شرایط خوب هر فصلی این کار رو میشه انجام داد. نکته مهم این هست که حتما گلدان جدید زهکشی خوبی داشته باشه، راستی اگر رشد گیاه متوقف شد یکی از نشانه های تعویض گلدان می باشد.