خَربُزه میوه ای درشت، شیرین و آبدار از تیره کدوییان است. این میوه دارای رنگ زرد کمرنگ تا نارنجی است و معمولا هرچه رنگ آن تیره تر و مایل به نارنجی باشد و خطوط سفید رنگ روی آن زیادتر باشد شیرین تر است. خربزه غنی از ویتامینها و مواد معدنی ضروری مانند ویتامین A، ویتامین B۶، فیبر رژیمی و اسیدفولیک است. بنابراین دارای فواید و خواصی برای سلامتی بدن است. در این مطلب با گوشه ای از خواص خربزه آشنا می شوم.
خواص خربزه برای بدن:
– مصرف منظم خربزه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
– خربزه غنی از پتاسیم است که برای کنترل فشار خون مفید است.
– خربزه با دارابودن ترکیباتی به نام آدنوزین که خواص رقیقکنندگی خون دارند، برای سلامت قلب مفید است.
– ویتامین C موجود در خربزه سبب جلوگیری از تصلب شرایین می شود.
– ویتامین C و بتاکاروتن موجود در خربزه با رادیکالهای آزاد در بدن مبارزه می کنند و برای جلوگیری از سرطان مفید هستند.
– پتاسیم موجود در خربزه با متعادل کردن ضربان قلب و افزایش ذخیره اکسیژن برای مغز، سبب ایجاد احساس آرامش و تمرکز می شود.
– خربزه با دارابودن بتاکاروتن به حفظ سلامت بینایی کمک می کند.
– خربزه دارای خواص آرام بخش است و به درمان بی خوابی کمک می کند.
– ویتامین C موجود در خربزه به تنظیم جریان خون قاعدگی و تسکین دردها در زنان کمک می کند.
– خربزه با دارابودن کالری پایین و فیبر بالا به کاهش وزن کمک میکند.
– مقادیر بالای فولات موجود در خربزه برای تولید و نگهداری سلولهای جدید بهویژه در خانم های باردار مفید است. همچنین سبب پیشگیری از اختلال لوله عصبی جنین می شود.
– مصرف دانههای خربزه برای دفع کرمهای روده مفید است. این دانهها همچنین به درمان سرفه، تب و سوءهاضمه نیز کمک می کنند.
– پوست خربزه به درمان دندان درد کمک می کند.
– چای تهیه شده از ریشه خربزه دارای خاصیت ادرارآوری است و برای تحریک استفراغ مفید است.
– خربزه با دارابودن خواص ضدالتهابی میتواند سبب رفع درد و ناراحتی ناشی از آرتریت شود.
– خربزه دارای اثر خنککنندگی و آرامبخشی روی معده است. همچنین سبب تنظیم حرکات روده و بهبود گوارش می شود.
– خربزه به حفظ سلامت پوست و بازسازی پوست کمک می کند.
– خربزه با دارابودن مواد مغذی و معدنی برای حفظ سلامت مو و پوست سر مفید است.
ارسال پاسخ