دکتر گلرخ ثریا: بسیاری از همسران جوان، این روزها دوست دارند صاحب فرزند شدن را به چند سال پس از ازدواجشان موکول کنند. اگر از همسران جوان دور و اطرافتان سؤال کنید، هر کدام دلایل خاص خودشان را دارند. جورشدن شرایط مالی و اقتصادی، خریدن یک آپارتمان ایدهآل با یک اتاق مجزا برای کوچولویشان از جمله این دلایل است.
گاهی هم دوست دارند چند سالی زندگی 2 نفره را تجربه کنند، به مسافت بروند، تفریح کنند و سپس مسؤولیت یک آدم کوچولو را با همه خوشیها و دردسرهایش بر عهده بگیرند. شما فکر میکنید مناسبترین سن برای بچهدار شدن یک زوج جوان، چه سنی است؟
بهترین سن برای مادر شدن
میگویند سن باروری بانوان 15 تا 35 سالگی است ولی بهترین نتایج باروری در سنین بین این دو حد مرزی به دست میآید. اگر شما بارداری را به سنین پس از 35 سالگی موکول کنید، ممکن است احتمال باردار شدنتان را کاهش دهید.
بیشترین شانس باروری برای بانوان 20 تا 25 سالگی است ولی با توجه به زندگیهای امروزی عمداً بسیاری از بانوان چند سال پس از این سنین تصمیم به باردارشدن میگیرند.
بهترین سن برای پدر شدن
آقایان مشکلات کمتری برای پدر شدن دارند، آقایان از سنین بلوغ به بعد کماکان تا پایان عمر توانایی صاحب فرزند شدن را دارند، ولی همراه با بالا رفتن سن این قابلیت کاهش مییابد.
از طرف دیگر با بالا رفتن سن پدران، امکان وجود اسپرمهای معیوب افزایش مییابد که نتیجهاش تولد نوزادانی با نقایص مادرزادی است. بسیاری از کارشناسان توصیه میکنند که بهتر است آقایان پیش از 40 سالگی پدر شوند.
آیا شما آمادگی بچهدار شدن را دارید؟
آنچه بیش از سن و سال در بچهدار شدن شما و همسرتان اهمیت دارد این است که آیا شما و همسرتان آمادگی بچهدار شدن را دارید؟
فراموش نکنید، شما مجبور نیستید بچهدار شوید ولی اگر تصمیم به بدنیا آوردن یک انسان نازنین گرفتید، باید پیش از آن از خودتان مطمئن باشید که میتوانید و این آمادگی را دارید که مسؤولیت زندگی او را بر عهده بگیرید.
با همسرتان بنشینید و ببیند میتوانید یک کوچولو را به زندگی 2 نفرهتان راه بدهید؟ تصمیم برای بچهدار شدن تصمیم مهمی است. باید زمان و وقت، پول و وضعیت اقتصادی خانواده، حمایت عاطفی، شغل خود و همسرتان را در نظر بگیرید و ببیند از پس نگهداری یک نوزاد برمیآیید؟
(5-2) سال فاصله کافیه!
حتماً شما هم در میان اطرافیانتان خاله و خواهرزادههایی را سراغ دارید که تفاوت سنی بسیار کمی با یکدیگر دارند یا حتی هم سن و سال هستند.
در این صورت، تصور کنید که فاصله در بارداری مادربزرگ این خانواده چقدر زیاده بوده است. شما فکر میکنید این بارداریها با این فاصله زمانی بینشان برای مادر، بیخطر بودهاند؟ فکر میکنید اگر شما و همسرتان تصمیم به بچهدار شدن بگیرید، چند سال فاصله سنی بین آنها باید بگذارید؟
محققان دانشگاه کلمبیا به این پرسش پاسخ دادهاند. این محققان میگویند نباید فاصله بین زایمان اول و دوم مادر خیلی کوتاه یا خیلی طولانی باشد، چرا که در این صورت احتمال بروز خطرات و عوارض برای نوزاد دوم وجود خواهد داشت.
محققان اعتقاد دارند که این فاصله نباید از 18 ماه (1 سال و نیم) کمتر و از 59 ماه (حدود 5 سال) بیشتر باشد. بنابراین به نظر میرسد بهترین فاصله زمانی بین زایمان اول و دوم، 2 تا 5 سال است.
نتایج این مطالعه بر روی 67 زن نشان داد، مادرانی که در کمتر از 6 ماه برای بار دوم باردار شده بودند، 40 درصد بیش از دیگران در خطر زایمان زودرس بودند، 61 درصد بیش از دیگران نوزادانی به دنیا میآوردند که هنگام تولد کم وزن بودند.
نوزادان مادرانی که پس از 5 سال از زایمان اول خود صاحب فرزند شده بودند نیز 20 تا 43 درصد بیش از دیگر نوزادان در خطر تولد زودهنگام قرار داشتند.
قبل از باردار شدن چه سؤالاتی از خودتان بپرسید؟
برای اینکه بدانید شما و همسرتان آمادگی صاحب فرزند شدن را دارید یا نه، باید سؤالاتی را از خودتان بپرسید، پاسخ این پرسشها به شما نشان میدهد که وقت بچهدار شدن شما رسیده است یا باید کمی صبر کنید:
1- آیا شما و همسرتان وقت کافی برای رسیدگی به تازه وارد را دارید؟ آیا از بازی و سر وکله زدن با یک کودک لذت میبرید؟
2- شما با کدامیک از گروههای سنی بیشتر، احساس راحتی میکنید؟ بزرگسالان، نوجوانان و یا کودکان؟
3- شما و همسرتان این آمادگی را دارید که مسؤولیتها و تعهدات نگهداری از یک کودک را بر عهده بگیرید؟
4- آرزوهای شما در مورد پدر یا مادر شدن چیست؟ اگر به آرزوی خود نرسیدید، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
5- برای تربیت کودک آمادگی دارید؟ آموزشهای لازم را در این مورد دیدهاید؟ کتابی خواندهاید؟ دورهای گذراندهاید؟
6- تا چه حد میتوانید روی کمک و پشتیبانی دیگران مثلاً والدینتان برای نگهداری کودک حساب کنید؟
اگر شاغل هستید و یا از شهر خانوادگیتان دور هستید باید این سؤال را از خودتان بپرسید.
منبع : نی نی بان
ارسال پاسخ