ضخامت آندومتر باید چند میلیمتر باشد ؟
ضخامت اندومتر بعد از یائسگی به طور نرمال کم بوده و زیر ۵ میلیمتر می باشد. اگر ضخامت از این مقدار بیشتر باشد نیاز به پیگیری دارد. این افزایش ضخامت می تواند از دریافت دارویی همچون استروژن بدون پروژسترو باشد و یا استفاده از داروهایی که اثراتی شبیه استروژن دارند مثل تاموکسیفن که برای درمان سرطان پستان استفاده می شود و اثری شبیه استروژن بر روی اندومتر رحم دارد.
چه عواملی سبب افزایش ضخامت آندومتر می شوند ؟
در زنانیکه وزن بالا دارند استروژن بیشتری در بدنشان تولید می شود در حقیقت بافت چربی می تواند منبعی برای تولید استروژن باشد.
یک علت دیگر افزایش ضخامت اندومتر در سنین پس از یائسگی سرطان رحم است که اکثراً همراه با خونریزی مهبلی است. قابل توجه است که افزایش ضخامت اندومتر در ۹۰ درصد موارد با خونریزی واژینال همراه است و فقط ۱۰ الی ۲۰ درصد افزایش ضخامت اندومتر بدون خونریزی است.
طبق تحقیقات در دوران یائسگی چنانچه بدون دریافت هورمون ضخامت اندومتر ۵ الی ۱۱ میلیمتر باشد ولی خونریزی وجود نداشته باشد، می توان با سونوگرافی آن را پیگیری نمود. ولی چنانچه ضخامت اندومتر بیشتر از ۱۱ میلیمتر باشد، چه خونریزی باشد و چه نباشد باید نمونه برداری از آندومتر انجام گیرد.
دکتر فریبا رضایی
ارسال پاسخ