فوت کوزه گری طرز تهیه سوسیس خانگی + ادویه ها و فیلم آموزشی

طرز تهیه سوسیس خانگی
طرز تهیه سوسیس خانگی

طرز تهیه سوسیس خانگی : بهتون میخوام روش درست کردن یک سوسیس خانگی خوشمزه به همراه کلیدی ترین نکات که باعث میشه سوسیس شما همانند سوسیس های شرکتی بشه رو آموزش بدم، همانوطر که میدونید سوسیس جزو اون دسته خوراکی ها هست که طرفداران خیلی زیادی داره مخصوصا بچه ها ولی درست کردن اون توی خونه میتونه خیالتون رو از سالم بودنش راحت کنه ، شما تا حالا توی خونه سوسیس یا کالباس خانگی درست کردین؟ از طعمش راضی بودیین؟؟ پس با من همراه باشید و ویدیو آموزشی رو هم حتما ببنید.

طعم سوسیس ارتباط مستقیم با نوع و مقدار ادویه هایی داره که براش استفاده میشه،من بیشتر از ادویه های تازه خونگی و خودساز استفاده کردم که عطر و طعمش به هیچ وجه قابل قیاس با ادویه های شرکتی نیست .

مواد لازم برای تهیه سوسیس خانگی خوشمزه

من از ترکیب گوشت بوقلمون و گوساله استفاده کردم، بوقلمون قسمت ران و ساقش به همراه چرخکرده گوساله هم معمولی بود و کمی هم چربی داشت. شما میتونید به جای بوقلمون مرغ بزنید ولی فقط رانش باشه سینه رو استفاده نکنید خشک میشه، میتونید همون اندازه که نوشتم گوشت چرخکرده با ران مرغ یا فقط چرخکرده یا فقط مرغ استفاده کنید فرق نمیکنه بقیه مواد رو تغییر ندید فقط.

ران بوقلمون ۴۵۰ گرم بدون استخوان
گوشت چرخ شده گوساله ۱۵۰ گرم
تخم مرغ کامل ۱عدد
روغن مایع ۴۸گرم
سیررنده شده ۴حبه
مخلوط یخ خرد شده وآب ۳/۴ لیوان
شیرخشک ۲۵گرم
نشاسته ذرت ۵۰ گرم
نمک دریایی ۱ونیم قاشق غذاخوری(نمک بهتره دریایی باشه)
پاپریکا تازه ۱ قاشق غذاخوری پر
پودر گوجه خشک ۱ قاشق غذاخوری پر
پودرپیاز ۱ قاشق مربا خوری /فلفل سیاه ۱قاشق چای خوری
پودرسیر ۱ قاشق مربا خوری /پودرزنجبیل ۱قاشق چای خوری
آویشن ۱ قاشق چای خوری/ پودرفلفل قرمز تند۱قاشق مربا خوری پر
پودرجوزهندی ۱/۲ قاشق چای خوری/ پودرهل۱/۳قاشق چای خوری
تخم گشنیز ۱/۲ قاشق چای خوری
وکیوم سوسیس به مقدار لازم+نخ

ویدیو مراحل تهیه سوسیس بوقلمون خانگی

دوستای عزیز میتویند در ادامه رسپی و نکات رو هم مطالعه کنید.

طرز تهیه سوسیس خانگی بوقلمون و گوشت

ران بوقلمون رو اول با چرخ گوشت چرخ کردم، چون قسمت ران رگ سفید و سفت زیاد داشت اول چرخ کردم و داخل ظرف دربسته بمدت ۳ ساعت گذاشتم تو یخچال، گوشت باید سرد باشه و این خیلی مهمه، بعد داخل غذاساز ریختم و چرخکرده رو که اونم قبلش تو یخچال و کاملا سرد بود اضافه کردم، حالا تخم مرغ رو مستقیم از یخچال بیرون آورده و اضافه کنید، روغن مایع و سیر رنده شده را هم بریزید و خوب میکس کنید.

مخلوط آب و یخی که داشتیم رو در دو مرحله اضافه و هر بار خوب میکس کنید، شیر خشک، نشاسته و ادویه ها روافزوده و خوب بزنید، مرحله زدن گوشت با غذاساز یکی از مهمترین قسمتهاست که باید درست انجام بشه یعنی گوشت رو انقدر با دستگاه بزنید که کاملا نرم و کشدار و حالت چسبناک بشه به یکی دو پالس اکتفا نکنید من انقدر میکس کردم که دود از دستگاه بلند شد😅وسط کار یک دستگاه دیگه آوردم، هرچقدر بزنید سوسیستون انعطاف خوبی خواهد داشت.

تزیق سوسیس خانگی در کاور

اواسط کار یعنی بعد ریختن ادویه ها و مخلوط شدن باز ۲ تا ۳ تکه یخ اضافه کنید که حرارت دستگاه باعث گرم شدن گوشت نشه و خنکش کنه، انسجام و شل یا سفت بودن گوشت داخل کلیپ مشخصه نباید خیلی شل باشه یا اونقدر سفت که نشه داخل کاور تزریق کرد.گوشت رو داخل قیف ترجیحا پارچه ای یا اگر داخل قیف پلاستیک میریزید دو تا رو داخل هم قرار بدید که پاره نشه، بدون ماسوره هم میشه ولی ماسوره ساده اگه دارید بذارید کار راحتتر میشه.

حالا مایه رو داخل کاور سوسیس پمپاژ کنید بهتره برای راحتی کار کاور رو دراندازه های ۱۰ الی ۲۰سانتی برش بزنید و ته کاور رو آزاد بذارید و گره نزنید تا وقتی که مواد داخلش تزریق میشه ، این مرحله خیلی سخته و زمانبر پس با حوصله انجام بدید. بعد پر شدن یک سرکاور را با نخ خیلی محکم و چند دور گره بزنید و با دست رول رو ماساژ بدید تا هوای اضافه اگر احیانا داخلش هست رفع بشه و بعدا تبدیل به سوراخ داخل سوسیس نشه سر دیگر کاور را تا میتونید بپیچونید اونقدر که دیگه جانداشته باشه جلو برید بعد با نخ چند دور محکم گره بزنید.

(یادتون باشه گره هایی که میزنید معمولی نباشه چون موقع بر اثر فشار باز میشه و زحماتتون بر باد میره، ناز نکنید گره بزنید باتمام قدرت😂من بخدا دستم زخم شده بود یعنی دراون حد محکم)طبق تصویر به اندازه های دلخواه تقسیم کنید کوچک یا بزرگ دلخواه خودتونه بپیچید و گره بزنید.

مرحله پخت سوسیس در آب

آماده که شدن داخل سبد فلزی بذارید قابلمه نسبتا گودی انتخاب کنید آب رو جوش بیارید و سبد رو بذارید داخلش و بمدت چهل و پنج دقیقه بخارپز کنید(نه بیشتر نه کمتر✋ و گرنه کیفیت میاد پایین مهمه پیش خودتون نگید نههه بذار بیشتر بجوشه سالمتر باشه!) بافتش نرم میشه و موقع بریدن و سرخ کردن خرد میشه بعد پخت بلافاصله روشون آب سرد بریزید و در دمای محیط بذارید خنک شن سپس ۲۴ ساعت تو یخچال بذارید بمونه بعد مصرف کنید.

سوسیس که من درست کردم
سوسیس که من درست کردم
نکات کلیدی تهیه سوسیس خانگی بوقلمون

1 – مشکل خیلی از دوستان این هست که بعد پخت وقتی کاور رو جدا میکنن یک مایع ژله مانند مثل ترکیب آب و روغن ازش خارج میشه و میگن چربیش زیاد بوده یا گوشت آب انداخته! این مشکل بخاطر ایجاد هوا بین گوشت و کاور به وجود میاد یعنی شما خوب فشرده نکردید و فضای خالی بین گوشت و کاور بوده و اون قسمت آب و چربی جمع شده و گرنه نه روغن دستور زیاده نه رسپی مشکل داره.

2 – خودم این مورد رو امتحان کردم دیدم دقیق اینطوریه توی ویدیو مشاهده میکنید که یکی از سوسیسها رو که خوب فشرده وهوادهی نکرده بودم همین مشکل براش پیش اومده یعنی بعد پخت قشنگ وقتی دست میزنی به سوسیس از تو کاور معلومه ی حباب بزرگ داخلشه باز که میکنی مایع میزنه بیرون پس تا میتونید با حوصله به وسیله دست رول رو ماساژ بدید و چندین بار شل و سفتش کنید که هیچ حبابی نمونه

3 – محکم بستن و فشرده کردن باعث میشه بعد پخت هم کاور چروک نشه، الان میگید محکم میبندیم ولی بازم چروک میشه! نه عزیزم محکم نبوده و داخلش هوا بوده

4 – اندازه رو رعایت کنید

اندازه و مقدار مواد گفته شده برحسب وزن گوشت داده شده پس دقت کنید بعضیها گوشت رو وزن میکنن و بعد چرخ میکنن و استفاده باید بعد چرخ کردن دوباره دقیق وزن کنید،چون ما بین تیغ دستگاه و لوله چرخ گوشت صد در صد مقدار زیادی گوشت جامیمونه که بی توجه به اون کار رو ادامه میدید قشنگ تمیز کنید و دوباره وزن کنید که همون مقدار باشه و ترکیب مواد بهم نخوره اگرچرخ گوشتتون مجهزبه سری مخصوص سوسیسه میتونید به وسیله اون پمپاژ کنید راحتتره

5 – گوشت رو که داخل قیف ریختید ،قیف رو پرپر نکنید چون باید با فشار کاور رو پرکنید و اگه تا انتهای قیف داخلش مواد ریخته باشید میزنه بیرون و کار رو مشکل میکنه. پبشنهاد میکنم مواد رو داخل ۳ قیف بریزید درحجم کم که راحت بتونید فشار بدید و کنترلش آسونتر باشه.

6 – سر کاور سوسیس رو که بستید و گره زدید طوری قیچی نکنید که اصلا دم سوسیس معلوم نباشه و نخ و دم درست کنار هم قرار بگیرن حتما حتما اندازه یک بندانگشت یا بیشتر فاصله بدید بعد قیچی کنید.چون حجیم میشه و احتمال لیزخوردن و ترکیدنش بیشتر میشه.قسمت پایانی کلیپ نشون دادم بهتر متوجه بشید.

7 – ادویه ها رو حتما تمام و کمال بریزید و هیچ کدومو حذف نکنید بخصوص پودر گوجه خشک که باعث میشه رنگ سوسیس بازاری بشه

8 – پاپریکا هم تازه و خوشرنگ باشه تو رنگ سوسیس تاثیر داره.

9 – اگه تند دوست دارید مقدار فلفل تند را بیشتر بریزید.

سوسیس خانگی
سوسیس خانگی

ادویه سوسیس خونگی

برای ادویه این سوسیس خونگی شما دو قاشق مرباخوری پودر پاپریکا ،نمک ، پودر پیاز و پودر سیر هرکدام یک قاشق مرباخوری ،پودر زنجفیل ،دارچین، آویشن از هرکدام نصف قاشق مربا خوری فلفل سیاه و قرمز تند به میزان دلخواه، جوز هندی و پودر هل هر کدام یکسوم قاشق چای خوری، پودر میخک نوک قاشق مرباخوری

نکات بیشتر برای درست کردن سوسیس

گوشتهایی مثل سینه ی مرغ چون خشکه باعث خشک و سفت شدن سوسیس میشه، ولی گوشت ران یا بال و بازو چون چربتر و نرمتره باعث لذیذ تر شدن سوسیس میشه

مواد سوسیس باید کاملا خنک باشه تابعد از پخت ظاهرش شکیلتر باشه و چروک نخوره

کاور سوسیس آلمانی درسته که باریکه و پر کردنش یه کم سخت تره ولی هم از لحاظ ظاهری و هم طعمش بعد از سرخ شدن ،خیلی بهتره از سوسیس کوکتله

اگر غذا ساز ویا وسایل مشابه ندارید گوشت رو سه بار با قسمت ریز چرخ کنید ،و بعد مواد رو با کمک قاشق و بدون دخالت دست ورز بدین چون گرمای دست باعث گرم شدن مواد میشه اگر موادتون خنک نباشه سوسیس بعد از پخت چروک میخوره

میتونید فلفل سوسیس رو بیشتر بریزید تا تند و تیز و خوشمزه تر بشه

برای پیچیدن سوسیس هر بار از وسط دوتا گره ای که زدین دوباره سوسیس رو بپیچید و گره بزنید تا حسابی فشرده و تپل بشه، توی فیلم هم مشخصه.

به شما طرز تهیه سوسیس خانگی بوقلمون رو آموزش دادیم که بجای گشوت بوقلمون میتونید از گوشت مرغ استفاده کنید، آیا شما این رسپی رو امتحان کردید؟ یا کلا سوسیس خونگی درست کردید؟ حتما نظر و تجربه خودتون رو با ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط :

بهترین طرز تهیه ژامبون مرغ خانگی (کالباس)

طرز تهیه نان بربری خانگی کنجدی

طرز تهیه چیپس میوه خانگی