طرز تهیه سوسیس خانگی : بهتون میخوام روش درست کردن یک سوسیس خانگی خوشمزه به همراه کلیدی ترین نکات که باعث میشه سوسیس شما همانند سوسیس های شرکتی بشه رو آموزش بدم، همانطور که میدونید سوسیس جزو اون دسته خوراکی ها هست که طرفداران خیلی زیادی داره مخصوصا بچه ها ولی درست کردن اون توی خونه میتونه خیالتون رو از سالم بودنش راحت کنه ، شما تا حالا توی خونه سوسیس یا کالباس خانگی درست کردین؟ از طعمش راضی بودیین؟؟ پس با من همراه باشید و ویدیو آموزشی رو هم حتما ببنید.
طعم سوسیس ارتباط مستقیم با نوع و مقدار ادویه هایی داره که براش استفاده میشه،من بیشتر از ادویه های تازه خونگی و خودساز استفاده کردم که عطر و طعمش به هیچ وجه قابل قیاس با ادویه های شرکتی نیست .
مواد لازم برای تهیه سوسیس خانگی خوشمزه
من از ترکیب گوشت بوقلمون و گوساله استفاده کردم، بوقلمون قسمت ران و ساقش به همراه چرخکرده گوساله هم معمولی بود و کمی هم چربی داشت. شما میتونید به جای بوقلمون مرغ بزنید ولی فقط رانش باشه سینه رو استفاده نکنید خشک میشه، میتونید همون اندازه که نوشتم گوشت چرخکرده با ران مرغ یا فقط چرخکرده یا فقط مرغ استفاده کنید فرق نمیکنه بقیه مواد رو تغییر ندید فقط.
مواد لازم | مقدار |
---|---|
ران بوقلمون | ۴۵۰ گرم بدون استخوان |
گوشت چرخ شده گوساله | ۱۵۰ گرم |
تخم مرغ کامل | 1 عدد |
روغن مایع | 48 گرم |
سیر رنده شده | 4 حبه |
مخلوط یخ خرد شده و آب | 3/4 لیوان |
شیر خشک | 25 گرم |
نشاسته ذرت | 50 گرم |
نمک دریایی | ۱ونیم قاشق غذاخوری(نمک بهتره دریایی باشه) |
پاپریکا تازه | ۱ قاشق غذاخوری پر |
پودر گوجه خشک | ۱ قاشق غذاخوری پر |
پودر پیاز و پودر سیر | از هر کدام ۱ قاشق مربا خوری |
فلفل سیاه و پودر زنجبیل | از هر کدام ۱ قاشق چای خوری |
آویشن | ۱ قاشق چای خوری |
پودرفلفل قرمز | تند ۱ قاشق مربا خوری پر |
پودرجوزهندی | ۱/۲ قاشق چای خوری |
پودر هل | ۱/۳قاشق چای خوری |
تخم گشنیز | ۱/۲ قاشق چای خوری |
وکیوم سوسیس | به مقدار لازم + نخ |
ویدیو مراحل تهیه سوسیس بوقلمون خانگی
دوستای عزیز میتویند در ادامه رسپی و نکات رو هم مطالعه کنید.
طرز تهیه سوسیس خانگی بوقلمون و گوشت
ران بوقلمون رو اول با چرخ گوشت چرخ کردم، چون قسمت ران رگ سفید و سفت زیاد داشت اول چرخ کردم و داخل ظرف دربسته به مدت ۳ ساعت گذاشتم تو یخچال، گوشت باید سرد باشه و این خیلی مهمه، بعد داخل غذا ساز ریختم و چرخ کرده رو که اونم قبلش تو یخچال و کاملا سرد بود اضافه کردم، حالا تخم مرغ رو مستقیم از یخچال بیرون آورده و اضافه کنید، روغن مایع و سیر رنده شده را هم بریزید و خوب میکس کنید.
مخلوط آب و یخی که داشتیم رو در دو مرحله اضافه و هر بار خوب میکس کنید، شیر خشک، نشاسته و ادویه ها رو افزوده و خوب بزنید، مرحله زدن گوشت با غذا ساز یکی از مهمترین قسمتها ست که باید درست انجام بشه یعنی گوشت رو انقدر با دستگاه بزنید که کاملا نرم و کشدار و حالت چسبناک بشه به یکی دو پالس اکتفا نکنید من انقدر میکس کردم که دود از دستگاه بلند شد 😅 وسط کار یک دستگاه دیگه آوردم، هرچقدر بزنید سوسیستون انعطاف خوبی خواهد داشت.
تزیق سوسیس خانگی در کاور
اواسط کار یعنی بعد ریختن ادویه ها و مخلوط شدن باز ۲ تا ۳ تکه یخ اضافه کنید که حرارت دستگاه باعث گرم شدن گوشت نشه و خنکش کنه، انسجام و شل یا سفت بودن گوشت داخل کلیپ مشخصه نباید خیلی شل باشه یا اونقدر سفت که نشه داخل کاور تزریق کرد. گوشت رو داخل قیف ترجیحا پارچه ای یا اگر داخل قیف پلاستیک میریزید دو تا رو داخل هم قرار بدید که پاره نشه، بدون ماسوره هم میشه ولی ماسوره ساده اگه دارید بذارید کار راحتتر میشه.
حالا مایه رو داخل کاور سوسیس پمپاژ کنید بهتره برای راحتی کار کاور رو در اندازه های ۱۰ الی ۲۰سانتی برش بزنید و ته کاور رو آزاد بذارید و گره نزنید تا وقتی که مواد داخلش تزریق میشه ، این مرحله خیلی سخته و زمانبر پس با حوصله انجام بدید. بعد پر شدن یک سرکاور را با نخ خیلی محکم و چند دور گره بزنید و با دست رول رو ماساژ بدید تا هوای اضافه اگر احیانا داخلش هست رفع بشه و بعدا تبدیل به سوراخ داخل سوسیس نشه سر دیگر کاور را تا میتونید بپیچونید اونقدر که دیگه جا نداشته باشه جلو برید بعد با نخ چند دور محکم گره بزنید.
(یادتون باشه گره هایی که میزنید معمولی نباشه چون موقع بر اثر فشار باز میشه و زحماتتون بر باد میره، ناز نکنید گره بزنید باتمام قدرت😂من بخدا دستم زخم شده بود یعنی دراون حد محکم)طبق تصویر به اندازه های دلخواه تقسیم کنید کوچک یا بزرگ دلخواه خودتونه بپیچید و گره بزنید.
مرحله پخت سوسیس در آب
آماده که شدن داخل سبد فلزی بذارید قابلمه نسبتا گودی انتخاب کنید آب رو جوش بیارید و سبد رو بذارید داخلش و بمدت چهل و پنج دقیقه بخارپز کنید(نه بیشتر نه کمتر✋ و گرنه کیفیت میاد پایین مهمه پیش خودتون نگید نههه بذار بیشتر بجوشه سالمتر باشه!) بافتش نرم میشه و موقع بریدن و سرخ کردن خرد میشه بعد پخت بلافاصله روشون آب سرد بریزید و در دمای محیط بذارید خنک شن سپس ۲۴ ساعت تو یخچال بذارید بمونه بعد مصرف کنید.
نکات کلیدی تهیه سوسیس خانگی بوقلمون
- مشکل خیلی از دوستان این هست که بعد پخت وقتی کاور رو جدا میکنن یک مایع ژله مانند مثل ترکیب آب و روغن ازش خارج میشه و میگن چربیش زیاد بوده یا گوشت آب انداخته! این مشکل بخاطر ایجاد هوا بین گوشت و کاور به وجود میاد یعنی شما خوب فشرده نکردید و فضای خالی بین گوشت و کاور بوده و اون قسمت آب و چربی جمع شده و گرنه نه روغن دستور زیاده نه رسپی مشکل داره.
- خودم این مورد رو امتحان کردم دیدم دقیق اینطوریه توی ویدیو مشاهده میکنید که یکی از سوسیسها رو که خوب فشرده وهوادهی نکرده بودم همین مشکل براش پیش اومده یعنی بعد پخت قشنگ وقتی دست میزنی به سوسیس از تو کاور معلومه ی حباب بزرگ داخلشه باز که میکنی مایع میزنه بیرون پس تا میتونید با حوصله به وسیله دست رول رو ماساژ بدید و چندین بار شل و سفتش کنید که هیچ حبابی نمونه
- محکم بستن و فشرده کردن باعث میشه بعد پخت هم کاور چروک نشه، الان میگید محکم میبندیم ولی بازم چروک میشه! نه عزیزم محکم نبوده و داخلش هوا بوده
- اندازه رو رعایت کنید : اندازه و مقدار مواد گفته شده برحسب وزن گوشت داده شده پس دقت کنید بعضیها گوشت رو وزن میکنن و بعد چرخ میکنن و استفاده باید بعد چرخ کردن دوباره دقیق وزن کنید،چون ما بین تیغ دستگاه و لوله چرخ گوشت صد در صد مقدار زیادی گوشت جا میمونه که بی توجه به اون کار رو ادامه میدید قشنگ تمیز کنید و دوباره وزن کنید که همون مقدار باشه و ترکیب مواد بهم نخوره اگر چرخ گوشتتون مجهزبه سری مخصوص سوسیسه میتونید به وسیله اون پمپاژ کنید راحتتره
- گوشت رو که داخل قیف ریختید ،قیف رو پرپر نکنید چون باید با فشار کاور رو پرکنید و اگه تا انتهای قیف داخلش مواد ریخته باشید میزنه بیرون و کار رو مشکل میکنه. پبشنهاد میکنم مواد رو داخل ۳ قیف بریزید در حجم کم که راحت بتونید فشار بدید و کنترلش آسونتر باشه.
- سر کاور سوسیس رو که بستید و گره زدید طوری قیچی نکنید که اصلا دم سوسیس معلوم نباشه و نخ و دم درست کنار هم قرار بگیرن حتما حتما اندازه یک بند انگشت یا بیشتر فاصله بدید بعد قیچی کنید. چون حجیم میشه و احتمال لیزخوردن و ترکیدنش بیشتر میشه. قسمت پایانی کلیپ نشون دادم بهتر متوجه بشید.
- ادویه ها رو حتما تمام و کمال بریزید و هیچ کدومو حذف نکنید بخصوص پودر گوجه خشک که باعث میشه رنگ سوسیس بازاری بشه
- پاپریکا هم تازه و خوشرنگ باشه تو رنگ سوسیس تاثیر داره.
- اگه تند دوست دارید مقدار فلفل تند را بیشتر بریزید.
ادویه سوسیس خونگی
برای ادویه این سوسیس خونگی شما دو قاشق مرباخوری پودر پاپریکا ،نمک ، پودر پیاز و پودر سیر هرکدام یک قاشق مرباخوری ،پودر زنجبیل ،دارچین، آویشن از هرکدام نصف قاشق مربا خوری فلفل سیاه و قرمز تند به میزان دلخواه، جوز هندی و پودر هل هر کدام یک سوم قاشق چای خوری، پودر میخک نوک قاشق مرباخوری
نکات بیشتر برای درست کردن سوسیس
گوشتهایی مثل سینه ی مرغ چون خشکه باعث خشک و سفت شدن سوسیس میشه، ولی گوشت ران یا بال و بازو چون چربتر و نرمتره باعث لذیذ تر شدن سوسیس میشه
مواد سوسیس باید کاملا خنک باشه تا بعد از پخت ظاهرش شکیلتر باشه و چروک نخوره
کاور سوسیس آلمانی درسته که باریکه و پر کردنش یه کم سخت تره ولی هم از لحاظ ظاهری و هم طعمش بعد از سرخ شدن ،خیلی بهتره از سوسیس کوکتله
اگر غذا ساز ویا وسایل مشابه ندارید گوشت رو سه بار با قسمت ریز چرخ کنید ،و بعد مواد رو با کمک قاشق و بدون دخالت دست ورز بدین چون گرمای دست باعث گرم شدن مواد میشه اگر موادتون خنک نباشه سوسیس بعد از پخت چروک میخوره
میتونید فلفل سوسیس رو بیشتر بریزید تا تند و تیز و خوشمزه تر بشه
برای پیچیدن سوسیس هر بار از وسط دوتا گره ای که زدین دوباره سوسیس رو بپیچید و گره بزنید تا حسابی فشرده و تپل بشه، توی فیلم هم مشخصه.
ویژگی های سوسیس خانگی با سوسیس کارخانه
وقتی صحبت از سوسیس خانگی در مقابل سوسیس خریداری شده از فروشگاه میشه، یک تفاوت اساسی در کیفیت مواد استفاده شده وجود داره. سوسیس خانگی اغلب حاوی گوشت ها و ادویه های با کیفیت است که با دقت انتخاب شده و توسط دست خودتون ترکیب شده. همین انتخاب مواد با کیفیت می تواند منجر به طعم بهتر و کیفیت بالا شود.
عامل دیگری که سوسیس خانگی را متمایز می کند، سطح سفارشی سازی در آن هست. شما میتوانید انواع مختلف گوشت، ادویهها، روکشها و روشهای آمادهسازی را آزمایش کنید تا سوسیس خانگی که کاملاً مطابق با ذائقه شما و خانواده شماست رو درست کنید. این سطح از آزادی خلاقانه و کنترل بر روی مواد تشکیل دهنده، چیزی است که به سوسیس خانگی جذابیت منحصر به فرد و طعم متمایز آن می دهد که در سوسیس های تولید شده تجاری پیدا نمی شود.
جمع بندی طرز تهیه سوسیس خانگی خوشمزه
در این آموزش به شما طرز تهیه سوسیس خانگی بوقلمون رو آموزش دادیم که بجای گوشت بوقلمون میتونید از گوشت مرغ هم استفاده کنید، آیا شما این رسپی رو امتحان کردید؟ یا کلا سوسیس خونگی درست کردید؟ حتما نظر و تجربه خودتون رو با ما به اشتراک بگذارید. ما در مقاله های مختلف مانند طرز تهیه چیپس میوه خانگی و بهترین طرز تهیه ژامبون مرغ خانگی (کالباس) سعی کردیم به شما کمک کنیم تا خوراکی های خوشمزه رو در خونه درست کنید.
سلام. روزتون به خیر. ببخشید قاشق مربا خوری و چای خوری با هم فرق دارند؟ منظورتان همان قاشق های مخصوص شیرینی پزی است؟
سلام بله فرق میکنه به قاشق های خارجی چای خوری میگن مربا خوری
بسیار عالی خیلی ممنون ولی گفته بودین فیلم اموزشی که من فیلم اموزشی رو پیدد نکردم
سلام خواهش میکنم، پاراگراف سوم بود فیلم
سلام من از 1 قاشق سرصاف گلوتن استفاده می کنم بافتش خیلی خوب میشه
سلام ممنون که تجربتون رو با ما به اشتراک گذاشتید
سلام عزیزم بعد از پخت و شوکی که با یخ یا آب سرد میدیم، طبیعی هست که چروک بخوره، می تونید چند دور دوباره بپیچید و دوباره نخ ببندید و بعد بذارید فریزر.
سلام , من با دستگاه سوسیس پر کن رول هارو پر کردم و اونقدر فشرده میکردم که بعضیاشون میترکید ولی بازم بیشترشون بعد بخارپز شدن و گزاشتن تو یخچال چروک میشه , علت چی میتونه باشه
سلام ، من درست کردم ، عالیییییی بود ، توضیحات خیلی کامل بود.
سلام مرسی که تجربه خودتون رو به اشتراک گذاشتید
سلام… من تا الان چند سری درست کرده بودم… ولی انصافا این سری طبق این دستور درست کردم عالی شد… واقعا عالی شد… خرد نمیشد موقع برش و مزه عالی…. ممنون خانوووم…. فقط یه کم هوا داشت 😉😉😊
سلام خداروشکر خوشحالیم که این دستور به دردتون خورده
سلام علیکم
ممنون از راهنمایی هاتون
چند تا نکته میخواستم عرض کنم خدمتتون از تجربیاتی که در زمینه درست کردن سوسیس و کالباس خانگی داشتم
بنده درست کردن سوسیس رو هم با تزریق دستی داخل کاور (کاور بزرگ بود (کاور کالباس) و با دست گوشت رو مینداختم داخلش) و هم با سر سوسیس ساز چرخ گوشت تجربه کردم و در هر دو حالت هوا داخل کاور میموند و کاور بعد پختن سوسیس چروک می شد و یه مایع نارنجی رنگ ژله ای و چرب کنار سوسیس رو گرفته بود.
یه بار بعد از تزریق سوسیس کاور رو از سر چرخ گوشت باز کردم و چرخ گوشت رو روشت کردم که خالی بشه که یکدفعه از سر چرخ گوشت هوا خالی شد و خب تقریبا به این نتیجه رسیدم که سر سوسیس ساز چرخ گوشت هم بخاطر عدم هواگیری کامل افاقه نمیکنه
با این اوصاف بهترین راه تزریق سوسیس استفاده از دستگاه سوسیس پر کن (Stuffer) هستش که اتفاقا چند نمونه تولید داخل هم داره اما بهترین مدل اون برای مصارف خانگی مدل دستی خوابیده گیربکسی هستش
البته تجربه ای در استفاده از قیف و ماسوره قنادی ندارم اما احساس میکنم خیلی کار رو سخت تر کنه
اما در مورد رنگ سوسیس که فرمودید، راه اصولیش برای داشتن رنگ سوسیس بازاری استفاده از InstaCure #1 هستش که به این صورت تو ایران وجود نداره، برای تهیش از ناصر خسرو (اگه تهران هستید) سدیم نیتریت گرید خوراکی تهیه کنید و با نسبت 6.25 درصد با نمک خوراکی مخلوط کنید، مقدار مورد نیاز این ماده برای یک کیلو سوسیس یک قاشق مرباخوری هستش
فقط یه سوال داشتم از خدمتتون
برای سوسیس، ژلاتین (یا بعنوان جایگزینش یه ماده ژلاتین دار مثل آب قلم گوساله) لازم نیست؟
سلام.تا جایی که من میدونم نیتریت سرطانزا هست و فکر میکنم مقدارش رو هم برای یه کیلو خیلی خیلی زیاد گفتین.پیشنهاد میکنم به جاش از اسانس پاپریکا استفاده کنید
سلام من با گوشت سر دست گوساله درست کردم خیلی دقت کردم همه چی اش خوبه بافتش هواگیری اش و … فقط خیلللیییی بوی زهم میده نمیشه خورد چرا آخه😔😔😔
مرسی از این آموزش خوبتون من هم ژامبون رو درست کردم هم این سوسیس رو هم خوشمزه شده هم دخترم که عاشق این تیپ غذاست غذای سالم می خوره
راستی آهنگ متن کلیپ هم عالی بود (❁´◡`❁)
ممنون از شما که تجربتون رو با ما به اشتراک گذاشتید
سلام
ممنون از اموزش دقیق و کاملتون
منم سوسیس خانگی درست میکنم با همین روش باگوشت مرغ فقط مشکلی که دارم و هر کاری میکنم بر طرف نمیشه اینه که سوسیسام خورد میشن …مخصوصا بعد از اینکه توی فریزر برن و منجمد بشن و دوباره یخشون باز بشه موقع برش زدن خورد میشن ..
لطفا راهنمایی بفرمایید
باز هم تشکر میکنم
راست میگه منم نمیدونم این همه هوا از کجا میاداخه من کالباسم اینشکلی میشه
سلام و وقت بخیر.ممنون بابت دستور سوسیس خانگی. فقط منم هم با مرغ درست میکنم و بعدازفریزشدن که میخوام استفاده کنم خورد میشه. بافتش نرمه زیادی. دلیلش چیه؟؟؟هوا نداره داخلش و خیلی کم خیلی کم چروک میخوره خیلی هاشونم چروک نمیخوره. اوایل بافتش خوب بود همه چی همونه فقط جدیدا ریز میشه
تقلب از یه پیج اشپزی اونم بددن ذکر منبع!!!!
اگر دقت کنید دقیقا با نام خودشون در سایت قرار داده شده
شبا،خسته نباشین،من با چرخ گوشت سوسیس هارو پر کردم،اینقدر هم ماساژ دادم بازم بعد پخت کاورها چروک شدن،به نظرتون کم کم سوسیس ها رو پرکنم نتیجه بهتری اید؟من نمیدونم اینهمه هوا از کجا میاد😉
خیلی ماهی،😘
فدات عزیزم
طبق کلیپ باید هواگیری رو انجام بدید تا سوسیس خانگی خوب و با کیفیت داشته باشید اصلی ترین نکته همین هواگیری هست
سلام ممنون از دستورتون خیلی خوش طعم و لذید شد اما فقط یه مشکلی داشتم که رنگش تیره شد و شبیه بازاری نشد، علتش چیه؟