طرز تهیه نان اهری : سلام حال واحوالتون چطوره دوستان؟ امروز یه خوشمزه براتون آوردم نان اهری ،البته بافتش مثل کلوچه است ومثل نون خیلی پوک نیست ولی نگم از طعم وعطرش که واقعا بینظیره 😋 شهر اهر در استان آذربایجان شرقی نوعی نان سنتی به نام نان اهری (یتی قات) دارد که جز سوغات این شهرستان محسوب میشود. خب بریم سراغ رسپی ،البته چندتا نکته داره که در آخر براتون میگم.
مواد لازم نان اهری
ماست خامه ای بالای 5% 160گرم
روغن مایع160 گرم
پودر قند280 گرم
ارد600گرم
تخم مرغ درشت2عدد
زنجبیل 2قاشق سوپ خوری سر پر 14گرم
هل یک قاشق چایی خوری پر
یک قاشق سوپ خوری پیکینگ پودر و 2قاشق سرکه استفاده کردم
وانیل یک هشتم قاشق چایی خوری
طرز تهیه نان اهری خوشمزه
تخم مرغها رابا پودر قند و وانیل انقدر میزنیم تا کشدار شود، سرکه و پیکنیگ رو به ماست اضافه میکنیم و با قاشق قاطی میکنیمو به مواد اضافه میکنیم بعد روغن مایع را اضافه و با هم زن در حد مخلوط شدن میزنیم بعد زنجبیل و هل را اضافه و با لیسک مخلوط میکنیم بعد آرد الک شده را اضافه میکنیم کمی حالت چسبندگی دارد.
غلیظتر از مایع کیک هست، رویش را سلفون میکشیم و یک ساعت داخل یخچال میگذاریم بعد از یک ساعت روی سطح آرد پاشی شده حدود یک سانت باز میکنیم با قالب سایز 3 قالب میزیم نباید رویش آرد داشته باشد رویش را رومال میکنیم و با چنگال خط میاندازیم و داخل فر بیست دقیقه 200درجه بستگی به حرارت فر دارد.
نوش جان
مواد رومال
یک عدد زرده + یک قاشق چایی خوری عسل و کمی نمک
دوستان من برای باز کردن خمیر اولش با وردنه باز کردم ولی چون خمیر کمی چسبنده بود و به وردنه میچسبید فقط زیر خمیر کلی آرد ریختم و خمیر رو با دست آردیم باز کردم یعنی با کف دست خمیرو باز گردم و کاتر زدم.
کاترم گرد بود و قطرش ۸سانتی بودبا این مقدار خمیر ۲۰عدد نون بهم داد. حتما یک ساعت تا یکساعتو نیم در یخچال استراحت بدید تا چسبندگی خمیر از بین بره تا ۵۰گرم هم میتونید بهش آرد اضافه کنید نه بیشتر چون بافت نونتون سفت میشه. خب فککنم همه مواردو گفتم ،امیدوارم دریت کنید و لذت ببری.
ویدیو طرز تهیه نان اهری
مطالب مرتبط :
طرز تهیه نان اردک ، نان محلی زنجان
سلام. یدی قات (7 لایه) کلا با اهری متفاوته. اهری نوعی شیرینی هست اما یدی قات نان زنجبیلی هست. یدی قات رو مثل خمیر هزار درست می کردند با آرد کامل و با روغن حاصل از کره حیوانی( ساری یاغ ) . بهش زنجبیل زیاد هم می زدند. این یک کلوچه کمی بزرگتر از کلوچه فومن بود و علت نام گذاریش هم به دلیل لایه لایه شدن اون بعد پخت بود. الان این نان رو قنادی ها با آرد قنادی و روغن صاف و بدون زنجبیل درست می کنند و اصلا اونی نیست که قدیم ها مادران ما درست می کردند و ما کنار دستشون می نشستیم و عطر نون کل خونه رو پر می کرد.
خیلی ممنون از انتقال تجربه ارزشمندتون با ما و سایر دوستانی که این مطلب رو میخونند
سلام،خیلی خوشمزه و زیبا،بیشتر در مراسمات مذهبی از اهری استفاده میشود 🤤