طرز تهیه نان هوکایدو ژاپنی (نان نرم شیرین)+ ویدیو

طرز تهیه نان هوکایدو ژاپنی (نان نرم شیرین)
طرز تهیه نان هوکایدو ژاپنی (نان نرم شیرین)

طرز تهیه نان هوکایدو ژاپنی : سلام امروز میخوام بهتون یک نان فوق العاده خوشمزه و نرم رو آموزش بدم که میدونم برای افطار یا صبحانه درست کنید همه عاشقش یمشن، اگر خاطرتون باشه در مطالب قبلی در خصوص نان شیر و نان ژاپنی مطلب قرار دادیم ولی این رسپی کمی فرق داره و به صورت کامل مراحل کار رو توضیح میدم و با نان ژاپنی قبلی تفاوت داره پس با من همراه باید و در انتهای مطلب ویدیو مراحل کار رو مشاهده کنید.

مواد لازم برای تهیه نان هوکایدو ژاپنی

برای دو عدد نان(هرکدام 25 سانتیمتر)(در ویدیو نصف این مقدار رو استفاده کرده)
540 گرم یا 4 پیمانه بعلاوه 2 قاشق غذاخوری آرد نان(اگه نداشتین از آرد معمولی استفاده کنید)
60 گرم یا 1/2 پیمانه آرد کیک پزی(به نکات آخر دستور توجه کنین)
10 گرم یا 1 قاشق غذاخوری خمیر مایه فوری
30 گرم یا حدود 3ونیم قاشق غذاخوری پودر شیر خشک
80 گرم یا 1ونیم قاشق غذاخوری کمتر از نیم پیمانه شکر
8 گرم یا 1ونیم قاشق چایخوری نمک
1 تخم مرغ متوسط(حدود 50 گرم بدون پوسته) هم دمای اتاق
250 میلی لیتر یا حدود 1 پیمانه بعلاوه 2 قاشق چایخوری شیر ولرم
150 میلی لیتر یا حدود 1/2 پیمانه بعلاوه 2 قاشق غذاخوری خامه صبحانه 35%، همدمای اتاق
1 قاشق چایخوری بهبود دهنده

طرز تهیه نان هوکایدو ژاپنی مرحله به مرحله

بهتره قبل از رسپی ویدیو مراحل کار رو قرار بدم و سپس رسپی رو بخونید.

بنر گل من و تو

 

آرد نان، آرد کیک پزی، شیر خشک، بهبود دهنده، شکر و نمک رو با همزن دستی هم بزنین، خمیر مایه رو اضافه کنید و مخلوط کنین. بعد وسطش گودی ایجاد کنین و تخم مرغ، خامه و شیر رو داخل گودی بریزین و مخلوط کنین، وقتی هنوز خمیر رو ورز ندادین و خمیر جمع شد، روش دستممال بزارین و 20-30 دقیقه استراحت بدین تا کمتر بدست بچسبه و راحتتر ورز بدین، برای ورز دادن توصیه میشه از همزن برقی با پره های ورز نان، استفاده کنین، چون احتمال داره حتی 30 دقیقه طول بکشه تا به بافت دلخواه برسه.

روی سطح کارتون آرد بپاشین خیلی کم و کنار دستتون حدود 20 گرم آرد داشته باشین اگه نیاز بود استفاده کنید، ولی سعی کنین اصلا زیاد آرد نزنین چون ورز که بدین بعد از مدتی دیگه نمیچسبه، اگه زیاد آرد بزنین بعد از پخت خشک میشه.همونجور ورز بدین عین ویدئو، میبینین که خیلی میچسبه، اگه ورز دادنی احساس کردین خمیر خیلی سفته و نرم نیس، 1-2 قاشق چایخوری شیر ولرم اضافه کنید.
در دستگاه حدود 12-15 دقیقه ورز بدین، اونقدر که خمیر رو عین ویدیو کشیدنی پاره نشه، نکته اش همینجاس. بیشتر ازون ورز ندین، در ورز دادن با دست هم همچنین.

به خمیر نان هوکایدو ژاپنی  استراحت بدین

بعد ازینکه به این مرحله رسید، داخل یک کاسه که چرب کردین بزارین و برگردونین تا هر طرفش چرب بشه و سلفون بکشین یا دستمال بزارین و در دمای بیست و پنج الی سی و پنج درجه بزارین تا حجمش دوبرابر شه، زمان نگفته بود چون فرق داره برا همه خونه ها.شما مثلا بعد ازینکه دیدین دوبرابر شد حجمش عین ویدئو دو تا انگشتتون رو حدود یک الی دو سانتیمتر داخل خمیر کنین، اگه همونجور موند، یعنی کافیه.اما اگه دیدین برگشت، بیشتر نگه دارین.

خمیر آماده شده
خمیر آماده شده

حالا خمیر رو فشار بدین تا گاز داخلش دربیاد و سریع یکی دو دقیقه ورز بدین، در مرحله شکل دادن، هم میتونین یک لوف کامل داشته باشید هم میتونین مثل ویدئو به چهار قسمت مساوی تقسیم کنین، هر کدومو با وردنه باز کنین و رول کنین و دوباره اینکارو تکرار کنین و داخل قالب لوف که چرب کردین بزارین، یعنی هر قسمت رو رو دوبار باز کنین و رول کنین. (با این دستور حدود هزارو صدو بیست گرم خمیر باید داشته باشید که اگه دو تا نون بشه، هرکدوم پانصد وشصت گرم میشه، یعنی چهار تا صدو چهل گرمی رو پیش هم میزارین) در این مرحله خمیر اصلا بدست نمیچسبه یعنی طوری نیس که دست زدنی روی انگشتتون خمیر بیاد.اگه لازم بود خیلی کم آرد بزنین.

مراحل پایانی

اگه حین رول کردن، خمیر دیدین خیلی برمیگرده، روشون دستمال بزارین و دو سه دقیقه استراحت بدین. حالا روی قالبهاتون دستمال بکشین و در محیط با بخار بزارین حجمشون دوبرابر شه.مثلا چون خونه خودش سرد بود، فر رو در دمای پنجاه درجه میزاره و بعد ازینکه به پنجاه درجه رسید، سه دقیقه صبر میکنه و فر رو خاموش میکنه و قالب رو داخل فر میزاره، یدونه هم لیوان پر از آب جوش میزاره کنارش تا روی نانها خشک نشه.

دمای داخل فر باید بین سی و سه الی سی و هشت درجه باشه.بعد ازینکه حجمش کم مونده دوبرابر شه، یعنی هفتاد-هشتاد درصد بیشتر شده، دربیارین از فر، و روش دستمال بزارین و فر رو در دمای صدو هفتاد-صدو هفتاد و پنج درجه روشن کنین، هم از بالا و هم از پایین، در این پانزده دقیقه، هم فر گرم میشه هم خمیر کامل دوبرابر میشه حجمش.روش به آرامی شیر بمالین با فرچه.

حدود سی-چهل دقیقه بپزین، اگه دیدین خیلی زود روی نانها سرخ شد، روش کاغذ آلومینیومی بزارین.این نون رو اصلا زیاد نپزین چون سطحش سفت و داخلش خشک میشه.
بعد ازینکه از فر درآوردین، روش به آرامی و کم کم خامه یا کره بمالین تا آروم آروم جذب بشه و روی نونتون شفاف بشه.
داخل ظرف کاملا دربسته، در جای خنک، یکی دو روز میمونه

نکات مهم در تهیه نان هوکایدو ژاپنی

نکته1: مهمترین ماده این نون، خامس که نرم و پفیش میکنه و طعم و بوی خاصی میده بهش.البته گفته میشه با مخلوط شیر و کره جایگزین کرد ولی بهتره این کارو نکنین.

نکته2: برای آرد کیک پزی، برای هر صد و پانزده گرم آرد معمولی، دو قاشق غذاخوری نشاسته ذرت اضافه کنید و پنج-شش بار الک کنین، بعد شصت گرمش رو برای این نان بردارین.آردهاییکه در سوپرمارکت ها میفروشند، اگه دارای نشاسته بودن، دیگه لازم نیس باز نشاسته اضافه کنین .

نکته3: در ویدیو از بهبود دهنده استفاده نکرده ولی پیشنهاد میکنم حتما استفاده کنین.لوازم قنادیا دارن.

نکته4: میتونین آرد نان رو از نانواییها بخرین.

مطالب مرتبط :

طرز تهیه نان سیمیت

طرز تهیه پیده دهن باز

طرز تهیه پنکیک مراکشی