طرز تهیه کشک بادمجان با گردو : از غذاهای فوق العاده خوشمزه و پرطرفدار سنتی ایرانی کشک بادمجان هست که در اکثر رستوران های سنتی سرو میشه، این غذای برای مناسب های مختلف و مهمانی ها یکی از گزینه های عالی و دردستر به حساب میاد این غذا به راحتی در خانه درست میشه ،کشک بادمجان با گردو یکی از معروفترین غذاهای اشتهاآور و خوشخوراک ایرانی است. بادمجان و کشک که از فرآوردههای ماست است کمی درستکردنش وقتگیر است.
کشک به عنوان فرآورده نهایی به شکل توپی شکل درآمده یا بصورت نوارههایی باریک از الک رد شده و خشکمیشود. زمانی که از کشک خشکشده در این خوراک استفادهمیکنید، باید از قبل کشک را کمی در آب گرم بخیسانید. کشک باید در آب حلشود تا رنگ قهوهای کمرنگ شده و غلظتی کرم مانند داشتهباشد. کشک بصورت پاستوریزه نیز در سوپرمارکتها به فروشمیرسد.
کشک بادمجان در بیشتر بازارهای خاور میانه و آمریکا در دسترس است و با انواع نانها و باگت سرو میشود. مانند هر غذای دیگری دستورهای پخت مختلفی دارد.
مواد لازم برای تهیه کشک بادمجان با گردو
- بادمجان : 3عدد متوسط، پوست گرفتهشده (اگر خارج از ایران هستید میتویند از بادمجان های چینی یا ایتالیایی استفاده کنید)
- روغن: 4قاشق غذاخوری
- یک حبه سیر بزرگ
- آب: یک دوم پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
- گردو: یک سوم پیمانه
- پیاز پوست گرفته و خرد شده بصورت مکعبی: 1عدد بزرگ
- نعناع خشک: 2قاشق غذاخوری
- ماست: سه چهارم پیمانه
- چند برگ نعناع تازه برای تزئین (اختیاری)
طرز تهیه کشک بادمجان با گردوی فراوان
برای شروع کار ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و به شکل ورقه ای برش بزنید و برای گرفتن تلخی (و کم شدن جذب روغن) روی ورقه های برش داده شده نمک بپاشید و به مدت یک ساعت کنار گذاشته تا به خوبی نمک را جذب خود کنند.
برای تهیه کشک بادمجان با گردوی فراوان من ترجیح میدهم ماست کم چرب استفادهکنم. البته این برای کسانی مناسب هست که دسترسی به کشک ندارند و یا از طعم و مزه کشک خوشون نمیاد، علت اینکه میگیم از بادمجان های چینی استفاده کنید این هست که چون هسته کم و بافت صافی بعد از پخت دارد. قبلاً از بادمجان ایتالیایی هم استفادهمیکردم که خوب بود.
خب حالا که نکات رو گفتیم بریم سراغ تهیه این خوشمزه جذاب ، بادمجانها را باید جوری سرخ کرد که قهوهای مایل به طلایی شوند. به آن سیر ساطوری شده و ادویه اضافهکنید.
و سپس مقدار کمی آب اضافهکرده و رویحرارت ملایم بگذارید بپزد. بادمجانهای پختهشده را با گوشتکوب یا چنگال لهکنید.
گردوها را با یک دو سه ریزکنید ولی نه آنقدر که خمیری شوند.
مراحل پایانی پخت کشک بادمجان با گردو
پیازهایی که بصورت مکعبی خردشدهاند را سرخ کنید تا طلایی شوند. ماهیتابه پیازها را از روی اجاق برداشته و نعناع خشک را به آن اضافهکنید. برگ نعناع تازه در این دستور پخت جایگزین خوبی نیست. گردوی ریز شده و کشک یا ماست را اضافهکنید. حالا در ظرفتان سرو کرده و تزئینش کنید.
برای تزئین کشک بادمجان میتوانید از برگ نعناع تازه استفاده کنید که رنگ و روی زیبایی به خوراک میدهد.
نکته: میتوانید کشک بادمجان با گردو را پیشاپیش تا قبل از مرحله اضافهکردن گردو و ماست درستکنید، بعد آن را به مدت 2ماه فریز کنید. زمان استفاده از فریزر در آورده بگذارید آب شده و آن را روی حرارت ملایم گرم کنید.
1دیدگاه