تغذیهسلامتی

فواید و خواص سنجد برای سلامتی و تندرستی

سنجد
236بازدید

سِنجـِد که یکی از اجزای ثابت سفره هفت سین ایرانی ها می باشد، دارای نام علمی Elaeagnusan gastifolial است. این میوه به صورت خشک شده مورد استفاده قرار می گیرد و از سردهٔ سنجد است. سنجد بومی آسیای غربی و مرکزی، افغانستان، از جنوب روسیه و قزاقستان تا ترکیه و ایران است. امروزه به ‌طور گسترده‌ای در آمریکای شمالی نیز یافت می شود. سنجد دارای طبعی سرد و خشک است. این میوه با دارابودن مقادیر بالای مواد شیمیایی آنتی اکسیدانی، ویتامین‌‌ها و فلاونوئیدها، فواید و خواصی برای سلامتی دارد. در این مطلب با گوشه ای از خواص سنجد برای سلامتی آشنا می شویم.

 

خواص سنجد برای سلامتی:

– سنجد با دارابودن ویتامین C با کمبود ویتامین C در بدن مبارزه می کند. همچنین خوردن آن، از ورود عفونت به بدن جلوگیری می کند.

– میوه سنجد قابض است و اسهال  را درمان می کند.

– ویتامین K موجود در سنجد دارای خاصیت ضد خونریزی است.

– سنجد سموم معده و روده را رفع می کند.

– سنجد به تقویت قلب کمک می کند.

– سنجد با دارابودن مقادیر بالای کلسیم، سبب محکم شدن استخوان می شود و برای درمان نرمی استخوان و پوکی استخوان مفید است.

– این میوه ضدیرقان است.

– سنجد برای درمان تکرر ادرار مفید است.

– مصرف 50 دانه سنجد و یک لیوان شیر برای درمان سکسکه مفید است.

حتما مطالعه کنید
خواص پنیر؛ 7 خاصیت حیرت آور پنیر برای بدن

– سنجد به درمان ورم کیسه صفرا کمک می کند.

– سنجد سبب تقویت و قوی شدن ساق ها می شود.

– مصرف 10 دانه سنجد در روز به سلامت و پاکسازی دستگاه گوارش به خصوص معده و روده کمک می کند.

– سنجد دارای خاصیت تب بر است.

– سنجد ضد بلغم می باشد.

– سنجد با دارابودن مقادیر بالای فیبر، سبب کاهش گرسنگی و ایجاد احساس سیری در افراد می شود. بنابراین سنجد برای افرادی که دنبال لاغری هستند، مفید است.

– سنجد یکی از بهترین منابع غذایی گیاهی به شمار می آید.

– سنجد ترکیباتی مانند فیتکمیکال ها دارد که آنتی اکسیدان خوبی می باشد.

– پودر هسته ی سنجد برای درمان التهاب های حاد و مزمن مفید است. همچنین آرتروز را درمان می کند.

 

خواص سنجد برای سلامتی
خواص سنجد برای سلامتی

 

عوارض جانبی سنجد:

– سنجد می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد، بنابراین ممکن است سبب افت بیش از اندازه فشار خون شود که خطرناک است.

– سنجد سبب کندشدن انعقاد خون می شود. بنابراین افرادی که بریدگی و جراحات عمیق دارند یا در انتظار عمل جراحی هستند باید از آن اجتناب کنند.

– مصرف مداوم سنجد می‌تواند سب زرد شدن رنگ پوست شود. این حالت در یک مورد ۴۵ ساله که به مدت ۶ ماه و به طور منظم سنجد مصرف کرد مشاهده شد.

ارسال پاسخ