نخل کنتیا؛ آشنایی صفر تا صد با گیاه نخل کنتیا + مشکلات

شرایط درست نگهداری نخل نگهداری نخل کنتیا
شرایط درست نگهداری نخل نگهداری نخل کنتیا

نگهداری نخل کنتیا : اگر به دنبال گیاهی لوکس و زیبا برای منزل یا محل کارتان هستید و یا قصد دارید به مدیر یا رییس خود هدیه ای مجلل و ماندگار بدهید نخل کنتیا یکی از مناسب ترین گزینه هاست. این گیاه به دلیل مقاومت به نور کم و‌ شرایط نگهداری نسبتا آسان به یکی از محبوب ترین گیاهان مدرن و البته گران قیمت آپارتمانی بدل شده که در منازل و ادارات می‌درخشد و جلوه‌ی خاصی به محیط اطرافش می‌بخشد در این قسمت از گل من و تو به معرفی کامل این گیاه می‌پردازیم.

آشنایی کامل با گیاه نخل کنتیا (kentia Palm)

نام علمی انی گیاه  Howea forsteriana است، کنتیا با نام انگلیسی kentia Palm یا Paradise Palm یکی از گیاهان همیشه سبز و بومی منطقه شرق استرالیاست. این گیاه با اسامی دیگری از قبیل « نخل بهشتی » نیز شناخته می‌شود. کنتیا توسط Odoardo Beccari و در سال ١٨٨٧ نامگذاری شد. در واقع کنتیا نام یکی از واریته های هووا یا افورستریانا هست که در ایران به نام کنتیا معروف شده است.
کنتیا از خانواده‌ی اریکاسه (Arecaceae) بوده و شباهت بسیاری به نخل اریکا، شامادورا و نخل نارگیل دارد. رشد این نخل کم است و در مناطق بومی حداکثر به ارتفاع ۱۰ الی ۱۵ متر می‌رسد. صادرات و واردات آن رونق بالایی داشته و یکی از گران ترین نخل های آپارتمانی است.

گیاه نخل کنتیا (kentia Palm)
گیاه نخل کنتیا (kentia Palm)

کنتیا در اکثر بانک ها، ادارات خصوصی و منازل افراد ثروتمند مشاهده می‌شود و یکی از پرطرفدارترین گونه ی نخل های تزیینی است. این گیاه مقاومت بالایی داشته و در برابر شرایط نامطلوب آپارتمان سر خم نمی‌کند. عمر بالای این گیاه نیز یکی از آپشن های مثبتش به حساب می‌آید. کنتیا همچنین می تواند تا دمای منفی ۵ درجه را برای مدت زمان کوتاهی تحمل کند اما اگر در طولانی مدت در این دما قرار گیرد دچار یخ زدگی می‌شود.

بنر گل من و تو

ارتفاع برگ های نرم، باریک و نوک تیز کنتیا در خاستگاه بومی اش به ۵ متر هم می رسد اما در آپارتمان شرایط به گونه‌ی دیگری بوده و حداکثر ارتفاع این گیاه ۳ الی ۳ و نیم متر می‌باشد. این گیاه که معمولا به صورت چند بوته ای کاشته می‌شود به دلیل ظاهر برگ هایش در طراحی های مدرن دکوراسیون جایگاه ویژه ‌ای را به خود اختصاص می‌دهد.

گونه های مختلفی از کنتیا وجود دارد که یکی از معروف ترین آن ها Howea belmoreana نام داشته که بومی مناطق مرطوب مثل جنگل های مرطوب Understory است. ارتفاع این گیاه در این جنگل ها برخلاف سایر مناطق شرق استرالیا، از ۷ متر تجاوز نمی‌کند.

بهترین شرایط نگهداری نخل کنتیا

این گیاه به صورت خلاصه برای داشتن رشد و شادابی بالا نیاز به آبیاری منظم و متوسط، نور فیلتر شده و زیاد، دمای بین 20 الی 25 درجه سانتی گراد، خاکی با زهکشی بالا و سبک نیاز دارد که ولی در کل گیاه مقاومی هست، در ادامه تمامی موارد به به صورت کامل مورد بررسی قرار میدیم پس همراه ما باشید.

شرایط درست نگهداری نخل کنتیا
شرایط درست نگهداری نخل کنتیا

نخل کنتیا رو چقدر آبیاری کنیم؟

نحوه‌ی آبیاری این نخل قیمتی بسیار حائز اهمیت است لذا در روند آبیاری اصول و نکات زیر را حتما مد نظر قرار دهید ؛

ماهیت نخل ها به گونه ای است که خاک خشک را به خاکی همیشه خیس ترجیح می‌دهند بنابراین برای اقدام به آبیاری باید فرارسیدن زمان آن را مورد توجه قرار دهید. زمان آبیاری کنتیا در فصول رشد و زمستان با یکدیگر متفاوت است.
آبیاری کنتیا در فصول رشد یعنی بهار و تابستان، باید منظم باشد و فواصل زمانی بین دو آبیاری رعایت شود به طوری که بعد از خشک شدن ۲ الی ۳ سانتی متری از سطح خاک باید اقدام به آبیاری مجدد شود. اما در زمستان مقدار آبدهی به مراتب کاهش یافته و تنها پس از خشک شدن ۴ الی ۵ سانت از سطح خاک باید آبیاری صورت گیرد.

آب مورد استفاده برای آبیاری این نخل نیز شرایطی دارد، بهتر است از آب جوشیده سرد شده‌ و بدون املاح استفاده کنید. املاح موجود در آب های لوله کشی در دراز مدت مشکلاتی را در گیاه بوجود می آورند.

قبل از آبیاری از باز بودن منافذ زیر گلدان (زهکشی گلدان) به منظور خارج شدن کامل آب اضافه اطمینان حاصل نمایید، این کار مانع پوسیدگی ریشه در اثر رطوبت زیاد می‌گردد. آبیاری زیاد و یا ماندن اضافات آب در گلدان باعث زرد و قهوه‌ای شدن برگ ها شده و در نهایت با پوسیدگی ریشه و ساقه، گیاه به طور کامل نابود می‌شود. آبیاری کم در فصول رشد یا عدم آبیاری در زمستان باعث خشکی بیش از حد خاک می‌گردد، این عامل منجر به مچاله و لوله شدن برگ، ریزش برگ و خشک شدن نوک و حواشی برگ می‌گردد.

در مطلبی جداگانه 7 نکته مهم در آبیاری گیاهان آپارتمانی پرداخیتم که بهتره مطالعه کنید.

نخل کنتیا چقدر نور میخواد؟

در نگهداری نخل کنتیا نور جزو نکات کلیدی است، ایده آل نوری برای کنتیا نور زیاد و‌ فیلتر شده است، قرار دادن گلدان کنار پنجره هایی که توسط پرده پوشیده شده اند مکانی است که این گیاه ترجیح می‌دهد. هر چند کنتیا نور کم و سایه را نیز تحمل می‌کند و در آن به رشد خود ادامه می‌دهد اما سرعت رشد و ظاهر گیاه در نور زیاد غیر مستقیم بهبود می‌یابد.

کنتیا را در اتاق تاریک و سایه خیلی عمیق قرار ندهید، این گیاه برای زنده ماندن در روز به حداقل مقداری نور نیازمند است. نخل های کنتیا اگر بالای ۵ سال داشته باشند در برابر تابش مستقیم آفتاب مقاوم اند اما نخل های زیر ۵ سال در برابر تابش مستقیم آفتاب ضعیف بوده و دچار آسیب و سوختگی می‌شوند لذا برای کنتیا های جوان همواره از نور فیلتر شده استفاده نمایید.

اگر میزان نور دریافتی کنتیا زیاد باشد رنگ برگ های آن سبز روشن شده و در نور ملایم به رنگ سبز پسته ای یا زیتونی در می‌آید. اما کمبود بیش از اندازه نور باعث بلند و دفرمه شدن برگ ها می‌شود و از استحام آنها می‌کاهد. به منظور متقارن بودن رویش نخل و خم نشدن تاج گیاه به سمت نور ماهانه یکبار گلدان را به میزان ۹۰ درجه بچرخانید.

بهترین دما برای نخل کنتیا چقدر باشه؟

اگر چه کنتیا به مناطق گرمسیری تعلق دارد اما در مناطق معتدل نیز به خوبی رشد می‌کند. بهترین دما برای نگهداری کنتیا دمایی بین ۲۰ الی ۲۵ درجه سانتی گراد است. اما این گیاه می‌تواند تغییرات دمایی را به خوبی تحمل کند و همانطور که قبلا گفته شد دمای ۵ درجه را نیز تا چند ساعت تحمل می‌کند با این وجود بهتر است آن را برای مدت طولانی در دمای زیر ۱۰ و بالاتر از ۳۷ درجه نگهداری نکنید.

چنانچه محیط زندگی شما بسیار گرم است باید بدانید این گیاه تا دمای ۳۷ درجه را به خوبی تحمل می‌کند اما در این شرایط باید دقت داشته باشید که نور دریافتی اش غیر مستقیم بوده و رطوبت محیط نیز کمی بالا باشد.

دمای زیر ۱۵ درجه باعث زرد شدن و ریزش برگ های کنتیا می‌شود و دمای زیر ۱۰ درجه رشد کنتیا را متوقف می‌کند لذا هیچگاه اجازه ندهید دما به زیر ۱۵ درجه برسد.

رطوبت مناسب برای نخل کنتیا چقدره؟

این گیاه به خاکی خشک ولی هوایی مرطوب نیاز دارد. خشک بودن هوا باعث بروز مشکلاتی در ظاهر گیاه می‌گردد. به منظور تامین رطوبت کنتیا می‌توانید از روش های مختلف تامین رطوبت برای گیاهان آپارتمانی بهره بگیرید. شما میتوانید برای کنتیا جزیره درست کنید یا با آب بدون املاح غبار پاشی کنید، غبار پاشی را با آب بدون املاح و هر ۲ روز یکبار انجام دهید. من خودم بهتون ساخت جزیره برای گلدان را پیشنهاد میکنم.

مرطوب بودن دائم خاک عمده ترین عامل مرگ این نخل گران قیمت است، خیس و مرطوب بودن دائمی خاک باعث یک نوع بیماری قارچی بنام (Phytophthora) می‌شود این بیماری با پوسیدگی ریشه مرگ گیاه را موجب می‌شود.

چطور از نخل کنتیا نگهداری کنیم
چطور از نخل کنتیا نگهداری کنیم

بهترین خاک برای نخل کنتیا چیست؟

برای کاشت کنتیا از خاکی سبک، غنی و با زهکشی بالا استفاده کنید. خاک های سنگین باعث نگه داشتن آب درون خود شده و مشکلات فراوانی برای گیاه به بار می‌آورد. اگر چه کنتیا به خاکی سبک نیاز دارد اما توصیه می‌شود برای این کار از پرلیت و ورمی‌کولایت استفاده نکنید و از شن یا پیت ماس به همراه خاک معمولی استفاده نمایید.

دقت کنید که خاک برگ برای کنتیا مناسب نبوده و حتی ممکن است بسیار مضر باشد ، خاک برگ سریع می‌پوسد و اگر آبیاری مناسب نباشد باعث ایجاد کرمهایی ریز در اطراف ریشه میگردد و از آنجاییکه ریشه های کنتیا بسیار ظریف و‌ نازک است به آسانی تخریب شده و کل گیاه نابود می‌شود.

در رابطه با pH خاک کنتیا باید گفت که این گیاه می‌تواند طیف گسترده ای از pH از قبیل اسیدی، خنثی و قلیایی را تحمل کرده و خود را با خواص آن منطبق‌ کند.

از چه کودی برای نحل کنتیا استفاده کنیم؟

در فصول رشد کنتیا یعنی بهار و تابستان ماهانه یکبار و با کود های مخصوص نخل این گیاه را تغذیه کنید. تولید کنندگان سنتی در سراسر دنیا برای رشد بهتر از کود (۱۸-۱۸-۱۸) استفاده می کنند. اما به طور کلی برای کوددهی این گیاه می‌توان از کودهایی استفاده کرد که در فرمول آنان میزان نیتروژن و پتاسیم بیش از فسفر باشد به عنوان مثال نسبت ۳-۱-۳ و ۲-۱-۳ برای این گیاه مناسب است بنابراین می‌توان از کودهایی با فرمول ۱۲-۴-۱۲ و یا ۱۰-۵-۱۵ استفاده کرد.

دقت کنید که در نخل کنتیا و سایر گیاهانی که خاکشان به طور معمول خشک است استفاده از کود های فوق الذکر باید پس از مرطوب شدن خاک انجام شود ، در واقع درج عبارت Slow-release روی بسته های کود به معنی این است که اگر خاک گیاه مدتی خشک است ( یا گیاهی در اثر عدم آبیاری از خشکی خاک رنج می‌برد ) ابتدا گیاه را مرطوب کنید و در نوبت بعدی آبیاری نسبت به کوددهی اقدام نمایید.

چنانچه با وجود خشک بودن خاک گیاه را همزمان با آبیاری کوددهی نیز نمودید احتمالا شاهد سوختگی برگ ها و ریزش آنها خواهید بود لذا قبل از جدی شدن این عارضه و مرگ گیاه ، خاک را به طور کامل سیراب نموده یا گلدان را برای مدت ۱۰ دقیقه در وان آب قرار دهید تا املاح و عناصر موجود در کود کاملا خارج گردد.

در کنتیا های مسن ( بالای ۵ سال ) به دلیل جلوگیری و یا درمان مشکلاتی از جمله کمبود مواد غذایی که باعث ریزش برگها و لک لک شدن ساقه و نهایتا بیماری قارچی می شود مقادیر زیاد منیزیوم و پتاس نیاز است لذا استفاده منظم از کود ۱۸-۱۸-۱۸ برای این گیاهان لازم و حیاتی است.

زمان تعویض گلدان کنتیا چه زمانی هست؟

رشد کم کنتیا در آپارتمان و ادارات باعث می‌شود تا این گیاه بتواند سالیان طولانی در یک گلدان زندگی کند لذا تعویض دیر به دیر برای این گیاه بهتر است. در شرایط عادی تنها زمانی اقدام به تعویض گلدان نمایید که ریشه ها از انتهای گلدان بیرون زده باشد به عبارتی حجم گلدان توسط ریشه ها اشغال شده و یا خاک آلوده شده باشد در غیر این صورت هر ۴ الی ۵ سال یکبار نسبت به تعویض خاک و افزایش سایز گلدان اقدام نمایید. زمان تعویض گلدان گلدانی با یک اندازه بزرگتر انتخاب کنید.

هنگام تعویض گلدان اجازه دهید خاک گلدان کاملا خشک شود، سپس با زدن چند ضربه ملایم خاک را از دیواره گلدان جدا کرده و به آرامی گیاه را خارج کنید. خاک کهنه اطراف ریشه گیاه را تکانده و ریشه‌ها را کمی از هم باز کنید.

نحوه تکثیر نخل کنتیا

تکثیر این گیاه مشکل است و تقریبا میتوان گفت در منزل محال است چرا که تنها راه تکثیر کنتیا از طریق بذر نخل های۳ و یا ۴ سال به بالا است و آن هم زمانی که رنگ این بذر ها از نارنجی به قرمز تیره تغییر رنگ دهد. بذرهای سبز رنگ به هیچ عنوان مناسب نیستند، البته بذر گیری از کنتیا بسیار مشکل است، حتی بذرهای درختان تازه جوانه زده اکثرا نامنظم در می آیند. در واقع امروزه هنوز هم بذرهای آن از موطن اصلی آن یعنی استرالیا به سایر نقاط صادر می‌شود.

از زمان کاشت بذر در گلدان تا ارائه آن به بازار چیزی حدود ۳ الی ۷ سال طول می‌کشد، هنگام کاشت بذر معمولاً در هر گلدان ۲ تا ۵ گیاه کاشته می‌شود تا بعد از بالغ شدن گلدان ظاهری پر پشت و زیبا داشته باشد. سرعت جوانه زنی بذرهای این گیاه بسیار آهسته بوده حتی ممکن است ۶ ماه یا بیشتر طول بکشد. برای کاشت بذرها می‌توانید از ماسه نرم یا کمپوست مخصوص قلمه استفاده نمایید. بذرها را در عمق سطحی خاک بکاریدو روی آنها را با لایه نازکی از خاک پوشانده و بستر کاشت را کاملا آبیاری کنید. گلدان را در محلی گرم و مرطوب و در برابر نور ملایم و غیر مستقیم آفتاب قرار دهید. نخل کنتیا سرعت رشد آهسته‌ای دارد و چندین سال طول می‌کشد تا گیاه شما بالغ و بزرگ شود.

آیا نخل کنتیا به هرس نیاز دارد ؟

با مسن شدن گیاه برگ های ابتدایی حالت افتادگی و شل شدن پیدا می‌کنند به طوری که از زیبایی گیاه می‌کاهند، این رخداد به علت کهولت سن است و جای نگرانی ندارد. اگر از ظاهر آنها ناراضی بودید می‌توانید آنها را توسط ابزاری تیز و استریل از تنه اصلی گیاه جدا نمایید. ناحیه برش را تا جایی که امکان دارد نزدیک تنه اصلی بگیرید تا از دم برگ مقدار کمتری بر روی تنه باقی بماند.

مشکلات نخل کنتیا
مشکلات نخل کنتیا

شایع ترین بیماری ها و مشکلات نخل کنتیا

در ادامه به برخی از مشکلات و بیماری های این گیاه می پردازیم، درضمن در مطلبی جداگانه به بررسی رایج ترین مشکلات گیاهان آپارتمانی و بیماری گیاهان آپارتمانی پرداختیم که حتما مطالعه کنید.

1. بیماری تار عنکبوتی کنتیا

دلیل مشاهده تارهای عنکبوت روی گیاه کنتیا حمله نوعی کنه بنام کنه تارتن، کنه تار عنکبوتی یا کنه قرمز Spider mite است. این بیماری از خطرناک ترین آفات گیاهان آپارتمانی، زراعی و باغ‌ها بوده که در صورت عدم درمان موجب مرگ گیاه می‌شود. کنه تار عنکبوتی با جمعیت زیاد به گیاهان حمله کرده و موجب خسارت شدیدی می‌شود.

اولین چیزی که در مواجهه با این کنه‌ها قابل مشاهده است و ما را از حضور آن‌ها مطلع می‌کند وجود تار روی قسمت های مختلف گیاه است. معمولا تجمع تارها در قسمت زیرین برگ‌ها قابل مشاهده است اما در آلودگی‌های شدید تار در همه قسمت‌ها دیده می‌شود. برای تشخیص حضور کنه تار عنکبوتی روی گیاه، زیر برگ‌ها یک کاغذ سفید قرار دهید و گیاه را تکان دهید. اگر کنه روی گیاه وجود داشته باشد با تکان دادن برگ شبیه به دانه‌های فلفل روی کاغذ می‌ریزند

جهت پیشگیری و کنترل این بیماری، از گرم شدن محیط نگهداری گیاه جلوگیری کنید. تجمع گرد و خاک بر روی برگ باعث ازدیاد و بقاء آفت می‌شود لذا گرد و غبار محیط را کاهش داده و برگ ها را همواره تمییز نگه دارید. همچنین خشکی بیش از حد گیاه سبب افزایش خسارت کنه‌ها خواهد شد لذا آبیاری اصولی را جهت جلوگیری از خشگ شدن گیاه رعایت کنید.

برای کنترل کنه عنکبوتی می‌توانید از سموم اختصاصی مثل آبامکتین ( ورتیمک)، آمیتراز (مایتاک)، پروپاژیت (امایت)، تترادیفون (تدیون) استفاده کنید. در مصارف خانگی در آلودگی‌های شدید می‌توانید سم کنه‌کش را تهیه کنید. عدم درمان و بی‌توجهی به این نوع کنه باعث جلوگیری از رشد گیاه و در نهایت به مرگ آن منجر می‌گردد.

2. بیماری لکه برگی کنتیا ؛

بیماری لکه برگی با بروز لکه های گرد و قهوه‌ای رنگ به اندازه ۱ میلیمتر در بدو ایجاد و اندازه ۳ میلیمتر و ظاهر بیضوی بعد از گذشت مدتی خود را نشان می‌دهند. این بیماری که علاوه بر کنتیا روی ساقه سایر گیاهان چوبی مثل شامادورا و اریکا و گیاهان چوبدار دیده می‌شود توسط قارچی بنام Sylindrocladiom یا Calonectria ایجاد شده و باعث پوسیدگی ریشه، ساقه سوختگی، مرگ گیاهچه نهال و نقطه نقطه شدن برگ می‌گردد.

از دلایل بوجود آمدن این بیماری در برگ های مسن کمبود پتاسیم و در برگ های جدید کمبود منگنز است. به عبارتی کمبود مواد غذایی مقدمه ایجاد بیماری لکه برگی است که در نهایت به بیماری قارچی بدل می‌شود و گیاه را در معرض نابودی قرار می‌دهد. یکی دیگر از عوامل بوجود آمدن این بیماری ماندن قطرات آب به مدت طولانی روی شاخ و برگ چنین گیاهانی است.

برای کنترل و پیشگیری از آلوده شدن کنتیا و سایر نخول به این بیماری هر ماه از کود ۱۸-۱۸-۱۸ و کودهای منگنز و پتاسیم بالا استفاده نمایید ، هنگام غبارپاشی اسپری را با فاصله از گیاه نگه دارید تا غبار آب و نه قطرات آب ، به آنها برسد . همچنین با مشاهده اولین لک سریعا به جدا سازی آن از گیاه اقدام نمایید. همچنین افزایش فضای بین گیاهان می تواند سلامت گیاه با کاهش عفونت پاتوژن را بهبود بخشد.

در صورت گسترش بیماری در سطح گیاه، ابتدا باید بافت آلوده برگ حذف شود و سپس از قارچکش های WP استفاده شود. بعد از سمپاشی نسبت به آبیاری پرحجم گیاه اقدام نمایید.

3. بیماری خمیدگی کنتیا

یکی دیگر از بیماری هایی که در نهایت منجر به نابودی کنتیا می‌شود، بیماری خم شدگی کنتیا است، در موارد شدید این بیماری گیاه حتی تا ۹۰ درجه به سمت مخالف خم می‌گردد. دلیل بروز این بیماری مشخص نیست و راهکار درمان و پیشگیری برای آن وجود ندارد. این بیماری با نام (Howea leaning disease) شناخته می‌شود.

4. بیماری های قارچی

یکی عمده ترین دلایل ایجاد بیماری های قارچی در اکثر گیاهان آبیاری اشتباه و غیر اصولی است. در نخل کنتیا نیز آبیاری اشتباه و غرقابی مقدمه بروز بیماری های قارچی توسط قارچی بنام کپک سیاه را فراهم می‌آورد. به منظور پیشگیری و کنترل این بیماری به زمان آبیاری دقت کنید، تنها زمانی که خاک خشک شد نسبت به آبیاری اقدام نموده و در هر بار آبیاری زهکشی گلدان را به منظور خروج اضافات آب چک کنید. هرس کردن برگ های پرتراکم و ایجاد محیطی با تهویه مناسب احتمال آلودگی گیاه را به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهد.

5. بیماری شپشک آرد آلود

یکی دیگر از بیماری های شایع کنتیا شپشک آرد آلود است، در صورت مشاهده این بیماری قبل از ازدیاد و گسترش آن می‌توانید با دستمال آغشته به الکل نسبت به پاکسازی آنها اقدام نمایید.

6. بیماری شپشک سپر دار

شپشک سپردار جمله آفات این گیاه محسوب می‌شود که با تغذیه از شیره گیاه باعث تضعیف و زردی برگ ها و شاخسار ها میگردد. در صورت رویت این بیماری ابتدا نقاط آلوده را از گیاه جدا نموده و سپس با تهیه سم مناسب اقدام به سم‌پاشی نمایید. این بیماری با لکه هایی به رنگ قهوه‌ای مایل به نارنجی خود را نشان می‌دهد.

مشکلات و بیماری نخل کنتیا
مشکلات و بیماری نخل کنتیا

سایر مشکلات نخل کنتیا را بشناسیم

علاوه بر بیماری های باالا که توسط آفت به وجود میاد در ادامه برخی از رایج ترین مشکلات نخل کنتیا رو که خیلی ها با اون درگیر هستند رو براتون قرار دادن

دلیل زرد شدن و ریزش برگ نخل کنتیا

ریزش و زرد شدن برگ های مسن طبیعی است و چندان نگران کننده نیست اما زرد شدن زیاد برگ ها به صورت غیر عادی ممکن است به دلایل مختلفی از جمله، آسیب ریشه ها در اثر آبیاری زیاد، خشکی بیش از حد خاک، کوددهی زیاد و باقی ماندن املاح و نمک در خاک، کمبود مواد غذایی و یا سایر بیماری ها باشد. در این قبیل موارد: ابتدا نسبت به شناخت مشکل و سپس رفع آن اقدام نمایید.

دلیل پژمردگی و بی حال شدن نخل کنتیا چیست؟

از دلایل بوجود آمدن این مشکل می‌توان به سردی بیش از حد هوا ( دمای زیر ۱۵ الی ۵ درجه سانتی گراد ) ، گرمای بیش از حد ( بالای ۳۷ درجه سانتی گراد )، آبیاری زیاد و آسیب دیدگی ریشه در اثر حمله آفات اشاره کرد.

دلایل سوختگی و قهوه‌ای رنگ شدن نوک برگ های کنتیا

کمبود عنصر غذایی پتاس در طول سال باعث بروز این بیماری می‌شود، اما در طول دوره‌ی هوایی گرم عواملی مانند کمبود رطوبت و خشکی خاک عمده ترین علت ایجاد این عارضه را تشکیل می‌دهد. به منظور جلوگیری از این مشکل بهتر است در طول تابستان برای گیاه جزیره درست کنید.

دلیل ایجاد لکه های سوختگی روی برگ های کنتیا

هنگامی که غبارپاشی زیر نور مستقیم خورشید انجام شود در محل وجود قطرات آب آفتاب سوختگی هایی بوجود خواهد آمد، به منظور جلوگیری از این عارضه گیاه را از نور مستقیم دور کرده و غبارپاشی را در هنگام غروب و عصر انجام دهید.

دلایل سیاه شدگی و سپس ریزش برگ های کنتیا

هنگام مشاهده سیاه شدن رنگ برگ های کنتیا بدانید که دمای محیط سرد است و لازم است گیاه را به محیط گرمتری منتقل کنید. همچنین تغیرات شدید دمایی نیز ممکن است باعث بروز چنین عوارضی گردد.

دلایل لوله شدن برگ های کنتیا

چنانچه فواصل آبیاری گیاه طولانی باشد و خاک به شدت خشک شده باشد برگ های گیاه لوله و خشکیده می‌‌شوند.

علت دراز شدن و دفرمه شدن ساقه و‌برگ ها

نور دریافتی گیاه کم است لذا گیاه را به محیطی با نور زیاد اما فیلتر شده و غیر مستقیم منتقل کنید.

گران قیمت بودن نخل کنتیا موجب می‌شود تا در نگهداری و شناخت مشکلات رایج این گیاه اهتمام بیشتری بورزیم تا بتوانیم از زیبایی این گیاه همیشه سبز برای سالیان طولانی بهره ببریم. کنتیا بهترین هدیه برای منازل لوکس، آقایان و صاحبان بانک ها و ادرات است که جلوه ای خاص به محیط اطرافش می بخشد. جالب است بدانید که این گیاه در افسانه های کهن شرق آسیا به عنوان منبع جذب موفقیت های شغلی و ایجاد شانس های عجیب و غریب شناخته می‌شود.

مطالب مرتبط :