تغذیهسلامتی

نگاهی به فواید و خواص تمشک برای سلامتی

تمشک
تمشک
145بازدید

تمشک نوعی میوه جنگلی است که به گونه های گیاهی متعددی در خانواده رز تعلق دارد. تمشک دارای رنگ های مختلفی از طیف گونه‌های محبوبِ قرمز و سیاه تا گونه‌های ارغوانی، زرد، و طلایی است که تمشک قرمز و سیاه از جمله رایج ترین انواع تمشک هستند. هر یک از رنگ های تمشک، ترکیب منحصر به فردی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها دارد. این میوه محبوب دارای فواید و خواص فراوانی است که در این مطلب با گوشه ای از خواص تمشک برای سلامتی آشنا می شویم.

خواص تمشک برای سلامتی:

– مقادیر بالای پلی‌فنل‌ها موجود در تمشک سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی می شود.

– پلی‌فنل‌های موجود در تمشک از بروز انواع سرطان از قبیل سرطان‌های مری،کبد، ریه، دهان، حنجره، مخاط رحم، لوزالمعده، پروستات، و روده‌ی بزرگ پیشگیری کرده یا  سرعت رشدشان را کاهش می دهند.

– تمشک با دارابودن فیبر برای کنترل دیابت مفید است.

– فیبر و آب موجود در تمشک سبب سالم ماندن مجاری گوارش و پیشگیری از بروز یبوست می شوند.

– فیبر موجود در تمشک برای خارج کردن روزانه‌ی سموم بدن از طریق صفرا و مدفوع مفید است.

– تمشک به تنظیم دستگاه ایمنی بدن کمک می کند.

– تمشک به سلامت چشم کمک می کند.

حتما مطالعه کنید
نگاهی به فواید و خواص سرکه بالزامیک برای سلامتی

– ویتامین C و منیزیوم موجود در تمشک به بهبود باروری در مردان و زنان کمک می کنند.

 

تمشک
تمشک

 

– آنتی‌اکسیدان‌های موجود در تمشک سبب کاهش خطر سقط جنین می شوند.

– تمشک با دارابودن مقادیر بالای ویتامین C به ترمیم بافت‌های پوست و بازسازی سلولی پوست، استخوان‌ها، رباط‌ها  و عروق خونی کمک می کند.

– تمشک دارای خواص ضد التهابی است.

– فیبر موجود در تمشک سبب ایجاد احساس سیری می شود. بنابراین برای کاهش وزن مفید است.

– تمشک با دارابودن مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان برای سلامت پوست مفید است. همچنین از پیری زودرس و سرطان پوست جلوگیری می کند.

– مصرف منظم تمشک قرمز به درمان التهاب و حفظ سلامت مفاصل کمک می کند. همچنین سبب جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان و تسکین درد آرتریت می شود.

– وجود فولات، منیزیم و سیلیکون در تمشک قرمز برای بهبود سلامت موها مفید است.

– روغن بذر تمشک با دارابودن خواص ضد التهابی به درمان بیماری‌های پوستی مانند اگزما، راش و سایر ضایعات پوستی کمک می کند.

– تمشک سبب کاهش خطر بروز رتینوپاتی می شود.

 – منگنز موجود در تمشک به فرآیند متابولیسم در بدن به خصوص متابولیسم ویتامین B۱ و ویتامین E کمک می کند.

منبع : سایت گل من و تو - کانال گل من و تو

اینستاگرام گل من و تو

ارسال پاسخ