تمشک نوعی میوه جنگلی است که به گونه های گیاهی متعددی در خانواده رز تعلق دارد. تمشک دارای رنگ های مختلفی از طیف گونههای محبوبِ قرمز و سیاه تا گونههای ارغوانی، زرد، و طلایی است که تمشک قرمز و سیاه از جمله رایج ترین انواع تمشک هستند. هر یک از رنگ های تمشک، ترکیب منحصر به فردی از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها دارد. این میوه محبوب دارای فواید و خواص فراوانی است که در این مطلب با گوشه ای از خواص تمشک برای سلامتی آشنا می شویم.
خواص تمشک برای سلامتی:
– مقادیر بالای پلیفنلها موجود در تمشک سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی می شود.
– پلیفنلهای موجود در تمشک از بروز انواع سرطان از قبیل سرطانهای مری،کبد، ریه، دهان، حنجره، مخاط رحم، لوزالمعده، پروستات، و رودهی بزرگ پیشگیری کرده یا سرعت رشدشان را کاهش می دهند.
– تمشک با دارابودن فیبر برای کنترل دیابت مفید است.
– فیبر و آب موجود در تمشک سبب سالم ماندن مجاری گوارش و پیشگیری از بروز یبوست می شوند.
– فیبر موجود در تمشک برای خارج کردن روزانهی سموم بدن از طریق صفرا و مدفوع مفید است.
– تمشک به تنظیم دستگاه ایمنی بدن کمک می کند.
– تمشک به سلامت چشم کمک می کند.
– ویتامین C و منیزیوم موجود در تمشک به بهبود باروری در مردان و زنان کمک می کنند.
– آنتیاکسیدانهای موجود در تمشک سبب کاهش خطر سقط جنین می شوند.
– تمشک با دارابودن مقادیر بالای ویتامین C به ترمیم بافتهای پوست و بازسازی سلولی پوست، استخوانها، رباطها و عروق خونی کمک می کند.
– تمشک دارای خواص ضد التهابی است.
– فیبر موجود در تمشک سبب ایجاد احساس سیری می شود. بنابراین برای کاهش وزن مفید است.
– تمشک با دارابودن مقادیر بالای آنتیاکسیدان برای سلامت پوست مفید است. همچنین از پیری زودرس و سرطان پوست جلوگیری می کند.
– مصرف منظم تمشک قرمز به درمان التهاب و حفظ سلامت مفاصل کمک می کند. همچنین سبب جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان و تسکین درد آرتریت می شود.
– وجود فولات، منیزیم و سیلیکون در تمشک قرمز برای بهبود سلامت موها مفید است.
– روغن بذر تمشک با دارابودن خواص ضد التهابی به درمان بیماریهای پوستی مانند اگزما، راش و سایر ضایعات پوستی کمک می کند.
– تمشک سبب کاهش خطر بروز رتینوپاتی می شود.
– منگنز موجود در تمشک به فرآیند متابولیسم در بدن به خصوص متابولیسم ویتامین B۱ و ویتامین E کمک می کند.
ارسال پاسخ