سرکه بالزامیک با استفاده از آب انگور تخمیرنشده تهیه میشود. این سرکه یک چاشنی خوش طعم است و دارای رنگ قهوهای تیره می باشد. سرکه بالزامیک اصالتا ایتالیایی است و در سالادها و غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع سرکه دارای ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها، و پلیفنولها است. علاوه بر این سدیم کمی دارد و عاری از چربی است. بنابراین دارای فواید و خواصی برای سلامتی است که در ادامه با گوشه ای از خواص سرکه بالزامیک آشنا می شویم.
خواص سرکه بالزامیک برای سلامتی:
– آنتی اکسیدان های موجود در سرکه بالزامیک، به کاهش چربی خون کمک می کنند. همچنین مصرف سرکه بالزامیک جلوی انسداد رگهای خونی را می گیرد.
– اسید استیک موجود در سرکه بالزامیک، ترکیبی فعال و دارای پروبیوتیک است که سبب بهبود هضم غذا می شود. همچنین کل عملکرد سیستم ایمنی بدن را بالا میبرد.
– ترکیبات پروبیوتیک موجود در اسید استیک این سرکه، سبب ایجاد احساس سیری در برخی از افراد می شود. بنابراین برای کاهش وزن مناسب است.
– مصرف سرکه بالزامیک از بازگشت اسید معده به مری (رفلاکس معده) و سوزش معده در برخی افراد پیشگیری می کند.
– مصرف سرکه بالزامیک بههمراه غذا، سبب تنظیم قند خون می شود.
– پلی فنول های موجود در این سرکه سیستم گردش خون در بدن را بهبود می بخشند.
– این سرکه میتواند جلوی حملات قلبی را بگیرد و از ایجاد پلاکت در رگهای خونی جلوگیری کند.
– سرکه بالزامیک میتواند سبب کاهش فشار خون شود.
– سرکه بالزامیک همانند سرکه سیب به درمان آکنه و جوشهای عفونی و درنتیجه سلامت پوست کمک می کند.
– سرکه بالزامیک برای درمان خم و جراحتها مفید است.
– تنفس بخار مخلوط سرکه بالزامیک و آب جوش، گرفتگی بینی را برطرف می کند.
عوارض جانبی سرکه بالزامیک:
بر اساس برخی از مطالعات صورت گرفته، سرکه بالزامیک در کنار فواید بسیار خود، عوارض ناچیزی هم دارد.
– استفاده از سرکه بالزامیک خام، سبب تورم گلو و صدمه به مری میشود.
– این سرکه ممکن است با صدمه زدن به جدارهی معده، سبب بروز معده درد شود.
البته این عوارض در اثر زیاده روی در مصرف این سرکه رخ می دهند. در صورت بروز احساس درد یا سوزش معده، بلافاصله از مصرف سرکه بالزامیک اجتناب کنید. مقدار مصرف روزانهی این سرکه، حداکثر ۲ قاشق غذاخوری است.
ارسال پاسخ