افسردگی پس از زایمان
افسردگی پس از زایمان نوعی افسردگی است که به فاصله کوتاهی پس از زایمان ممکن است ظاهر شود. این افسردگی در ۵ تا ۲۵ درصد از زنان دیده میشود. بیخوابی شدید، بیثباتی خلق و احساس خستگی از علائم شایع آن است. باورهای هذیانی و فکرهای خودکشی و دیگرکشی (نسبت به نوزاد) ممکن است پدید آید. به همین جهت با توجه به در خطر انداختن جان مادر و فرزند ممکن است از فوریتهای پزشکیشمرده شود.
علائم و نشانههای غم زایمان و افسردگی پس از زایمان
شامل موارد زیر است: – خشم – احساس بیارزشی، بیکفایتی، شکست یا گناه – گریه کردن – بی صبری و زودرنجی (حساس بودن) – بی قراری – غمگینی – خستگی، بی خوابی یا بدخوابی – نوسانات خلق این علائم و نشانهها با غم پس از زایمان (که میتواند همراه با احساس تنهایی، اضطراب، گیجی و فراموشکاری باشد) از چند روز تا چند هفته از بین میروند. چنین علائمی با افسردگی پس از زایمان شدیدتر و با دوام تر هستند.
ممکن است با توانایی عملکردتان تداخل کند و میتواند علاوه بر این شامل موارد زیر باشد: – احساس کرختی احساسی یا حس گیر افتادن – ترس از آسیب زدن به خود یا به نوزاد – تمرکز و تفکر مختل – عدم احساس لذت در زندگی – کاهش علاقه به فعالیت جنسی – افزایش یا فقدان توجه به نوزاد – کاهش وزن یا وزنگیری قابل توجه – دوری گزینی از خانواده یا دوستان سردرد، درد قفسه سینه، تپش قلب، کرختی یا افزایش تنفس ممکن است اتفاق بیفتد، گرچه اینها علائم اصلی افسردگی نیستند.
درمان نکردن افسردگی
افسردگی درماننشده میتواند گیجکننده و حتی ترسناک باشد و وضعیت شما را بدتر کند. لازم است بدانید که این عارضه تا حد بسیار زیادی قابل درمان است، بنابراین لازم نیست که بترسید یا دلهرۀ بدی داشته باشید. درمان، برای شما حمایتی را فراهم میکند که از فرو رفتنتان به افسردگی عمیق که سختتر قابل درمان است جلوگیری شود.
همچنین داشتن مشاور یا پزشکی که شرایط شما برایش قابل درک باشد، میتواند کمک کند کمتر احساس تنهایی کنید. با درمان افسردگی راحتتر میتوانید با کودک خود پیوند برقرار کنید و قادر به مراقبت بهتری از او هستید. بنابراین در صورت داشتن علائم افسردگی، پزشکتان را ملاقات کنید، تا بتوانید رفتن به مشاوره برای درمان یا مصرف دارو را آغاز کنید.
اگر علائم افسردگی پس از زایمان را داریم چه کنیم؟
اگر شما علائم خفیفی از افسردگی را دارید، پزشک ممکن است توصیه کند به طور منظم با او ملاقات کنید. اگر علائم شما شدیدتر باشد، پزشک ممکن است برای شما مشاوره و داروهای ضدافسردگی یا هر دو را توصیه کند. مشاوره، گفتوگوی فرد مراجع به یک درمانگر در یک مرکز مشاوره است. در خانواده درمانی یا زوج درمانی نیز، درمانگر برای درمانتان در صورت لزوم با شما، همسرتان یا یکی از اطرافیانتان صحبت میکند.
داروهای ضدافسردگی، مواد شیمیایی مغز را متعادل میکند که تنظیمکنندۀ خلق خوی شماست. اگر پزشک شما لازم بداند، در مورد انواع مختلف داروهای ضدافسردگی صحبت خواهد کرد. پس از مصرف دارو به مدت سه یا چهار هفته، به احتمال زیاد شروع به بهبود میکنید. داروهای ضدافسردگی میتواند عوارض جانبی ایجاد کند، اما بیشتر آنها پس از مدت کوتاهی برطرف خواهد شد. اگر دچار عوارض جانبی شوید که با زندگی روزمرۀ شما تداخل دارد یا اگر افسردگی شما بدتر شد، فوراً پزشک خود را در جریان قرار دهید.
ارسال پاسخ