گاهی بعضی از زنان دچار یائسگی زودرس میشوند، در اینجا برخی از عوامل ایجاد آن را آوردهایم، با ما همراه باشید…
یائسگی زودتر از موعد : عمل جراحی
زنی که تخمدانهایش را خارج کردهاند، چه از طریق هیستروکتومی و یا بهطور جداگانه، دچار یائسگی زودرس خواهد شد. سایر انواع جراحیهای شکمی میتوانند جریان خون به سمت تخمدانها را مختل کنند و موجب نابودی فولیکولها شوند.
یائسگی زودتر از موعد : نارسایی زودرس تخمدانها
زنانی که در دههی سی یا حتی بیست زندگی خود وارد دوران یائسگی میشوند ممکن است بیماری داشته باشند که باعث توقف عملکرد درست تخمدانها شده باشد. یک ارزیابی کامل پزشکی لازم است تا علت دقیق یائسگی زودهنگام مشخص شود.
دیابت نوع اول، کم کاری تیروئید، آرتریت روماتوئید و لوپوس از اختلالات خود ایمنی هستند که میتوانند احتمال یائسگی زودرس را افزایش بدهند
یائسگی زودتر از موعد : درمانهای سرطان
شیمی درمانی و پرتودرمانی معمولاً موجب یائسگی زودرس میشوند. زنانی که برای کاهش ریسک سرطان سینه، تاموکسیفن مصرف میکنند نیز ممکن است زودتر وارد دوران یائسگی شوند.
همهی موارد گفته شده میتوانند شما را زودتر از موعد یائسه کنند. اگر فکر میکنید علائمی دارید که ممکن است حاکی از مشکلی پنهان باشند به پزشک مراجعه کنید. به یاد داشته باشید چکاپ دوره ایی نزد پزشک متخصص زنان می تواند به کنترل شرایط عمومی شما کمک کند و در شرایطی که پزشک صلاح بداند آزمایشات لازم را انجام دهید . گرچه یائسگی چندان قابل پیشگیری نیست و به عوامل متعددی چون ژنتیک ، عادات فردی، متابولیسم ، تغذیه، بیماری ها و… بر میگردد .
یائسگی زودتر از موعد : سندرم تخمدان پلی کیستیکپ
این بیماری که چرخهی تخمک گذاری را به هم میزند، موجب التهاب و زخمهایی میشود که به فولیکولها آسیب زده و تخریبشان میکنند.
یائسگی زودتر از موعد : اختلال خود ایمنی
دیابت نوع اول، کم کاری تیروئید، آرتریت روماتوئید و لوپوس از اختلالات خود ایمنی هستند که میتوانند احتمال یائسگی زودرس را افزایش بدهند.
ارسال پاسخ