5 تا از بهترین روش‌های کاهش تنش در گیاهان آپارتمانی

روش کاهش تنش در گیاهان آپارتمانی
روش کاهش تنش در گیاهان آپارتمانی

بررسی روش های کاهش تنش در گیاهان آپارتمانی : تنش توی گیاهان آپارتمانی یکی از فاکتورهایی هست که میتونه گیاه رو پژمرده کنه واگه شرایط بد نگهداری رو هم بهش اضافه کنید گیاه کامل از دست میره. برای مقابله با تنش‌های گیاهی و یا به عبارت بهتر برای کاهش دادن تنش‌های گیاهی باید اقداماتی رو انجام بدین که اصلا سخت نیست ولی کارسازه. امروز توی این مطلب راه های مقابله و کاهش تنش گیاهی رو توضیح میدیم پس تا اخر این مطلب همراه ما باشید.

انواع تنش های گیاهان آپارتمانی

برای مقابله با مشکل اول باید مشکل رو به خوبی درک کنید پس اولین قدم توی کاهش تنش گیاهان آپارتمانی اینه که دلیل ایجاد تنش گیاهان آپارتمانی رو بدونید. تنش گیاهان هم میتونه ناشی از عوامل زنده و هم غیر زنده باشه که خود این دو  به دسته بندی های دیگه تقسیم میشن و ما توی یه مطلب جداگانه کامل به توضیح تنش در گیاهان پرداختیم. توصیه میکنم حتما مطلب استرس در گیاهان رو مطالعه کنید تا روش‌های کاهش تنش در گیاهان آپارتمانی رو در جای مناسب و به موقع اجرایی کنید.

روش‌های کاهش تنش در گیاهان آپارتمانی

در این قسمت پنج روش رو برای کاهش تنش در گیاهان به شما معرفی میکنیم و با انجام به موقع و سریع شما میتونید شاهد کاهش تنش در گیاهان آپارتمانی خود باشد. پنج روش کاهش تنش در گیاهان شامل : استفاده از کود امینواسید ، استفاده از هیومیک اسید، استفاده از کود جلبک دریایی، استفاده از سیلیکون و در اخر جابه جا نکردن زیادی گلدان که در ادامه به برسی تک تک روش‌ها میپردازیم.

بنر گل من و تو

گیاه رو زیاد جابه‌جا نکنید: اولین و ساده ترین راه جلوگیری از ایجاد و یا کاهش تنش در گیاهان اینه که اگر ضروری نیست گیاه رو به مکان جدید انتقال ندید چون جابجایی یکی از عوامل اصلی تنش و استرس در گیاهان آپارتمانی هست، جابجایی میتونه منتقل کردن گیاه از یک مکانی با شرایط نگهداری به یک محلی با شرایط محیطی متفاوت و یا حتی در برخی گیاهان مثل بنجامین چرخاندن گیاه باشه

کاهش تنش در گیاهان آپارتمانی
کاهش تنش در گیاهان آپارتمانی

استفاده از کود های ضد تنش برای کاهش تنش در گیاهان

برای از بین بردن تنش و یا کاهش تنش در گیاهان استفاده از کودهای ضد تنش توصیه میشه و استفاده از این کودها میتونه تاثیر مثبتی هم روی رشد و تقویت گیاهان داشته باشه. در ادامه به معرفی این کودها جهت کاهش دادن تنش در گیاهان میپردازیم.

استفاده از امینواسید برای کاهش تنش در گیاهان:

آمینواسید یکی از اجزای مهم در مکانیسم های گیاهی هست به خاطر همین خیلی از امینواسیدها رو به صورت کود دراوردن تا نیازهای گیاه راحتر برطرف بشه. امینواسید نقش بسزایی توی کاهش تنش در گیاهان داره و میتونه اثرات تنش رو توی گیاه کم کنه و به فرم‌های مختلفی توی بازار یافت میشه. توی مقاله‌ی آمینو اسید برای گیاهان هم به صورت کامل درباره‌ی امینواسیدها توضیح داده شده که توصیه میکنم حتما بخونید. برای خرید آمینو اسید میتونید به فروشگاه گل من و تو مراجعه کنید.

امینو اسید برای گیاهان و محصولات زراعی، باغی، زینتی، صیفی، جالیزی و گلخانه‌ای کاربرد داره و اثر خوبی روی رشد این گیاهان میزاره و توی کاهش تنش در گیاهان هم تاثیر زیادی داره ولی برای کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها (گیاهانی گوشتی شبیه به کاکتوس) تاثیر بسزایی نداره و بهتره از جایگزین برای تقویت این نوع گیاهان استفاده کرد.

زمان مصرف کود اسیدامینه:

برای گیاهانی مثل سبزیجات که برگ اهمیت ویژه ای داره از این کود در ابتدای رشد گیاه تا قبل از برداشت استفاده میکنند. برای گیاهانی که گلدهی آنها مورد توجه هست از کودهای اسید آمینه بعد از انتقال نشا به خاک و قبل و بعد از گلدهی استفاده میکنن( در زمان گلدهی بهتره که استفاده نشه)برای رنگ پذیری میوه ها هم بسیار توصیه میشه پس قبل از برداشت میوه میشه ازش استفاده کرد. زمانی که شما گلدان گیاهتون رو عوض کردین و یا کلا جای گیاه عوض شده جهت کاهش تنش در گیاهان میتونید از این کود استفاده کنید.

نحوی استفاده‌ی کود امینو اسید برای کاهش تنش در گیاهان

کلا به هر منظوری که میخواید از این نوع کودها استفاده کنید باید به روش‌های زیر عمل کنید. می‌تونید کود امینواسید مایع رو با اب ترکیب کنید و به صورت هفتگی رو برگ‌ها بپاشید. یا با اب ترکیب کنید و به صورت ماهانه به ریشه‌ی گیاه بدین (به صورت آبیاری). توی بعضی شرایط مخلوط کردن این کود با کودهای دیگه مشکلی ایجاد نمیکنه ولی بهتره که این کار رو انجام ندین و از متخصص کمک بخواین. زمان استفاده از این ماده بهتره توی  بهار و پاییز باشه و این کار بهتره که صبح زود و یا عصر انجا بشه که میزان تابش آفتاب مستقیم به گياه به کمترین میزان خودش میرسه. البته هروقت که گیاه دچار تنش شد هم برای کاهش تنش در گیاهان استفاده از این ماده توصیه میشه.

نحوی مصرف هیومیک اسید برای کاهش تنش در‌ گیاهان آپارتمانی

هیومیک اسید هم ماده ای هست که نقش بسزایی توی کاهش تنش در گیاهان داره و استفاده ازش میتونه موثر باشه و به فرم های متفاوتی توی بازار یافت میشه.

هیومیک اسید پودری: این پودر باید توی اب حل بشه و هرچه این عمل راحتر و سریع تر رخ بده یعنی ماده باکیفیت تره. هیومیک اسید پودری رو میتونید با اب ابیاری به گیاه بدین و یا به صورت محلول پاشی هم میتونید به گیاه این ماده رو بدین که البته توی روش محلول پاشی کارایی این ماده پایین میاد.

هیومیک اسید مایع: این نوع هیومیک اسید آماده مصرف است و فقط باید اون رقیق کنید یعنی آب بهش اضافه کنید وبه صورت محلول پاشی و یا توی سیستم ابیاری استفاده کنید.

کود جلبک دریایی برای کاهش تنش در گیاهان

کود دیگه ای که برای کاهش تنش در گیاهان استفاده میشه جلبک دریایی هست.  این نوع کود یکی از قدیمی ترین کودهایی بوده که کشاورزان برای تقویت گیاهان خود از اون استفاده میکردن. روش استفاده از این کود به صورت محلول پاشی و یا اسپری کردن بر روی گیاه هست. نقش کود جلبک توی گیاهان شامل:

  • افزایش ریشه زایی توی گیاهان
  • افزایش جوانه زنی توی گیاهان
  • افزایش جذب مواد مغذی توی گیاهان
  • کاهش تنش در گیاهان

برای اشنایی بیشتر و بهتر با این نوع کود حتما مطلب جلبک دریایی رو مطالعه کنید.

کاهش تنش گیاهان آپارتمانی
کاهش تنش گیاهان آپارتمانی

تاثیر سیلیکون بر کاهش تنش گیاهان:

برای کاهش تنش در گیاهان آپارتمانی استفاده از سیلیکون توی خیلی از کاراهای علمی توصیه میشه. سيليکون در گياهان به عنوان يک عنـصر غيرمتحـرک هست کـه ضروري تلقي نمیشه ولی باعث نمو و کاهش تنش در گیاهان آپارتمانی میشه. سیلیکون علاوه بر کاهش تنش در گیاهان نقش های دیگه ای هم داره مثل افزایش رشد و مقاومت در گیاهان .  در کل سيليكون در کاهش تنش‌هاي غير زيستي شامل تنش‌هاي شيميايي (نمك، سميت فلزات و عدم تعادل غذايي) و تنش‌هاي فيزيكي مثل: خشكي، دماي بالا، يخ زدگي و اشعه ماوراءبنفش نقش مهمی رو ایفا میکنه. نوع سیلیکونی که به‎عنوان ماده‌ی مغذی در دسترس گیاهان قرار می‎گیرد سیلیسیک اسید (H4SiO4) نام دارد و نحوی استفاده از سیلیکون هم به صورت افشانه‌های محلول هست.

کلام اخر در خصوص کاهش تنش گیاهان آپارتمانی

تنش در گیاهان میتونه باعث علایم متعددی توی گیاه بشه و اگه تنش توی گیاهان خیلی شدید باشه در اخر گیاه رو از بین میبره. تنش از جابجایی، تعویض گلدان، تغییر ناگهانی دما و بیماری میتونه در گیاه به وجود بیاد. با رعایت نکته های بالا میتونید تنش رو توی گیاهتون کاهش بدین . اگه سوالی دارید و یا تجربه ای در جهت کاهش تنش در گیاهان دارید میتونید با ما در میان بزارید و جهت تهیه‌ی کود و سم هم میتونید به فروشگاه گل من و تو مراجعه کنید.